ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: 31 κορυφαία κυκλαδίτικα κρασιά και πρώτο ανάμεσα τους το Κτήμα Κουρτέση!!!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ - ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

(Από τις 31 ετικέτες κυκλαδίτικων κρασιών που παρουσιάζει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ στις σελίδες του ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΥ πρώτη-πρώτη είναι η ανδριώτικη οινοποιεία ΚΟΥΡΤΕΣΗ. Το Εν Άνδρω έχει ήδη παρουσιάσει σε εκτενές αφιέρωμα το οινοποιείο του Μάκη Κουρτέση και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που αναγνωρίζεται πλέον πέρα από τα όρια της Ανδρου σε πανελλήνια κλίμακα. Ευχαριστούμε τον Σταμάτη Τηνιακό, φίλο από το μακρινό Εδιμβούργο, που στέλνει τακτικά θέματα προς δημοσίευση, όπως αυτό της οινοποιίας Κουρτέση - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Αν οι Κυκλάδες ήταν κρασί 

Τριάντα ένα κρασιά που κρύβουν μέσα τους τον ήλιο και τα μελτέμια των Κυκλάδων. Κορυφαία ασύρτικα, ιδιότροπες νησιωτικές ποικιλίες, βραχώδεις αμπελώνες σκαρφαλωμένοι σε ξερολιθιές, μικρές εμφιαλώσεις, οινοποιοί με ταμπεραμέντο…

Μπορεί η Σαντορίνη να κλέβει την παράσταση σε τοπικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά υπάρχουν και άλλα νησιά στις Κυκλάδες με εξαιρετικά παραδείγματα οινοποιείων και εμφιαλώσεων, όπως η Νάξος, η Άνδρος, η Πάρος, η Τήνος, η Μύκονος, η Σύρος, η Σέριφος και η Ανάφη. Εμείς επιλέγουμε ό,τι καλύτερο παράγουν σήμερα και καταρτίζουμε μια λίστα που αντιπροσωπεύει όλο τον κυκλαδίτικο αμπελώνα. Αν ψάχνετε για οινικές εμπειρίες που έχουν τη δύναμη να σας μεταφέρουν σε έναν τόπο και σε μια ανάμνηση, θα τα βρείτε ανάμεσα στις 31 αυτές επιλογές.

Άνδρος - Ypsilon Μαυροτράγανο

Η οικογένεια Κουρτέση έχει δημιουργήσει με πολλή αγάπη στην Άνδρο ένα πανέμορφο κτήμα με φοβερή θέα στη Χώρα. Οι αμπελώνες είναι βιολογικοί και φυτεμένοι με τις ποικιλίες Ασύρτικο, Μαλαγουζιά και Μαυροτράγανο. Το Ypsilon είναι ένα κρασί με μέτριο χρώμα, αρώματα φρέσκων κόκκινων και μαύρων φρούτων, δρυός και μπαχαρικών, ενώ έχει και βοτανικό χαρακτήρα. Η οξύτητα είναι μέτρια και το σώμα μέτριο προς γεμάτο. Ταμάμ για κόκορα κοκκινιστό με ματσάτα ή χυλοπίτες.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet