Περιμένουμε καλά νέα για την γραμμή Άνδρου-Τήνου-Μυκόνου


Λιμάνι Ραφήνας: αφετηρία της αναπτυσσόμενης γραμμής Άνδρου-Τήνου-Μυκόνου 

Όλα δείχνουν στη γραμμή Άνδρος-Τήνος-Μύκονος θα υπάρξουν κάποια στιγμή νέες εξελίξεις. Από κύκλους της Ραφήνας μάθαμε πως η εταιρεία Fast Ferries (έχει το Θεολόγος και το Αικατερίνη) κινείται με αναπτυξιακές βλέψεις στοχεύοντας να ενισχύσει την ήδη δυναμική παρουσία της στην γραμμή.

Ήδη όμως στη γραμμή έχει προστεθεί ένα ακόμα πλοίο που έχει ήδη πάρει άδεια (γράφαμε χτες) είναι προφανές πως η Άνδρος και τα άλλα δύο νησιά της γραμμής μας δεν κινδυνεύουν να ξεμείνουν από πλοία.

Άλλωστε έχουμε γράψει κι άλλες φορές πως η γραμμή Άνδρος-Τήνος-Μύκονος είναι μια καλή γραμμή. Και από ότι φαίνεται τα στατιστικά της γραμμής, παρά την κρίση, εξακολουθούν να είναι καλά. Είναι προφανές πως ένα τέταρτο θα ενέτεινε τον ανταγωνισμό. Όμως εκτός από τα πλοία στον ανταγωνισμό βοηθά και η εξυπηρέτηση (ελληνιστί... service)! Χρειάζονται πλοία που να προσφέρουν αξιοπιστία, άνεση, οικονομία, ταχύτητα. Και οι πλοιοκτήτες αυτό το έχουν καταλάβει.

Τα παραπάνω προοιωνίζουν καλύτερη διασύνδεση με την Αττική και για τα τρία νησιά. Στην περίπτωση της Άνδρου αυτό είναι σπουδαίο γιατί το νησί εξαρτάται αποκλειστικά από τον εσωτερικό τουρισμό και έχει ως μόνη επικοινωνία τα πλοία από Ραφήνα.

Με την ενδυνάμωση και καλυτέρευση της γραμμής η Άνδρος έχει όλα τα φόντα να αναπτυχθεί λόγω της εγγύτητας (36 μίλια απόσταση, δύο ώρες ταξίδι). Σε αυτό την βοηθά και η συχνή επικοινωνία των ανδριτών με το νησί τους. Δεν είναι τυχαίο πως στη μεταφορά αυτοκίνητα η Άνδρος είναι μακράν πρώτη έναντι των άλλων νησιών. Αλλά και στα τοπικά δρομολόγια (τακτικά και έκτακτα) η γραμμή δεν πάει άσχημα. Άρα, παρά την οικονομική κρίση, η γραμμή έχει μέλλον. Αυτό αποδεικνύουν και οι σχεδιασμοί των ακτοπλόων.

 

"εν Άνδρω"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Η ταμπακιέρα είναι πως δεν ξέρετε να διαβάζετε ΤΙΠΟΤΑ στο διαδίκτυο μόλις μάθετε πάργμα λίγο δύσκολο στην ηλίκία σας θα καταλάβετε πως εμείς γράψαμε το αρθρο. Δδέιχνουμε κατανόηση για την σύγχυση σας. Παρεπιπτόντως γιατί δεν ήρθε το καράβι που λέγατε πως θα έρθει στις 15/1/2015. Εμείς λέγαμε πως δύσκολο πολύ να έρθει. Αυτά και περιμένουμε αφού μάθετε να διαβάζετε να μάθετε και να γράφετε. Μέχρι τότε κουράγιο...

This comment was minimized by the moderator on the site

Για την ταμπακερα τιποτα απλα η μπαλα στην εξεδρα.Και οι πολλες κολοτουμπες ομως θελουν προσοχη.

This comment was minimized by the moderator on the site

Πάντως οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Αδάμη γιατί χαρη στην άγνοια του καταλάβαμε πως θα πρέπει να συνεχίσουμε να υπογράφουμε όλα τα σχόλια και τις αναρτήσεις μας γιατί μπορεί να υπάρχουν κάποιοι που βλέπουν αναδημοσιεύσεις μας εδώ κι εκεί και δεν ξέρουν πως είναι δικές μας. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΤΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ ΔΕΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΥΛΗ (ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΧΟΛΙΑ, ΑΡΘΡΑ ΚΛΠ). ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ. ΣΤΙΣ ΣΠΑΝΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΡΑΟΥΜΕ ΑΠΌ ΠΟΥ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ. Αυτά τα λίγα για να καταλάβει και ο κ. Αδάμης τι ακριβώς κάνουμε μιας και δεν έχει πάρει είδηση τίποτα από την δημοσιογραφική και συγγραφική μας ενασχόληση και λέει ότι λέει χωρίς να ξέρει τι λέει...

This comment was minimized by the moderator on the site

Πόσα θέλετε για να μας τρελάνετε κ. Αδάμη. Το παραπάνω κείμενο είναι δίκο μας (του εν Άνδρω) και το αναδημοσίευσε μετά απο κοινοποίηση μας ο κ. Μ. Φώσκολος (Φωνή της Τήνου) με τον οποίο έχουμε μια άτυπη συνεργασία και αναδημοσιεύει συχνά-πυκνά αυτά που ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ και ενδιαφέρουν την Τήνο ή την γραμμή μας. Κατά τα άλλα ούτε να διαβάσετε τις κοινοποίησεις δεν μπορείτε. Κατανοούμε την απόλυτη άγνοια σας στον χώρο του διαδικτύου. Αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Δυστυχώς πρέπει να μάθετε κάποτε ποιος κοινοποιεί σε ποιόν. Τέλος πάντων μας κάνατε να γελάσουμε!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Πολυ καλη η δημοσιευση της φωνης της τηνου και καλα κανατε και το αναδημοσιευσατε κε μπασαντη γιατι οι ανθρωποι λενε την αληθεια οτι η γραμμη ειναι απο τις καλυτερες και χρειαζεται και αλλο πλοιο,ενω εσεις στην ειδηση που ειχατε αναρτηση οτι το ΓΕΩΡΓΙΟΣ πηρε αδεια για ραφηνα αναφερθηκατε σε καποια στατιστικα στοιχεια σεπτεμβριου και ειπατε οτι επι πλεον ενα πλοιο θα κανει την γραμμη μη βιωσιμη για τα ηδη υπαρχοντα.Εκει ηταν και η διαφωνια μας κατι που επιμελως το κρυβεται και ερχεστε τωρα να αυτοδιαψευδεστε υποστηριζωντας και πολυ σωστα και εσεις οτι ακομη ενα πλοιο ισως ερθει στη γραμμη, της εταιρειας FAST FERRIES που θα αναβαθμισει τη γραμμη της ραφηνας.Οσο για τις ηλικιες των πλοιων ολα ειναι πανω απο 22 χρονια γιατι προφανως η γραμμη δεν αντεχει νεα πλοια λογω μεγαλου κοστους και γιαυτο και η BLUE STAR δεν ερχεται μονιμα στη ραφηνα.Κατι ξερουν αυτοι που πληρωνουν.Τελος συγχαρητηρια και παλι για το πολυ σωστο κειμενο της φωνης της τηνου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Με κάνατε να γελάσω. Να είστε καλά. Έγραψα κι εγώ μια-δύο αμφιβολίες μου για την άφιξη του εν λόγω πλοίου στο τέλος Οκτωβρίου αρχές Νοεμβρίου και δεχτηκα τότε μια καταιγίδα υπαινιγμών από τον πράκτορα Βασιλή Αδάμη. Δεν λέμε κάτι παραπάνω για να μην τσακωνόμαστε με κακόπιστους ή εξυπνάκιες, που διαβάζουν άλλα από αυτά που γράφουμε (όπως θα δείτε και σε σχόλια της χθεσινής ανάρτησης μας). Κατά τα άλλα όπως φαίνεται άλλες εταιρείες θέλουν να αναπτυχθούν με νεότερα και ίσως ταχύτερα πλοία. Μόλις αποδεσμευτεί η ακριβής πληροφορία θα επανέλθουμε... Σας ευχαριστούμε για τις πληροφορίες σας και το χιούμορ σας...

This comment was minimized by the moderator on the site

Ότι το έχουν καταλάβει οι πλοιοκτήτες φαίνετε… πλοία του κουτιού φέρνουν… Στο Άγιος Γεώργιος προχθές έβγαζαν τις ζελατίνες…
Το οποίο είδαν και πάθανε να το ξεφορτωθούν τα άλλα νησιά και το φορτωθήκαμε εμείς…
http://www.tinostoday.gr/2014/03/blog-post_7671.html
Καλά να πάθουμε αφού κάνεις δεν λέει τίποτα….. Βέβαια αν πεις και κάτι η απάντηση είναι έτοιμη «έχει όλα τα απαραίτητα έγραφα»
ΥΓ: Τα πλοία μετά από 35 χρόνια δεν αποσύρονται?? Γιατί μου έρχονται στο μυαλό κάνα δυο που κυκλοφορούνε ακόμα……