"Στολίδι της γραμμής το νέο SuperFerry III" των αδελφών Στεφάνου

Πάρτε μια ιδέα για το SUPERFERRY III

"Θα είναι ένα στολίδι του Αιγαίου" μας είπε πανευτυχής ο Στενιώτης πλοιοκτήτης Δημήτρης Στεφάνου στο τηλέφωνο. Ήταν "το όνειρο μας και έγινε το στολίδι μας"! Για το καράβι αυτό πουλήσαμε το προηγούμενο μόλις μάθαμε πως οι Ιαπώνες θα το έδιναν. Δεν έχει σημασία το κόστος. Γιατί για μετασκευές θα κοστίσει άλλο τόσο. Σημασία έχει πως μιλάμε για ένα πλοίο εξαιρετικό. Στην φωτογραφία που παρουσιάζουμε είναι το πως θα γίνει σύμφωνα με τις μελέτες των ναυπηγών μας". 

Ο Γιώργος και ο Δημήτρης Στεφάνου μπροστά στο SuperFerry II το Πάσχα του 2014 στο λιμάνι της Χώρας στην Άνδρο. 

Μετά απάντησε για το κόστος και για το κόστος των μετασκευών ζητώντας όμως να μην τα γράψουμε. Το σεβαστήκαμε. Πέταγε από χαρά. Τόσα χρόνια που τον ξέρουμε δεν τον θυμόμαστε τόσο χαρούμενο. Τα τηλέφωνα χτυπούσαν κι αυτός έλεγε ενθουσιασμένος "πάρτε με αργότερα τώρα μιλάω". Μιλούσε σαν να μιλούσε για κάποιο παιδί του. Ενθουσιασμένος μας απαντούσε με θέρμη. Απ΄όσα μας είπε παραθέτουμε ένα απάνθισμα γιατί ενδιαφέρουν την Άνδρο, αλλά και όλη την γραμμή Άνδρου-Τήνου-Μυκόνου:

"Το πλοίο είναι κατασκευής του 1995, θα έχει χωρητικότητα 2000 επιβατών και πάνω από 300 ΙΧ. Είτε 320 είτε 350. Αυτό εξαρτάται από τις μετασκευές, την λαμαρινοδουλεία, που θα γίνει στην Κίνα. Μετά θα έρθει στην Ελλάδα και η ξενοδοχειακή υποδομή θα γίνει εδώ για να δουλέψουν και ελληνικά χέρια. Να πέσει και χρήμα στην πατρίδα μας. Στόχος μας ένα πλοίο κόσμημα για την γραμμή μας και για την Άνδρο μας".

Κάπου εκεί τον διακόψαμε και αρχίσαμε τις πρακτικές ερωτήσεις. Ο Δημήτρης Στεφάνου συνέχισε χωρίς ανάσα:

"Η ταχύτητα θα είναι σταθερά στα 20 μίλiα την ώρα. Θα τελειώσει η λαμαρινοδουλειά σε κινέζικα ναυπηγεία. Θα φτιαχτούν κάποια ντεκ για τα αυτοκίνητα κλπ. Μετά θα έρθει εδώ, κάπου το καλοκαίρι και θα γίνει η ξενοδοχειακή υποδομή. Το φθινόπωρο ή λίγο αργότερα θα είναι έτοιμο. Θα μπει στην γραμμή μας με τον νέο χρόνο. Θα είναι μια νέα αρχή και για την Golden Star Firries. Περιμένω τον αδελφό μου τον Γιώργο να έρθει από την Ιαπωνία στις 15 Μαρτίου για να συζητήσουμε το τελικό όνομα. Σίγουρα θα έχει μέσα κάτι από SuperFerry για να σηματοδοτεί την εταιρεία και την συγγένεια με το άλλο πλοίο μας".

 

 "εν Άνδρω"

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet