Ο Δήμος Άνδρου και η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου σε τουριστική έκθεση στο Βερολίνο

Το Βερολίνο είναι η τρίτη ευρωπαϊκή πόλη στην οποία η Άνδρος συμμετείχε εφέτος (Μιλάνο, Στοκχόλμη) μαζί με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε μια προσπάθεια να ξεκινήσει μια προβολή με στόχο να αυξηθεί η ροή τουριστών από την Ευρώπη προς το νησί. Η έκθεση διήρκεσε 4 έως τις 8 Μαρτίου 2015 και τον Δήμο Άνδρου και εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης, Ελένη Πολίτου, και το μέλος Μαριάννα Απέργη.

Στην έκθεση συμμετείχαν πάνω από 10.000 εκθέτες από 180 χώρες. Η επισκεψιμότητα για την Περιφέρεια και την Άνδρο ικανοποιητική. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν επαφές με επαγγελματίες του τουρισμού και δημοσιογράφους και υπήρξε ενημέρωση για το νησί. Στην οργάνωση της αποστολής βοήθησαν το Ζαχαροπλαστείο Λάσκαρη και το Άνθος Γαυρίου, η Όλγα Καραγιάννη και ο Πάνος Ποδηματάς.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου επισκέφθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά. Παρών στην έκθεση ήταν και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Σύμφωνα με τον Νόρμπερτ Φίμπιχ, πρόεδρο του Γερμανικού Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων DRV, η Ελλάδα, το 2014 - με άνοδο της τάξης του 17,2% σε σχέση με το 2013 - ήταν ο μεγάλος κερδισμένος των κρατήσεων Γερμανών τουριστών, ως προς τους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Βάσει των έως τώρα στοιχείων από τις φετινές κρατήσεις, η τάση αυτή θα συνεχιστεί και το 2015, διαμορφώνοντας εξαιρετικά θετικές προοπτικές και για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet