Το Σαββατοκύριακο της μεγάλης φυγής και η ελπίδα του Σεπτέμβρη!

 

Αναχώρηση από το Γαύριο. Το λιμάνι, αρχή το τέλος κάθε ταξιδιού για την Άνδρο... 

Η Άνδρος αδειάζει. Από το Σάββατο 22/8 μέχρι και την Δευτέρα 24/8 όλα τα πλοία διερχόμενα και τοπικά προς Ραφήνα είναι φίσκα! Αναχωρούν από το νησί το τριήμερο από Σάββατο μέχρι και Δευτέρα γύρω στα 2100-2300 αυτοκίνητα και 7000 επισκέπτες!

Η εικόνα της μεγάλης φυγής...

Η εικόνα από χτες το βράδυ Σάββατο ήταν χαρακτηριστική. Στον Νειμποριό που Σάββατο βράδυ εδώ και 30 μέρες δεν έβρισκες χώρο να παρκάρεις και τραπέζι για να κάτσεις ο χώρος στάθμευσης σε περίμενε και μπορούσες να διαλέξεις όποιο τραπέζι ήθελες.

Σήμερα το πρωί Κυριακή στο Γαύριο μπροστά στον κεντρικό φούρνο παρκαρισμένα δύο (!!) αυτοκίνητα. Και το πολύβουο λιμάνι άδειο. Όσοι δεν έφυγαν ετοιμάζονταν για την αναχώρηση.

Πρόκειται για το Σαββατοκύριακο της μεγάλης φυγής. Το Σάββατο με 4 δρομολόγια (διερχόμενα και τοπικά) προς Ραφήνα έφυγαν 600 αυτοκίνητα από Άνδρο!. Μόνο το τοπικό του SuperferryII, Σάββατο βράδυ, πήρε 210 αυτοκίνητα!  

Την Κυριακή με 5 δρομολόγια (διερχόμενα και τοπικά) φεύγουν 800 αυτοκίνητα! Και την Δευτέρα με πάλι 5 δρομολόγια θα φύγουν περίπου 700-800!

...και η ελπίδα του Σεπτέμβρη!

Η Άνδρος αδειάζει λίγο νωρίτερα λόγω και των πολιτικών εξελίξεων. Όμως οι τοπικές αρχές και η τοπική κοινωνία σχεδιάζουν μια μεγάλη προσφορά για τον Σεπτέμβριο σε μια προσπάθεια να δώσουν μια ανάσα στο νησί.

 Όπως πληροφορούμαστε ο έπαρχος, σε συνεργασία με τον δήμαρχο και τον επικεφαλής των ενοικιαζομένων δωματίων με χρήματα της Περιφέρειας θα δώσουν από 10 μέχρι 30 Σεπτεμβρίου σε όποιον έλθει στην Άνδρο για διακοπές 2 ημέρες + 2 ημέρες δωρεάν παραμονή!

Μπορεί η κρίση και οι εξελίξεις να βαραίνουν αλλά αυτό που επιχειρείται από τους αρμόδιους και τους επιχειρηματίες είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Θυμίζουμε πως την πρόταση είχε κάνει από το «εν Άνδρω» ο συνεργάτης μας Δημήτρης Σταυρόπουλος από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αρχές Ιουνίου. Όπως φαίνεται ωρίμασαν οι συνθήκες να γίνει η κίνηση. Μια κίνηση που είχε κάνει νωρίτερα το άλλο κοντινό στην Αττική νησί, η Αίγινα από το Πάσχα.

Αλλά ακόμα και αν δεν γίνει δυνατή η έγκριση και η εκταμίευση των χρημάτων από την Περιφέρεια λόγω των ημερών όπως όλα δείχνουν ο σπόρος έχει πια ριχτεί. Πρόκειται για μια θαυμάσια ιδέα που πρέπει να την εξετάσουν πλέον σοβαρά οι ασχολούμενοι με τον τουρισμό επιχειρηματίες του νησιού και να την δουλέψουν ώστε του χρόνου να ξεκινήσουν συνεργαζόμενοι όλοι μαζί προσφορές.

Ένα νησί τόσο κοντινό στην Αττική νησί, ένα τόσο όμορφο Κυκλαδονήσι, με μεγάλη ιστορία και μοναδικούς στην Ευρώπη αρχαιολογικούς χώρους (Στρόφυλας, Ζαγορά, Παλαιόπολη κλπ) και ιδιαίτερο πολιτισμό είναι αμαρτία να μην εκμεταλλεύεται με όλους του τρόπους την εξαιρετική θέση του, το ιδιαίτερο τοπίο του, τα σπουδαία μονοπάτια του και την μοναδική άγρια φύση του. Ήταν καιρός να κάνουμε το επόμενο βήμα και να μην μένουμε μόνο με την θλίψη της αναχώρησης των καλοκαιρινών, αλλά να προχωρήσουμε και στον σχεδιασμό της επιστροφής τους με κάθε ευκαιρία.

«εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Εκεινο που γνωριζω ειναι οτι ζητηθηκε απο ολα τα καταλυματα να προσφερουν στις 4 διανυκτερευσεις τις 2 δωρεαν επομιζομενοι το σχετικο κοστος. Η περιφερεια θα βακει 20000 ευρω για την σχετικη διαφημιση.

Πολυ ωραια η σκεψη για προσελκιση τουριστων τον Σεπτεμβριο! Καμμια αντιρρηση.

Εκει που διαφωνω ειναι οτι ο ξενοδοχος θα πληρωσει και οι υπολοιποι κλαδοι θα επωφεληθουν. Ο τουριστας θα πληρωσει το εισητηριο, την ταβερνα, το καφε, το μπαρ, τις ξαπλωστρες, τις αγορες του στην φουλ τιμη κσι ο ξενοδοχος θα δωσει εκπτωση 50%...!

Νομιζω οτι χρειαζεται περισσοτερη σκεψη μια τετοια προσπαθεια και μεγαλυτερη συλλογικοτητα απο ολους τους εμπλεκομενους επιχειρηματικους κλαδους. Ισως ενα εκπτωτικο κουπονι της ταξεως του 20-30% για ολα τα εξοδα του τουριστα σε ολους τους επαγγελματιες ( με την επιδειξη ενδεχομενως εισητηριων αφιξης-επιστροφης) να ειναι μια πολυ καλυτερη λυση τοσο για τον τουριστα οσο και για το νησι.

This comment was minimized by the moderator on the site

http://4.bp.blogspot.com/-HMWrcNSeeVM/VThMPWmREnI/AAAAAAADaBY/w0qjpkdEOUU/s1600/11107166_1.jpg
Αν νομίζετε ότι η Άνδρος βουλιάζει από κόσμο σε εποχή κρίσης…. Κάποιον άνθρωπο πρέπει να τον κάνετε άγαλμα στην Άνδρο…. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΝΕΣΗΣ ΝΙΚΟΣ!

This comment was minimized by the moderator on the site

Και όμως υπάρχει ένας αφανής Ανδριώτης που τα τελευταία δυο χρόνια έχει κάνει απίστευτη καμπάνια για την Άνδρο…. Από κανάλια, ραδιόφωνα και site… Τον ξέρει κανείς…. ΜΑΛΟΝ ΟΧΙ Είναι σεμνός και απαρατήρητος και κυρίως με χρυσή καρδιά… Ντοκουμέντο… που πέρασε απαρατήρητο και όλοι αναρτιόντουσαν… στατιστικά λιμεναρχείου…. Αναχωρισεις πέρσι στο τέλος Αυγούστου 8.700 αναχωρήσεις και αφίξεις 7900… ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ;

This comment was minimized by the moderator on the site

Μα φίλε μου το χρηματοδοτεί η Περιφέρεια, δηλαδη, ο έπαρχος (από τον Φελλό) και το χειρίζεται ο Πολυκράτης (από το Μπατσί). Ο δήμαρχος της Χωρας απλώς θα βοηθήσει στην διαφήμιση πηγαίνοντας στην Αθήνα να πει κάτι. Αφού τα λεφτά τα βάζετε εσείς (Φελλός) και την οργάνωση την έχετε εσείς (Μπατσί) βάλτε έναν δικό σας να κάνει και την διαφήμιση παριστάνοντας τον δήμαρχο. Για να είστε σίγουροι ότι θα έρθουν σε εσάς. Που σε εσάς έρχονται (λογικό) οι περισσότεροι όπως λένε και τα σκουπίδια που παράγεται καθημερινά και τα στέλνετε στην Σταυροπέδα (Χώρα) επί 35 χρόνια. Περαστκά σου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Να φροντισετε να γινει μονο στα καταλυματα της Χωρας αυτη η προσφορα... Ξερει ο δημαρχος Χωρας....

This comment was minimized by the moderator on the site

Όπως γράψαμε γίνεται προσπάθεια να συντονιστούν ξενοδόχοι και ενοικιαζόμενα. Η Περιφέρεια έχει κάποια χρήματα. Αν τα καταφέρουν και συντονιστούν πολλοί και βγουν τα χρήματα θα γίνει η προσφορά με την βοήθεια της Περιφέρειας. Δεν είναι σίγουρο πως θα συντονιστούν στην προσπάθεια πολλοί. Και οι προθεσμίες είναι πολύ σφικτές. Όμως είναι σημαντικό που γίνεται αυτή τη στιγμή από πολλούς στο νησί μια τέτοια προσπάθεια. Είναι πρώτη φορά. Και ανοίγει δρόμο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Δύο διανυκτέρευσεις με την μία δωρεάν και όποιος αντέξει .
Τολμάτε ?

This comment was minimized by the moderator on the site

Το αρθρο δεν διευκρινιζει ποιος πληρωνει τις δυο δωρεαν ημερες. Ο δημος / επαρχος/ ή ο επιχειρηματιας της διαμονης;

Και προσθετω εαν ειναι ο επιχεηρηματιας που θα κανει 50% εκπτωση για να αυξηθει ο τουρισμος τον Σεπτεμβριο γιατι δεν καλουνται και οι πλοιοκτητες να κανουν 50% εκπτψση στους ναυλους και οι εστιατορες 50% στις τιμες και τα καφε και μπαρ 50% στα ποτα και παει λεγοντας.
Γιατι το να πληρωνει μονος ο ξενοδοχος την καμπανια με 50% εκπτωση στις τιμες του προσφεροντας πελατεια σε ολους τους αλλους κλαδους καθε αλλο παρα δικαιο και σωφρον ειναι.