Τουρισμός: η Ελλάδα ανεβαίνει, η Τουρκία κατεβαίνει!…

«Η παρ' ολίγον οικονομική καταστροφή της Ελλάδας δεν εμπόδισε την προσέλκυση τουριστών. Αντιθέτως, η γειτνίαση της Τουρκίας με τη διαλυμένη από τον πόλεμο Συρία και η απειλή των τυφλών τρομοκρατικών πράξεων αποτέλεσαν αποτρεπτικό παράγοντα για τον τουρισμό», σημειώνει το διεθνές αμερικάνικο ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg.

«Τα πράγματα δεν φαίνονταν καλά για την Ελλάδα το καλοκαίρι, καθώς άρχισαν να εφαρμόζονται οι έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων. Ωστόσο, όσοι αναζητούν τον ήλιο και τα διαμονή στα νησιά, απλά γέμισαν τα πορτοφόλιά τους με μετρητά. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, τον Ιούλιο σημειώθηκε ρεκόρ», συνεχίζει το δημοσίευμα.
«Μόλις λίγα μίλια ανατολικά από τα ελληνικά νησιά βρίσκεται η Τουρκία, όπου η οικονομία αναπτύσσεται, αλλά για τον τουρισμό κάθε άλλο παρά αισιόδοξα είναι τα πράγματα». Ο αριθμός των τουριστών προς τα τουρκικά αεροδρόμια άρχισε να μειώνεται τον Απρίλιο όταν ξεκίνησε η κλιμάκωση της βίας στη χώρα. Και κορυφώθηκε με την επίθεση της Τετάρτης στο παλάτι το Ντολμά Μπαχτσέ, ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά μέρη της Κωνσταντινούπολης. «Το επεισόδιο αυτό δημιουργεί φόβο στους ξένους τουρίστες που θεωρούν πως μπορεί να βρεθούν στο λάθος μέρος στη λάθος ώρα».

Υπάρχουν όμως και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά τον τουριστικό τομέα της Τουρκίας. «Η Τουρκία ήταν παραδοσιακά ένας από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς για τους Ρώσους. Η κατάρρευση του ρουβλίου σημαίνει ότι πολλοί Ρώσοι δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να πάνε στην Τουρκία. Ο αριθμός των Ρώσων τουριστών μειώθηκε 24% στο πρώτο εξάμηνο του 2015 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού».
Τώρα πλέον ακόμη και οι Τούρκοι «συρρέουν για τις διακοπές τους στην Ελλάδα, όπου το κόστος ζωής έχει μειωθεί δραματικά σε σχέση με την πατρίδα τους», καταλήγει το δημοσίευμα.

(αναδημοσίευση «εν Άνδρω»)

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet