Το Superferry III προχωρά Η γραμμή θα έχει δυσκολίες το 2016

 Του Ναυτιλιακού Συντάκτη

 

Το Superferry III στο Πέραμα προχωρά προς την ολοκλήρωση της λαμαρινοδουλειάς 

Μια επίσκεψη στο Πέραμα (δίπλα στα καραβάκια για Σαλαμίνα) στο SuperferryIIIτων αδελφών Στεφάνου. Η λαμαρινοδουλειά του καραβιού προχωρά. Ο καπετάν Κώστας Τζώρτζης στην προβλήτα επιβλέπει τις εργασίες. Το πλοίο "χτίζεται" και πάλι. Είναι μια ελπίδα για την γραμμή μας που δέχτηκε πλήγματα το 2015, ενώ προβλέπονται δυσκολίες και για το 2016. Ας δούμε τα πράγματα για το πλοίο και την γραμμή αναλυτικά.

Οκτώβρης: οι καταπέλτες των επιβατών μπήκαν 

Σεπτέμβρης: έχει κοπέί στην πρύμνη η λαμαρίνα όμως οι καταπέλτες των επιβατών δεν είχαν μπει 

Από τον περασμένο μήνα (αρχές Σεπτέμβρη) στην Δραπετσώνα μέχρι σήμερα (μέσα Οκτώβρη) έχουν προχωρήσει οι εργασίες στους καταπέλτες των επιβατών και έχουν διαμορφωθεί τα εξωτερικά καταστρώματα. Ο δεξιός καταπέλτης επιβατών θα οδηγεί σε σταθερές σκάλες και ο αριστερός θα οδηγεί σε κυλιόμενη σκάλα μαζί με σταθερή  

Μπροστά η πλώρη έχει κλείσει και έχει σχεδόν ολκληρωθεί.

Οκτώβρης: η λαμαρινοδουλειά στην πλώρη έχει τελειώσει

Το καράβι σε ένα μήνα θα έχει τελειώσει την λαμαρινοδουλειά. Στη συνέχεια θα ανέβουν επάνω τα άλλα συνεργεία για να προχωρήσουν τα σαλόνια: ηλεκτρολόγοι, ταπετσέρηδες, ξυλουργοί κλπ.

Μετά την επίσκεψη μιλήσαμε με τον Γιώργο Στεφάνου για το πλοίο και την γραμμή. Οι προβλέψεις του είναι πως το πλοίο θα είναι έτοιμο την άνοιξη. Το πότε θα μπει στην γραμμή εξαρτάται από την κίνηση και την κατάσταση στην ακτοπλοΐα. Σίγουρα θα δρομολογηθεί στο τέλος της άνοιξης. Όλα θα εξαρτηθούν από την οικονομία.

 

Ο Δημήτρης και ο Γιώργος Στεφάνου κατά την άφιξη από την Ιαπωνία του Superferry III στην Δραπετσώνα τον Ιούνιο. Όπως βλέπουμε ήταν ένα άλλο πλοίο τότε. 

Κατά τον Γιώργο Στεφάνου η γραμμή μας έχει κίνηση και πλοία, αλλά δέχθηκε και δέχεται πλήγματα. Μεγάλο πλήγμα ήταν ο εφετινός Ιούλιος. Η αναστάτωση με τους ελέγχους κεφαλαίων ήταν πολύ μεγάλος. Χάθηκε σχεδόν ένας μήνας. Και παρά την άνοδο του Αυγούστου και το μικρό καλοκαιράκι του Σεπτέμβρη δεν αναπληρώθηκε.

Οκτώβρης - Πέραμα: τα νέα καταστρώματα έχουν πια προχωρήσει

Σεπτέμβρης - Δραπετσώνα: τα καταστρώματα είχαν αρχίσει να διαμορφώνονται. Δεν υπάρχει ακόμα το πάνω κατάστρωμα.

Στη συνέχεια ο Γ. Στεφάνου εξηγεί την κατάσταση τονίζοντας πως είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα στην ακτοπλοΐα:

-           ---    Εφέτος είχαμε μόνο 40-50 μέρες μεγάλες πληρότητες και τον άλλο καιρό μικρή κίνηση. Και το χειρότερο πλέον είναι πως μέσα στο κατακαλόκαιρο (και εφέτος και προηγούμενες χρονιές) έρχονται οι εποχιακές εταιρείες (π.χ. BlueStar) και σπάνε την κίνηση για Τήνο-Μύκονο αφήνοντας έξω την Άνδρο. Έτσι εταιρείες που δουλεύουν ολοχρονίς στη γραμμή και προσφέρουν στα νησιά 12 μήνες τον χρόνο όπως η FastFerriesκαι η GoldenFerryδέχονται πλήγμα από έναν αθέμιτο ανταγωνισμό! Βγάζουμε όλους τους δύσκολους μήνες από Οκτώβριο μέχρι Απρίλιο, δίνουμε ζωή στα νησιά, πληρώνουμε από την τσέπη μας τα χειμερινά δρομολόγια. Και όταν ανεβαίνει η κίνηση έρχονται και οι άλλοι να πάρουν μερτικό από την καλοκαιρινή πίτα για Τήνο-Μύκονο. Και η Άνδρος μένει στην άκρη. Έτσι εμφανίζονται γρηγορότεροι!!! Αυτή είναι η κατάσταση.

Οκτώβρης: Πέραμα, έχουν πια κλείσει εξωτερικά τα καταστρώματα και έχει προστεθεί και ένα επιπλέον πίσω από την τσιμινιέρα

-          ---   Πως θα τα βγάλουμε πέρα; Ελπίζουμε πως το νέο βαπόρι που θα είναι πλήρως εξοπλισμένο και πολυτελές (σαλόνια, Α & Β θέσεις, θέση Prive για ειδικούς ταξιδιώτες κλπ) θα πάρει την θέση του χειμώνα-καλοκαίρι.

-         ---   Το αν θα αντέξουν 4 καράβια (από 2 κάθε εταιρεία) το 2016 είναι ένα ερώτημα. Αν έχουμε τα δεδομένα του 2015 τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Όμως ο τουρισμός ανεβαίνει τα τελευταία χρόνια. Ο θρησκευτικός τουρισμός της Τήνου και ο διεθνής τουρισμός της Μυκόνου (κινέζοι κλπ) είναι θετικοί παράγοντες το φθινόπωρο και την άνοιξη. Πάντως το 2015 όπως εξελίχθηκε μπήκαμε μέσα. Όσο για το βραδινό τοπικό δρομολόγιο της Κυριακής που γράψατε το κρατάμε για να βοηθήσουμε το νησί μας. Οι ταξιδιώτες κερδίζουν μια ακόμα μέρα. Και η Άνδρος, όπως σωστά έγραψε το "εν Άνδρω" έχει ζωή μέχρι αργά το απόγευμα. Όμως μπαίνουμε μέσα... 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αφου η γραμμη εχει πρβλημα και οι εφοπλιστες μπαινουν μεσα γιατι ετοιμαζουν και νεο καραβι ? Μηπως κατι δεν μας λενε καλα ? Επισης οταν εγινε η αυξηση τοιυ ΦΠΑ το καλοκαιρι στρογγυλεψαν την αυξηση στο εισητηριο στα 19 ευρω. Οταν στην συνεχεια σταματησε η υποχρεωση για καποιες λιμενικες διευκολινσεις και καποιοι εφοπλιστε αλλων γραμμων μειωσαν τα ειστηρια οι εφοπλιστε της Ανδρου δεν καναν καμμια κινηση.Παραλληλα οταν το πετρελαιο αυξανοταν τα εισητηρια επισης αυξανοτα, (τουλαχιστον δυο αυξησεις). Τωρα που τα πετρελαια μειωσαν τιμη οι εφοπλιστε δεν ανυσηχου.
Κανενα ΜΜΜ δεν δικαιολογει κοστος εισητηριου ισο με το κοστος καυσιμου μεταφορας με ιδιωτικο μεσο. (αυτοκινητο, αεροπλανο, πλοιο). Μονο στην Ανδρο το κοστος ειναι 19 ευρω που σημαινει οτι πεντε ατομα κοστιζουν 95 ευρω ισο με το κοστος του πετρελαιου μιας βαρκας πεντε ατομων να παει απο Ραφηνα στην Ανδρο.
Μηπως τελικα το κοστος μεταφορας ειναι παρα πολυ υψηλο ? Το οτι τον χειμωνα δεν βγαζουν αρα πρεπει το κοστος των ειστηριων να καλυψει τις χειμωνιατικες απωλειες ειναι τουλαχιστον αστειο και απευθυνεται σε ανοητους καταναλωτες. Με το ιδιο σκεπτικο το κοστος μιας μπριζολας στα εστιατορια της Ανδρου να ειναι 30 και οχι 10 ευρω και το κοστος ενος ενοικιαζομενου δωματιου 120 και οχι 30 ευρω.

This comment was minimized by the moderator on the site

Το δρομολόγιο της Κυριακής στις 14.30 από Άνδρο έρχεται από Τήνο και έχει σχεδόν πάντα εκατοντάδες προσκυνητές της Παναγίας που το φθινόπωρο και την άνοιξη, έρχονται όλα τα μέρη της Ελλάδας. Αυτοί ζητούν να είναι Ραφήνα γύρω στις 18.30 για να πάνε μέσα σε 4-5 ώρες σπίτια τους (Λάρισα, Καρδίτσα, Λαμία, κλπ). Αν το καράβι πάει στις 18.00 ή στις 18.30 από Άνδρο η Golden Ferry θα τους χάσει όλους αυτούς για να πάρει 150-200 επιβάτες και 80 αυτοκίνητα από Άνδρο. Που τους παίρνει στο βραδινό όπου μπαίνει μεσα (το πλοίο πάει Άνδρο με 30-40 άνθρώπους). Οι Στεφάνου κάνουν το βραδινό όσο αντέχει ακόμα ο καιρός για να βοηθήσουν το νησί τους.
Δυστυχώς δεν βλέπετε τίποτα άλλο πέρα από το τι βολεύει εσάς. Και αδιαφορείτε για την γραμμή. Όμως ένα νησί μόνο του δεν μπρεί να σταθε'ί. Μόνο σαν γραμμή.
Τέλος, το ότι μπαίνουν και άλλα πλοία το καλοκαίρι δεν είναι στο χέρι του Στεφάνου ή του Παναγιωτάκη που εκτελούν δρομολόγια όλο τον χρόνο και εξυπηρετούν καθημερινά την γραμμή. Είναι θέμα ευρωπαϊκών κανονισμών. Το ότι τολμούν οι Στεφάνου και ο Παναγιωτάκης, δύο εταιρείες αξιόπιστες, χωρίς χρέη στους εργαζόμενους, να στηρίξουν με νέα πλοία την γραμμή θα έπρεπε να σας κάνει να χαιρεστε. Όμως μερικοί βρίζουν. Κρίμα για το νησί...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 8 χρόνια πριν από το χρήστη Ταξιδιωτικός πράκτορας
This comment was minimized by the moderator on the site

Ας μην κλαιγονται οι Στενιώτες κυριοι Στεφάνου και ο κος Παναγιωτάκης με τα πλοία τους, ότι τω΄ρα μπαίνουν μέσα κια μας κάνουν και δηθεν χάρη που κρατάνε δρομολόγια.Με αυτή την λογική λοιπόν, τώρα τον χειμώνα που δεν έχει δουλειά,να κλέινουν και οι μαγαζάτορες τα μαγαζιά τους, οι υπηρεσίες όλες να σταματάνε και να ξεκινάνε το καλοκαίρι μονον ! Ας φροντίσουν να προσαρμόσουν τα δρομολόγια τους με τις πραγματικές ανάγκες της επιβατικής κίνησης τον χειμώνα και δεν θα χάσουν.
Σιγά μην έχουμε και υποχρέωση απο πάνω, που κρατάνε λέει το τοπικό τους δρομολόγιο ? Ας μην το δηλώσουν λοιπόν για τον επόμενο χειμώνα του 2016, ώστε όλοι μας να ξέρουμε, πότε θα έχει πλοίο, να τελειώνει αυτή η φαρσοκωμωδία, της δήλωσης δρομολογίων για μετά απο έναν χρόνο και οταν έρχεται η εποχη εκείνη, να βγάζουν ανακοινώσεις περί μη εκτέλεσης, λόγω έλλειψης μεταφορικού έργου.
Αυτή η κοροιδία πρέπει να τελειώνει ! Οταν ζητάς δρομολόγηση πλοίου για την γραμμή,την ζητάς για ολόκληρο τον χρόνο και όχι μόνον για τους καλοκαιρινούς μήνες που έχει φαί ! Ας φροντίσουν,ας αγωνιστούν στο ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ, πραγματικά να κόψουν, ναί, να κόψουν, τους γυρολόγους που όντως έρχονται στην γραμμή για 40 ημέρες και μετά εξαφανίζονται και τότε θα καλύπτουν και τους δύσκολους χειμώνες. Επίσης πώς θέλουν να αυξηθεί το μεταφορικό έργο, κυρίως τα Παρασκευοσαββατοκύριακα, όταν το ΘΕΟΛΟΓΟΣ δεν αλλάζει ΜΟΝΟΝ ΓΑΙ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ το δρομολόγιο του απο την Ραφήνα κατά μία ώρα τουλάχιστον πιό πίσω, ώστε να προλαβαίνουμε όλοι απο τις υπηρεσίες μας και τις δουλιές μας, να τους δημιουργούμε πελατεία ? Με την ταυτόχρονη αλλαγή απο την Ανδρο στην απογευματινή αναχώρηση, τουλάχιστον κατά τις 18-18:30μ.μ και ας μην γίνεται όντως το τοπικό το βράδυ, που δεν υπάρχει κίνηση και τότε όλοι θα εξυπηρετούμεθα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αντί για 4μιση αναχώρηση 6 την Κυριακή τοτε κα όχι τοπικό.... Λύσεις υπαρχουν.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ, ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΥΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ.ΟΤΑΝ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΣΤΙΣ 6.ΟΟ Μ.Μ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΑΠΟΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΤΙΣ ΟΜΟΛΟΥΜΕΝΩΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΤΙΣ 6.ΟΟ Μ.Μ ΜΕ 6.30Μ.Μ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΕΙΣ ΘΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΔΡΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ,ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, ΣΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΒΡΑΔΥΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΤΟ SUPER FERRY ΣΤΙΣ 6.00-6.30 Μ.Μ ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΟΛΟΓΟΣ, ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΠΙΟ ΠΙΣΩ, ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΣΤΙΣ 6.30.Μ.Μ. ΑΠΟ ΡΑΦΗΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΜΕ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ! ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΟ ! ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΥΑΛΟ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ ΤΑ ΠΣΚ ! ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ.ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ.ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΝ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ, ΕΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ. ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ? Η ΑΛΛΑΓΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ,ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ! ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΡΕΣ ΜΑΣ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ, ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΣΤΟ '' ΕΝ ΑΝΔΡΩ'' ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΚΕΠΤΙΚΟ. ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ, ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ. ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ! !