ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Η Άνδρος στο World Travel Market

(Ήρθε και το δελτίο Τύπου του Δήμου Άνδρου για την έκθεση του Λονδίνου. Διαβάστε το και συγκρίνετε το με αυτό της Σύρου που ανεβάσαμε χτες. Ίσως κάτι έχουμε να μάθουμε από αυτούς - εν Άνδρω).

Σε μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως, συμμετείχε η Άνδρος, ως εκθέτης, φιλοξενούμενη στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Πρόκειται για την έκθεση World Travel Market που έγινε στo εκθεσιακό χώρο Excel, στο Λονδίνο, στην οποία εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Ελένη Πολίτου και το μέλος της Επιτροπής κ. Φίλιππο Περράκη οι οποίοι και πλαισίωσαν την λειτουργία του περιπτέρου της Άνδρου.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες συναντήσεις με tour operators της βρετανικής τουριστικής βιομηχανίας, με εκπρόσωπο του ΑΒΤΑ (Associationof British Travel Agents) και με τον ταξιδιωτικό Οργανισμό Ramblers, που δραστηριοποιείται σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην προβολή της πιστοποιημένης πεζοπορικής διαδρομής  για την οποία συμφωνήθηκε η άμεση προώθησή της, μέσω των γραφείων εξωτερικού του ΕΟΤ, στους αντίστοιχους ΤΟς που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό.

Πραγματοποιήθηκαν επίσης  επαφές με τουριστικούς πράκτορες άλλων χωρών (Γαλλίας, Πολωνίας, Ηνωμένων Πολιτειών, Τσεχίας, Ρουμανίας, Ινδίας, κ.α) , δημοσιογράφους, εξειδικευμένους bloggers  καθώς και  τους υπεύθυνους τουρισμού των περιφερειακών & δημοτικών αρχών των νησιών του Αιγαίου και κυρίως των Κυκλάδων με βασικό στόχο τις συνέργειες.  Προσφέρθηκαν παραδοσιακά γλυκά  τα οποία διέθεσαν ευγενώς οι επαγγελματίες του νησιού μας, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά. Στόχος είναι  να αναδείξουμε την Άνδρο σε ποιοτικό και δημοφιλή προορισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου αναδείχτηκαν σε μεγάλους πρωταγωνιστές της συγκεκριμένης έκθεσης, χάρη στην στοχευμένη και επιθετική προβολή της Περιφέρειας.

Από το γραφείο ενημέρωσης του Δήμου Άνδρου

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Η Υδρούσα σου έβγαλε πάλι τα μάτια...εσύ τελικά έχεις τεράστιο πρόβλημα με την Βόρεια Άνδρο...Πάρε επιτέλους είδηση πως τουρισμός χωρίς την Υδρούσα δεν υπάρχει, είτε σου αρέσει είτε όχι!!!! Οι τουρίστες φίλε μου, Έλληνες και ξένοι, όταν επισκέπτονται τα νησιά το καλοκαίρι θέλουν να κολυμπήσουν και να χαρούν τη θάλασσα και τις παραλίες. Τα μονοπάτια και τα μοναστήρια έπονται και αποτελούν απλά μέρος του πακέτου, όχι τον κύριο λόγο για να περάσουν τις διακοπές τους στην Άνδρο. Δεν γνωρίζεις πως οι Κύπριοι στους οποίους αναφέρεσαι προσκυνούν στη Χάρη της και ή αναχωρούν την ίδια μέρα ή παραμένουν για διακοπές σε περιοχές της Υδρούσας;;; Γιατί;;; Για τις υπέροχες παραλίες της, στις οποίες περνούν σχεδόν όλη τους τη μέρα. Τώρα, να γυρίσουμε το νησί ανάποδα για να χαρείς εσύ και οι φίλοι σου, ή να καταστρέψουμε με οποιοδήποτε μέσο την Υδρούσα, γιατί έτσι πιστεύουμε πως θα αναπτυχθεί η υπόλοιπη Άνδρος τουριστικά, είναι δύσκολο...Περιόρισε λοιπόν την εμπάθεια που τρέφεις για τη Υδρούσα, έστω και για τα μάτια του κόσμου γιατί έχεις καταντήσει κουραστικός και απόλυτα προβλέψιμος!!! Όσο για την γνωστή κυρία στην οποία αναφέρεσαι, θα σου θυμίσω πως είναι σύμβουλος Χώρας και όχι Υδρούσας...Αλήθεια, σαν σωστός δημοσιογράφος έψαξες να βρεις που ακριβώς πήγαν τα 15000 ευρώ που αποφάσισε το ΔΣ να δοθούν για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος του νησιού;;;Τέλος, πάρτε το επιτέλους απόφαση και εσύ και οι υπόλοιποι απόγονοι της Αρείας Φυλής τους οποίους επάξια εκπροσωπείς, τουριστική Άνδρος χωρίς την Υδρούσα ούτε υπήρξε, ούτε υπάρχει, ούτε θα υπάρξει ποτέ. Αν καταστρέψετε την Υδρούσα, θα καταστραφείτε κι εσείς την ίδια στιγμή, παρά το μοναδικό σας DNA...Ξεπεράστε κάποτε τον τοπικισμό που σας έχει πάει ήδη πολλά χρόνια πίσω. Βρισκόμαστε ήδη στον 21ο αιώνα...

This comment was minimized by the moderator on the site

Tρελλαθήκαμε όλοι επιτέλους;

Είναι Δελτίο Τύπου αυτό, ή να σκίσουμε τα πτυχία της επικοινωνίας μας; Ποιοί είναι οι μπλόγκερς, ποιοί οι TO που συνάντησαν; Τί χαιρι και προκοπή να μας κομίσουν οι φωστήρες Ελένη Πολίτου και Φ΄.Περράκης από την αλλοδαπή όταν συναντίούνται με ΤΟ Τσεχίας, Πολωνίας και Ρουμανίας;
Ξέρετε τί γίνεται αυτή τη στιγμή στην Κύπρο;
Οι ρώσοι που παραδοσιακά αυτή την εποχή πήγαιναν στην Αίγυπτο, λόγω των προσφατων γεγονότων μετακόμισαν στην Κύπρο με το χρήμα να ρέει . Ανοιξαν τα κλειστά ξενοδοχεία -κλειστά λόγω εποχής- και τα deals που έγιναν αφορούν τα επόμενα χρόνια -σχεδόν άχρι καιρού. Αυτοί προσεγγίσθησαν;
Οι Κύπριοι που το τάμα τους είναι να επισκεφθούν έστω και μια φορά στη ζωή τους την Ι.Μ. της Αγίας Μαρίνης στην Ανδρο (και εξ αυτού , και τα άλλα μοναστήρια) προσσεγίσθησαν; Γιατί ο προσκυνηματικός τουρισμός δεν γίνεται αιχμή του δόρατος των φωστήρων του τουρισμού στην Ανδρο;
Αλλοι σύμβουλοι δεν υπάρχουν , πιό εξειδικευμένοι στον τομέα και πιο εύστροφοι;
Αν δεν υπάρχουν να βρεθούν και να πληρωθούν προκειμένου η Ανδρος με το φυσικό κάλλος και την εγγύτητά της με την πρωτεύουσα να ανθίσει τουριστικά αναδεικνύοντας τα προσόντα της.
Η κα Πολίτου, σεβάσμια κατά τα άλλα, στον τομέα αυτό δεν τα καταφέρνει , για να πουμε τα πράγματα με τ΄όνομά τους.
Και γιατί παρακαλώ και οι δύο εκπρόσωποι να επιλεγούν από το τ.Δήμο Υδρούσας; Το δίκαιο και το σωστό από απόψεως αποτελεσματικότητας θα ήταν να πάνε τρείς και από τα τρία διαμερίσματα του Δήμου.
Περιμένω απαντήσεις δημοσίως και αρμοδίως.

This comment was minimized by the moderator on the site

Για πολλά από τα κακώς κείμενα...τα φταίει το κεφάλι μας.
]ΑΠΟΔΕΙΞΗ:
Έχουμε τον Πρόεδρο των Ενοικιαζομένων και δημόσια (f/b) ευχαριστεί την κυρία Πολίτου,
για το δημιουργικό και ΑΘΟΡΥΒΟ Έργο της.
Για Να συμφωνήσει κανείς με αυτούς τους χαρακτηρισμούς, είναι απαραίτητο να καθοριστεί ο Ορισμός του όρου Δημιουργικότητα και ΑθΟΡΥΒΑ.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:
Δημιουργικό έργο για παράδειγμα κατά τη γνώμη ΄κάποιου θα μπορούσε να είναι η Ικανότητα της Συμβούλου ώστε ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ενός τέτοιου ταξιδιού να ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ το Δήμο και ΌΧΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ- Σε αντίθεση με τους Συριανούς. Το Σωματείο Των Συριανών έβαλε το χέρι βαθειά στην τσέπη.
Αντίστοιχα ο δικός μας Πρόεδρος των ενοικιαζομένων .."Συγχαίρει" τη Σύμβουλο όχι μόνο γιατί κατάφερε να πείσει να τα πληρώσει ΟΛΑ ο Δήμος, αλλά το κατάφερε και αθόρυβα.....
ΟΡΙΣΜΟΙ:
Δημιουργικότητα = Άλλος Πληρώνει
Δημιουργικότητα = Εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων...ενώ άλλος πληρώνει!

Αθόρυβα = Δεν μας παίρνουν χαμπάρι
Αθόρυβα = Να μην μαθευτεί ότι δεν γνωρίζουμε ξένες γλώσσες
Αθόρυβα = Να μην ακουστεί...(πόσο μεγάλη θέλετε τη λίστα;)
Δίκιο έχει λοιπόν ο άνθρωπος και συγχαίρει.....από τη δική του τη σκοπιά...

This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΟ ΨΑΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΒΡΩΜΑΕΙ !!!! ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΨΑΡΙ ΕΧΕΙ ΤΡΙΑ ΚΕΦΑΛΙΑ......ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΜΠΟΧΑ!!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ, ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΚΚΑΛΑΚΙ ΓΛΥΦΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΗΝ ΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ...ΒΛΕΠΕΙΣ << ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΟΠΟΙΣ ΚΤΩΝΤΑΙ>>...ΚΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ << ΜΑΘΑΝΕ ΟΤΙ...ΠΛΑΚΩΣΑΝΕ ΚΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ !!!>>. ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ << ΤΟΝ ΓΑΊΔΑΡΟ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟ ΣΑΜΑΡΙ >>...ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΛΟΙΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;; ΟΜΟΛΟΓΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ...ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ, ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ...ΞΕΡΩ ΠΩΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;;; ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ΤΗΝ ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΣΤΕ...ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ!!! ΖΗΤΩ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ, ΖΗΤΩ ΟΙ ΑΥΛΗ, ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ !!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Οταν εκπροσωποι αρχων συμμετεχουν με εξοδα του κρατους σε τετοιες εκδηλωσεις ιδιαιτερου ενδιαφεροντος εκεινο που περιμενουν οι επαγγελματιες της Ανδρου μια εκθεση πεπραγμενων απο αυτους. Ποιους ειδαν, τι συζητησαν , τι πετυχαν, ποσοι επισκευθηκαν τι περιπτερο ποια ηταν τα ενδιαφεοντα τους, τι σπεκομισαν απο αυτους. Τοσα χρονια γινεται εκπροσωπιση στην WTT απο την Ανδρο ποτε δεν εχει δοθει τετοια εκθεση. Για καποιους αυτα ειναι ψηλα γραμματα. Για οσους ειναι σοβαροι επιχειρηματιες αυτα ειναι σοβαρα και ουσιαστικα πραγματα.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΤΟΣΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ κα ΠΟΛΙΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ.
ΑΥΡΙΟ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΦΑΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ Η ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΤΟ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΜΠΑΤΣΙ, ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΦΙΛΙΠΠΟ. ΕΙΘΕ ΝΑ ΜΕΣΙΤΕΥΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΠΕΥΧΘΕΙ Η ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΧΥΤΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΔΡΟΦΟΡΕΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.

ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΤΕ ΣΤΟ εν ανδρω ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (σχετικα με παραδιπλανο αρθρο σας για την σταυροπεδα) ΠΟΥ ΣΑς ΕΣΤΕΙΛΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΜΑΣ ΛΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ??