Σημαντικές ενημερώσεις για τους αγρότες και τους επαγγελματίες της Άνδρου

 

Μόνο οργανωμένη η τυροκομική παραγωγή στις Κυκλάδες μπορεί και εξάγεται και εκτός των νησιών. Στην φωτογραφια τυποποιημένα και πιστοποιημένα τυροκομικά προϊόντα της Μυκόνου "ταξιδεύουν" με τα πλοία στο Αιγαίο και στην Αττική. 

Η αγροτική παραγωγή και ο τουρισμός είναι ελπίδες για την οικονομική επιβίωση της Άνδρου. Όμως για να έχει μέλλον η αγροτική παραγωγή πρέπει να μπορεί να τυποποιηθεί και να πάρει πιστοποίηση των προϊόντων για να πουληθεί ευρέως στο νησί και να εξαχθεί εκτός Άνδρου. Χωρίς διαχείριση των αποβλήτων όμως δεν υπάρχει πιστοποίηση και τα προϊόντα δεν μπορούν να εξαχθούν.

Στον τουρισμό επίσης δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον χωρίς οι επαγγελματίες να συμβάλλουν στην καθαριότητα και στην αξιοπρεπή εικόνα του νησιού. Και για να γίνει αυτό είναι ζωτικό να υπάρξει ανακύκλωση παντού.

Για τον λόγο αυτό το Επαρχείο και ο Δήμος Άνδρου κάνουν αυτή την εβδομάδα σειρά σημαντικών ενημερώσεων για τους αγρότες παραγωγούς και για τους επαγγελματίες του νησιού.

 Αναλυτικά:

-        Το Επαρχείο Άνδρου την Τρίτη 15/12/2015 στο καφέ Απόμερο του Γαυρίου και ώρα 10:00 το πρωί θα κάνει παρουσίαση των συστημάτων διαχείρισης των οργανικών υπολειμμάτων των τυροκομείων (τυρόγαλο) και των ελαιοτριβείων (λιοζούμια) από τους εκπροσώπους της εταιρείας ΒΙΟΤΕV που έχει την τεχνογνωσία και τα εφαρμόζει σε αντίστοιχες με τις Άνδρου μονάδες της Πάρου.

Και ο Δήμος Άνδρου:

-        Την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου στο Γαύριο, στην αίθουσα του πολυχώρου του νέου δημοτικού σχολείου, στις 19.30 θα ενημερώσει κατοίκους και επαγγελματίες της Υδρούσας για την ανακύκλωση στο νησί μας..

-        Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου στον Όρμο στην αίθουσα του Life, στις 19.30 θα γίνει ενημέρωση των κατοίκων και των επαγγελματιών Του Κορθίου.

-        Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου στη Χώρα, στο Δημοτικό Θέατρο, στις 19.30 θα γίνει ενημέρωση κατοίκων και επαγγελματιών της Χώρας.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet