Η ελληνόκτητος ναυτιλία στην κορυφή του κόσμου - 13 Έλληνες εφοπλιστές στους σημαντικότερους 100

Από τους Ελληνες εφοπλιστές ξεχωρίζει ο Γιάννης Αγγελικούσης, ο οποίος είναι πέμπτος στη λίστα των 100, όχι μόνο για τον στόλο του δυναμικότητας 26,8 εκατ. τόνων, αλλά και την επιρροή του.

Οι Ελληνες που ξεχωρίζουν στη λίστα είναι: η Αγγελική Φράγκου της Navios στην 16η θέση, ο Γιώργος Οικονόμου στην 17η θέση, ο Γιώργος Προκοπίου στην 18η θέση, ο Παναγιώτης (Peter) Γ. Λιβανός στην 21η θέση, ο Πέτρος Παππάς στην 31η θέση, ο Νικόλας Τσάκος στην 45η θέση, τον Πίτερ Γεωργιόπουλος στην 47η θέση, ο Θεόδωρος Βενιάμης, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στην 48η θέση, ο Κωστής Κωνσταντακόπουλος στην 52η θέση, ο Ευάγγελος Μαρινάκης στη 65η θέση, ο Σίμος Παλιός στην 88η θέση και ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην 98η θέση.

 
 Πηγή: iefimerida
 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Η ελληνικη ναυτιλία είναι παράγοντας ισχύος για την Ελλάδα μας.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητέ Μιλτιάδη η απάντηση είναι on the contrary! Έχεις ποτέ σκεφτεί πόσοι έλληνες εργάζονται πχ στα γραφεία του Γιάννη Αγγελικούση στην λεωφόρο Συγγρου; Πόσοι 50-70; Πόσα χρήματα φέρνει αυτός και οι άλλοι στην Ελλάδα για να φτιάξουν και να συντηρήσουν τα σπίτια τους; Πόσοι αξιωματικοί εργάζονται στα πλοία τους; Πως νομίζεις πως βρίσκουν αυτά τα λίγα μεροκάματα στο Πέραμα και αλλού όσοι έχουν σχέση με επισκευές; Πράγματι η ναυτιλία εγρατέλειψε εν πολλοις τα ελληνικά ναυπηγεία. Μήπως όμως φταίνε κι άλλοι γι' αυτό;
Αλήθεια ποια είναι η εναλλακτική που προτείνεις; Αν δεν ήταν οι έλληνες εφοπλιστές κι ήταν οι κινέζοι, οι ιαπωνέζοι, οι γερμανοί τι θα ερχόταν στην Ελλάδα; Εσύ και η μουρμούρα σου...
Άσε που δεν υπάρχουν έλληνες να πάνε πληρώματα. Αλλά αυτό άστο στην άκρη. Mήπως το 98% των μεταφορών τους (και λίγα λέω) αφορούν διεθνείς μεταφορές; Άρα η Ελλάδα δεν τους δίνει μια βάση. Τότε τι ζητάς: οτι προσφέρουν-προσφέρουν! Take it or leave it!
Τα άλλα μια άλλη φορά...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 8 χρόνια πριν από το χρήστη Εργαζόμενος σε ναυτιλιακή εταιρεία
This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητοί φίλοι,το σχόλιο είναι so what? Και λοιπόν? Πόσοι έλληνες και με ποιούς μισθούς εργάζονται στα καράβια τους? Τί φόρους αποδίδουν στο Ελληνικό Δημόσιο? Αυτά έχουν σημασία.Τα άλλα είναι για την πάρτη τους (των εφοπλιστών)