Νέα 48ώρη απεργία των πλοίων την Πέμπτη και την Παρασκευή

Του Ναυτιλιακού Συντάκτη

 

Νέα 48ώρη την προσεχή Πέμπτη & Παρασκευή.

Νέα απεργία 48 ωρών στα πλοία της γραμμής μας. Οι ναυτικοί απεργούν για το ασφαλιστικό την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή. Εν τω μεταξύ η προέκταση της απεργίας της περασμένης εβδομάδας μέχρι το Σάββατο είχε καταστροφικές συνέπειες ειδικά στην Τήνο. Αναλυτικά:

 Η Τήνος το Σαββατοκύριακο γιόρταζε την εύρεση της εικόνας της Παναγίας. Πλήθος ήταν ο κόσμος που αναμενόταν να καταπλεύσει στους εορτασμούς. Δυστιχώς όμως λόγω της απεργίας των πλοίων δεν έγινε δυνατή η προσέλευση του κοσμου. 

Κατά τα άλλα νσ σημειώσουμε πως ο αποκλεισμός των νησιών μας θα συνεχίστει για άλλες δύο μέρες την επόμενη εβδομάδα, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου και την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου σύμφωνα με την σημερινή απόφαση της ΠΝΟ..

Κατά τα άλλα σειρά από ανακοινώσεις εμπορικών συλλόγων των Κυκλάδων επισημαίνουν τις δυσμενείς συνέπειες της απεργίας των ναυτικών στην εύθραυστη οικονομία των νησιών, ενώ επανάλλαμβάνουμε από τη θέση αυτή ακόμα μια φορά την δραματική έκκληση του επιμελλητήριου Κυκλάδων που εξηγούσε ήδη εδώ και μια εβδομάδα πως εκπροσωπεί «πολύ μικρές και κατά κανόνα ατομικές ή και οικογενειακές επιχειρήσεις, που οι πολυήμερες απεργίες τις πλήττουν, όπως πλήττουν ανεπανόρθωτα, τον νησιώτη παραγωγό, βιοτέχνη και μικροέμπορο. Όλους αυτούς δηλαδή που ταξιδεύουν καθημερινά και πληρώνουν εισιτήρια και μεταφορικούς ναύλους, στα πλοία όπου εργάζεστε. Οι επιχειρήσεις έχουν μηδενικά περιθώρια αντοχής, ακόμα και για μία ημέρα αποκλεισμού των νησιών και ιδιαίτερα αυτών που δεν εξαρτώνται αποκλειστικά από τον τουρισμό». Και ζητούσε εναγωνίως "οι κινητοποιήσεις ή στη χειρότερη περίπτωση να μην ξεπερνούν τις είκοσι τέσσερις ώρες, ώστε τουλάχιστον να εξυπηρετούνται οι άμεσες ανάγκες περιπτώσεις  άμεσου ανάγκης». Δυστυχώς όμως πάλι δεν εισακούστηκε...

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet