Η Χώρα αλλάζει: προς πώληση πέντε ιστορικά αρχοντικά...

Πέντε από τα πιο γνωστά, κομψά,  καλοδιατηρημένα,  πολύ-φωτογραφημένα και ιστορικά νεοκλασικά αρχοντικά της Χώρας, που ανήκουν σε παλιές εφοπλιστικές οικογένειες,  έχουν μπει στο στόχαστρο  συγκεκριμένων αγοραστών, που επιθυμούν να τα αποκτήσουν.

Το τρία είναι στην περιοχή των νεοκλασικών και της αγοράς Και τα άλλα δύο κάτω από την Καμάρα. Μεγάλο γραφείο real estate της Αθήνας με τους εκτιμητές του, αποτίμησαν την αξία καθενός από 1,5 έως 3,5 εκατ. ευρώ! Τιμή υπερβολικά υψηλή αλλά αναμενόμενη, γιατί όπως είπαν οι εξειδικευμένοι μεσίτες: «τέτοια σπίτια δεν κτίζονται πια».

Η είδηση αποκαλύφθηκε όταν οι υπεύθυνοι του μη κερδοσκοπικού Ιδρύματος με πολιτιστική δράση, αναζήτησαν επί πλέον στέγη προκειμένου να επεκταθούν οι δραστηριότητες του. Οι υπεύθυνοι απευθύνθηκαν με διακριτικότητα σε συγκεκριμένο γραφείο ζητώντας να γίνει, υπό εχεμύθεια, έρευνα στην κοινωνία της Χώρας, προκειμένου να βολιδοσκοπηθούν οι ιδιοκτήτες συγκεκριμένων κτιρίων, αν ενδιαφέρονται να τα πουλήσουν.

Η απάντηση ήταν – παραδόξως - θετική απ’ όλους και έτσι το γραφείο «άνοιξε το παιχνίδι» στην αθηναϊκή και ευρωπαϊκή αγορά. Ήδη ο φάκελος με τα προσφερόμενα αρχοντικά έχει δοθεί στους ενδιαφερόμενους που τον μελετούν.

Μια πρώτη εκτίμηση είναι πως η κρίση έχει πλήξει και τους ιδιοκτήτες αυτών των ιστορικών κτιρίων και μια δεύτερη πως με την πώληση θα διασωθούν από την φθορά του χρόνου και θα αποκτήσουν κάτι από την αίγλη του παρελθόντος συμβάλλοντας και στην αναβάθμιση της Χώρας. Στην φάση μιας ενδεχόμενης μεταβίβασης κρίνεται σκόπιμο να μην αναφερθούν αναλυτικά πωλητές και υποψήφιοι αγοραστές.

Τέλος μετά από την έρευνα διαπιστώθηκε πως οι ιδιοκτήτες δύο σημαντικών και εμβληματικών κτιρίων στην περιοχή των νεοκλασικών και στην πλατεία Γηροκομείου αποφάσισαν να μην πουλήσουν, αλλά να τα επισκευάσουν μόνοι τους. Αν όλα πάνε όπως λέγεται ένα μέρος της Χώρας μπορεί στα επόμενα χρόνια να αναβαθμιστεί και η πόλη να αποκτήσει κάτι από την παρελθούσα  λάμψη της.

Ο οικονομικός συντάκτης

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Προς Franky K.: αγαπητέ δεν μπορούμε να ανεβάσουμε το σχόλιο σας γιατί αφορά προσωπική επαγγελματική διαφορά σας με αυτούς που σχολιάζετε. Αν δεν σας επέλεξαν δεν μας αφορά και δεν αφορά τη δημόσια ζωή της Άνδρου.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro