Το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τους νέους νησιώτες επαγγελματίες

 

Τα ελληνικά νησιά που συμμετέχουν στο καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης των νέων επαγγελματιών

(Το παρακάτω πρόγραμμα το έστειλε ο αναγνώστης μας Δ.Γ. από την Σύρο. Αναφέρεται σε ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα για νέους επαγγελματίες που το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος «τρέχει» στα ελληνικά νησιά. Συμμετέχουν σε αυτή τη φάση 24 νησιά στα οποία οι αρμόδιοι και οι επαγγελματικοί σύλλογοί τους έδειξαν ενδιαφέρον. Η Άνδρος δεν είναι ανάμεσα σε αυτά. Το γιατί ας το βρουν οι αρμόδιοι και οι επαγγελματικοί σύλλογοι του νησιού μας – Εν Άνδρω)

 Στοιχεία και πληροφορίες για το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα «Επινήσια Ηώς» της αέλια, προσφέρει συμβουλευτική και εκπαιδευτική υποστήριξη σε νέους από είκοσι τέσσερα (24) νησιά ώστε να μείνουν ή να επιστρέψουν στο νησί τους και να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στο νησί. Μέγας δωρητής του προγράμματος είναι το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Πραγματοποιούμε επιτόπιες εκπαιδευτικές αποστολές στα περισσότερα από τα 24 νησιά ενώ συνεχώς θα στηρίζουμε και εξ αποστάσεως μέσω του Forum Ηώς. Για τη δράση του Προγράμματος θα παρέχεται συστηματική ενημέρωση μέσω της σελίδας μας στο Facebook.

Μπορώ να μείνω στο νησί μου και να δημιουργήσω

Υλοποιούμε το πρόγραμμα «Επινήσια Ηώς» με αφετηρία τη διαπίστωση ότι οι νέοι στα ελληνικά νησιά θεωρούν πολύ περιορισμένες τις δυνατότητες που έχουν για επαγγελματική δραστηριότητα στο νησί τους και εξαιτίας αυτού εγκαταλείπουν συστηματικά τα ελληνικά νησιά. Ωστόσο, οι νέοι νησιώτες μπορούν να εργασθούν και να καινοτομήσουν στο νησί, είτε ως εργαζόμενοι είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες είτε ως επιχειρηματίες, ξεπερνώντας δημιουργικά τις όποιες δυσκολίες. Με την κατάλληλη ενημέρωση και υποστήριξη μπορούν να ανακαλύψουν και να αξιοποιήσουν ευκαιρίες.

Δράσεις στα Νησιά: Ενδυναμώνουμε τους νέους & τους αναδεικνύουμε τις δυνατότητες που έχουν

Με 12 αποστολές θα επισκεφτούμε τουλάχιστον 15 νησιά για να οργανώσουμε δράσεις μας που θα τους δώσουν σημαντικά εφόδια για να ξεκινήσουν ή να προχωρήσουν τα νέα τους επαγγελματικά σχέδια. Θα οργανώσουμε (α) τα Ηώς labs «Εργαστήρια» βιωματικής μάθησης και ενημέρωσης για να ενισχύσουμε τις δυνατότητες των νέων να αναγνωρίσουν και να αξιοποιήσουν επαγγελματικές ευκαιρίες και (β) τα Ηώς meet ups: συναντήσεις για να δώσουμε βήμα στους ίδιους τους νέους.

Ειδικότερα, στις επιτόπιες αποστολές στα νησιά θα οργανωθούν:

  • (α) τα Εργαστήριά μας Ηώς labs με τίτλο «ΓΝΩΡΙΖΩ και ΑΞΙΟΠΟΙΩ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ», «ΜΠΟΡΩ» και «ΕΞΑΣΚΟΥΜΑΙ στην ΠΡΑΞΗ» μέσα από τα οποία και με τη βοήθεια έμπειρων εισηγητών αλλά και επιτυχημένων επαγγελματιών της πράξης, θα δείξουμε στους νέους πώς να αναζητούν και να ανακαλύπτουν ευκαιρίες. Επίσης οι νέοι θα γνωρίσουν επαγγελματίες που πέτυχαν, θα εξασκήσουν οι ίδιοι τις δικές τους δεξιότητες.
  • (β) τα Ηώς meet ups, συναντήσεις συζήτησης και γνωριμίας, όπου θα γνωρίσουμε καλύτερα τους συμμετέχοντες νέους, θα ανταλλάξουμε απόψεις και θα τους δώσουμε συμβουλές και προτάσεις.

Οι αποστολές θα είναι οι εξής:

  • 1. Φεβρουάριος/Κέα (Τζια)
  • 2. Μάρτιος/Σύρος, Κύθνος
  • 3. Απρίλιος/Κάλυμνος
  • 4. Απρίλιος/Λέρος
  • 5. Μάιος/Λειψοί, Αμοργός, Δονούσα, Ηρακλειά
  • 6. Ιούνιος/Λήμνος
  • 7. Ιούνιος/Κίμωλος και Μήλος
  • 8. Ιούλιος/Αστυπάλαια
  • 9. Σεπτέμβριος/Κεφαλλονια και Ιθάκη
  • 10. Σεπτέμβριος/Ίος
  • 11. Σεπτέμβριος/Οκτώβριος/Πάρος
  • 12. Οκτώβριος/Αλόννησος και Σκόπελος

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Γιατί να μην γίνει ένα επιχειρησιακό πρόγραμμα για την προώθηση της απασχόλησης και τη βιώσιμη ανάπτυξη που να στοχεύει αποκλειστικά στην Άνδρο;
Νομίζω ότι ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια μπορεί να το σχεδιάσει σε συνεργασία με κάποιο πανεπιστήμιο, ενώ ιδρύματα και κληροδοτήματα του νησιού θα μπορούσαν να το χρηματοδοτήσουν.

This comment was minimized by the moderator on the site

Νομίζω οι Ανδριώτες πρέπει να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα για να μαζευτούν πολλοί.....

https://docs.google.com/forms/d/1YfErne1inL6w7cGb0orF0f72X9DDyNxk-YCdeiBs8yM/viewform

This comment was minimized by the moderator on the site

ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΑΚΟΥ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΡΑΒΑΣ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΟΥ. ΠΗΓΙΑΝΕ ΣΤΟ 16:00 ΛΕΠΤΟ
http://www.skai.gr/tv/show/?showid=64410

This comment was minimized by the moderator on the site

Ευχαριστούμε κύριε Μπασαντή, τουλάχιστον για την ενημέρωση.
Οι μη χαρισματικοί πολιτικοί ηγέτες της Άνδρου μας, υποθέτουν ότι οι πολίτες και ιδιαιτέρως τα νέα παιδιά τα ξέρουν όλα!!!
Τι να πω πέραν του ότι λυπάμαι και ζητώ Συγνώμη απο τους νέους ανθρώπους για την κατάντια του τόπου μας και το επίπεδο του μυαλού μας.

This comment was minimized by the moderator on the site

ευχαριστούμε κύριε Μπασαντή τουλάχιστον για την ενημέρωση. Προφανώς οι εξουσία της Άνδρου θεωρεί ότι τα ξέρουμε όλοι όλα. Πόσο πολύ λυπάμαι.