Το "Εν Άνδρω" περιδιαβαίνει το νέο πολυτελές Superferry... (φωτορεπορτάζ)

Μια ιστορία με λίγες λέξεις. Από το γιαπωνέζικο Cogane Maru στο ελληνικό Superferry. Και από το ελληνικό Superaferry στο ανδριώτικο καράβι: το πρώτο νηολογημένο στην Άνδρο μετά το τέλος της εποχής των υπερωκεανείων στη δεκαετία του 1970. Άλλη μια υπόμνηση του ναυτικού ρόλου της Άνδρου... (Φωτο: Εν Άνδρω)

Μέχρι σήμερα το Εν Άνδρω έχει πολλές φορές παρουσιάσει φωτογραφικά και σε βίντεο το νέο Superferry. Αυτή τη φορά κάνουμε την τελική παρουσίαση του πριν το πρώτο του ταξίδι. Το περιδιαβήκαμε και το φωτογραφήσαμε. Εστιάσαμε σε λεπτομέρειες που δύσκολα βρίσκει κανείς με την πρώτη ματιά για να αναδείξουμε το πλοίο και τον χαρακτήρα του. Κάθε πλοίο έχει χαρακτήρα: είναι ο χαρακτήρας αυτών που το φτιάχνουνε. Στην πορεία αποκτά και κάτι από τον χαρακτήρα αυτών που το ταξιδεύουν και αυτών που ταξιδεύουν μαί του. Ας δούμε λοιον μερικά από τα χαρακτηριστικά και τον χαρακτήρα του νέου Superferry όπως είναι διαμορφωμένο σήμερα... - Εν Άνδρω.

Πολυτελής η είσοδος. Περισσότερο φέρνει σε κρουαζιερόπλοιο και λιγότερο σε πλοίο της γραμμής (φωτο: Εν Άνδρω)

Λεπτομέρεια από την διακόσμηση της εισόδου (φωτο: Εν Άνδρω).

Δύο σκηνές από τα σαλόνια της οικονομικής θέσεως.

 Ο χώρος κινηματογράφου της οικονομικής θέσης (φωτο: Εν Άνδρω).

Σε δύο διακρτικά σημεία του πλοίου (δεύτερη θέση και εσωτερική σκαλά πλοίου) η ταπετσαρία είναι δύο πανέμορφες αεροφωτογραφίες της Χώρας Άνδρου. Στην πρώτη (Την έγχρωμη) ξεχωρίζει η λεπτιομέρεια της Θεοσκεπάστου. Στη δεύτερη (την ασπρόμαυρη) ξεχωρίζει η πλατεία του Αφανούς Ναύτου (φωτο: Εν Άνδρω).

Και επειδή είναι δεύτερη θέση δεν πρέπει να έχουν παράπονο τα μωρά και τα παιδάκια. Μικρός ιδιαίτερα όμορφος ξεχωριστός παιδότοπος για πολύ μικρά παιδάκια διακοσμημένος ανάλογα (φωτο: Εν Άνδρω).

 

Αυτή η υπέροχη σκάλα είναι από το Cogane Maru. Ο Γ. Στεφάνου την κράτησε και την έβαλε να συνδέει στο νέο Superferry τα εξωτερικά καταστρώματα της δεύτερης θέσεως (φωτο: Εν Άνδρω).

Σαλόνι της δεύτερης θέσης κοντά στο μπαρ (Φωτο: Εν Άνδρω).

Το εσωτερικό μπαρ της δεύτερης θέσης με ταπετσαρία φράση από την ποιητική του Αριστοτέλη!!! Πνεύμα και οινό-πνευμα πάνε μαζί εδώ!!! (φωτο: Εν Άνδρω).

Σαλόνι της πρώτης θέσεως (φωτο: Εν Άνδρω)

Η εντυπωσιοακή σκάλα που συνδέει τα δύο σαλόνια της πρώτη θέσεως (φωτο: Εν Άνδρω).

Δύο σκηνές και από το πάνω σαλόνι της πρώτης θέσεως (φωτο: Εν Άνδρω).

Εξωτερικός χώρος για καπνιστές στην πρώτη θέση με εξαιρετικά θέα (φωτο: Εν Άνδρω).

 Για όσους θέλουν καμπίνα έχει και τετραθέσιες, αλλά και δίθέσιες!!! (φωτο: Εν Άνδρω).

Η γέφυρα του πλοίου. Ο χώρος πλοήγησης (φωτο: Εν Άνδρω).

Ακριβώς πίσω από τον χώρο πλοήγησης στην γέφυρα ο χώρος ελέγχου των μηχανών όπου κάθονται οι μηχανικοί!!!  Οι μηχανές κυβερνιώνται από την γέφυρα κι αυτές!!! (φωτο: Εν Άνδρω). 

 

Γκαράζ μεγάλο και άνετο, χωρά 300 ΙΧ αυτοκίνητα! (φωτο: Εν Άνδρω).

Καλοτάξιδο το καράβι και καλές θάλασσες στο πλήρωμα και στους επιβάτες του (φωτο: Εν Άνδρω)

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet