Μικρό ατύχημα του Superferry II στο Γαύριο Όλοι οι επιβάτες ταξίδεψαν με το Θεολόγος

 

Τα δύο πλοία στο Γαύριο σήμερα το πρωί στις 10:15. Το Θεολόγος περιμένει τους επιβάτες του Superferry II  (φωτο: Εν Άνδρω).

Το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι πως μας κυνηγά η είδηση. Δευτέρα πρωί και περιμένουμε το Θεολόγος για Ραφήνα στις 10:15. Ξαφνικά διαπιστώνουμε πως το Superferry που είναι στη βόρεια προβλήτα και ετοιμάζεται για αναχώρηση για Τήνο-Μύκονο σφυρά παρατεταμένα. Και απαντά σε ένα σφύριγμα που έρχεται έξω από το λιμάνι. Υποθέτεις πως έχει φτάσει το Θεολόγος και περιμένει. Κοιτάς και βλέπεις… δύο πλοία να περιμένουν!!! Το SuperferryIIκαι το Θεολόγος!!! Κάνεις κάποιους υπολογισμούς αλλά δεν βγαίνει γιατί περιμένει και το SuperferryII που θα έπρεπε να ταξιδεύει για Ραφήνα αυτή την ώρα μιας και έφυγε λίγο μετά τις 09:30!!!

Πράξη πρώτη: το Supeferry φεύγει βιαστικό για να κάνει χώρο για τα άλλα δύο πλοία να μπουν στο Γαύριο σήμερα το πρωί (φωτο: Εν Άνδρω).

Πράξη δεύτερη: το Superferry II μπαίνει πρώτο στο Γαύριο και πάει για την βόρεια προβλήτα γιατί έχει δηλώσει πρόβλημα (φωτο: Εν Άνδρω). 

Πράξη τρίτη: αμέσως μετά ακολουθεί το Θεολόγος που δένει στη νότια προβλήμα (φωτο: Εν Άνδρω).

Το Superferry σηκωνει άγκυρα και φεύγει βιαστικό. Στο λιμάνι μπαίνει με προτεραιότητα το SuperferryII. Κάνει τον ελιγμό και δένει στη βόρεια προβλήτα. Αρχίζει να αποβιβάζει επιβάτες, ενώ εμείς τραβάμε φωτογραφίες. Πίσω μπαίνει το Θεολόγος και δένει στη νότια προβλήτα. Εκείνη τη στιγμή χτυπά το τηλέφωνο. Είναι ο Ανδρέας Σ., αναγνώστης του Εν Άνδρω και λέει: «υπάρχει πρόβλημα με το SuperferryII και γύρισε στο λιμάνι. Υπήρξε ένα μικρό τρακάρισμα του πλοίου στην προβλήτα κατά την πρόσδεση του. Μετά ξεκίνησε για Ραφήνα, αλλά για καλό και για κακό γυρνά πίσω για έλεγχο. Κατεβαίνουμε, θα πάρουμε το Θεολόγος.…»! 

Το Superferry II κάνει το ελιγμό για το δεύτερο ρεμέτζο και να κατεβάσει επιβάτες και αυτοκίνητα (φωτο: Εν Άνδρω).

"Τα υπόλοιπα τα ξέρω" του απαντώ και τον εκπλήττω!!! "Έχω και φωτογραφικό υλικό και από τα δύο πλοία!!! Είμαι στην προβλήτα και τα βλέπω όλα!!!". Απάντηση: "Α! καλά τιμ να σου λέω λοιπόν...". και δεν μου λέει. Τα υπόλοιπα τα λέει ο λιμενικός της προβλήτας... Σε αυτό το νησί όλοι τα λένε όλα εκτός κι αν είσαι μπροστά τα φωτογραφίζεις κιόλας... 

Οι επιβάτες και των δύο πλοίων συνωθούνται στον καταπέλτη των επιβατών του Θεολόγος. Το πλοίο θα χρειαστεί να περιμένει για μισή ώρα μέχρι να αλλάξουν και οι 200 επιβάτες τα εισιτήρια τους στο Γαύριο (φωτο: Εν Άνδρω).

Ο κόσμος λοιπόν κατέβηκε και κατευθύνθηκε από το ένα πλοίο στο άλλο. Όμως όλοι χρειάστηκε να αλλάξουν τα εισιτήρια τους. Υπήρξε ένα μπέρδεμα ως προς αυτόγιατί είναι διαφορετικές εταιρείες.  Το Θεολόγος στο τέλος έφυγε με μισή ώρα καθυστέρηση περιμένοντας τους περίπου 200 επιβάτες (80 από Μύκονο-Τήνο και 120 περίπου από Άνδρο) και τα 23 ΙΧ (όλα μαζί) του SuperferryII για να αλλάξουν εισιτήρια. Και έφτασε στην Ραφήνα μετά τις 12:45...

Έτσι λοιπόν έγιναν τα πράγματα. Και περιέργως πως έγιναν μπροστά μας. Το SuperferryII θα παραμείνει δεμένο στην βόρεια προβλήτα του Γαυρίου μέχρι να γίνει ο έλεγχος. Κι αν όλα είναι εντάξει θα συνεχίσει τα δρομολόγια του τις επόμενες μέρες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε αόριστη ανακοίνωση του λιμεναρχείου αργότερα γράφτηκε πως υπήρξε μικρή εισροή υδάτων και πως οι επιβάτες που αποβιβάστηκαν από το SuperFerry II όταν επέστρεψε στο Γαύριο ήταν 80. Αυτό είναι λάθος. Οι επιβάτες ήταν 200 περίπου: 80 από Τήνο και Μύκονο και 120 από Άνδρο. Αυτά για την ακρίβεια του συμβάντος...

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet