ΑΠΕΡΓΙΑ: Χωρίς καράβια 22 & 23 Σεπτεμβρίου

 

Πάλι θα ξαναδούμε την παραπάνω εικόνα στο λιμάνι της Ραφήνας την προσεχή εβδομάδα.

Ανακοινώθηκε απεργία της ΠΝΟ για την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου. Η απεργία ξεκινά στις 6 το πρωί Πέμπτης) και λήγει στις 6 το πρωί της Παρασκευής. Έχει να κάνει με τις αλλαγές στις συντάξεις και στο εργασιακό πλαίσιο των ναυτών.

Αυτό σημαίνει πως το προσεχές Σαββατοκύριακο θα είναι λίγο κολοβό. Θα ξεκινάει από το Σάββατο το πρωί για όσους σκέφτονται να πάνε μια βόλτα στην Άνδρο ή στα άλλα νησιά. Αυτό βεβαίως υπό την προϋπόθεση πως δεν στραβώσει κάτι και δεν παραταθεί η απεργία. Παραθέτουμε παρακάτω μερικά αποσπάσματα για τους λόγους της απεργίας από την μακροσκελή ανακοίνωση της ΠΝΟ.

Αποσπάσματα από την ανακοίνωση της ΠΝΟ:

"...ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ άσκησε δριμύτατη κριτική στην κοινή και συντονισμένη επιχείρηση της κυβέρνησης, του Υπουργού Ναυτιλίας και της Ε.Ε.Ε που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους την κατάργηση της ΣΣΕ στην ποντοπόρο ναυτιλία και για τον σκοπό αυτό ασκούν πολύπλευρες πιέσεις αυτό να υλοποιηθεί με συμφωνία Ναυτεργατικών Σωματείων και Ε.Ε.Ε!!!
Στο πλαίσιο αυτό το τελευταίο διάστημα υπάρχει μπαράζ δημόσιων δηλώσεων του Υπουργού Ναυτιλίας και του Προέδρου της Ε.Ε.Ε αλλά και δεκάδες δημοσιεύματα τα οποία στην πλειονότητά τους γίνονται καθ’ υπόδειξη των εφοπλιστών και στοχεύουν – όπως πιστεύουν οι εμπνευστές τους – να προλειάνουν το έδαφος και να διαμορφώσουν το ανάλογο κλίμα για να υλοποιηθεί ο επαίσχυντος σχεδιασμός τους που, όπως αποκαλύφθηκε τις τελευταίες μέρες, εμπνευστές αυτής της άθλιας αντεργατικής μεθόδευσης είναι από κοινού η κυβέρνηση, ο Υπουργός Ναυτιλίας και η Ε.Ε.Ε....

...Ταυτόχρονα ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ κατέθεσε πρόταση όπως το πρόβλημα της ΣΣΕ στην ποντοπόρο ναυτιλία απασχολήσει άμεσα την Ε.Ε της ΠΝΟ η οποία οφείλει και πρέπει να πάρει μια σειρά μέτρα και αποφάσεις για να επιβάλει την ανανέωση των ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις...

...Στο τέλος της συνεδρίασης της Ε.Ε της ΠΝΟ η μοναδική πρόταση που τέθηκε για ψηφοφορία ήταν αυτή του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ ο οποίος πρότεινε 48ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων στις 22-23 Σεπτέμβρη 2016 με ώρα έναρξης και λήξης την 6η πρωινή.
Η πρόταση αυτή στην μυστική ψηφοφορία που ακολούθησε συγκέντρωσε 8 ψήφους υπέρ και 6 κατά."

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet