Τρελά παιχνίδια στον Κάβο Ντόρο...

Στην γέφυρα του πλοίου. Ψυχρό αεράκι. Το φθινόπωρο έχει μπει, αλλά οι μέρες καλές ακόμα. Μεγάλη διαύγεια. Στο κάδρο της φωτογραφικής μηχανής ένα ιστιοπλοϊκό που ταξιδεύει με τον άνεμο επιστρέφοντας από την Άνδρο προς την Αττική. Μια φωτογραφία με την ανοικτή βαρδιόλα. Τελευταίο δείγμα μιας εποχής που φαινεται πως κλείνει καθώς τα νέα πλοία πλέον έχουν κλειστές βαρδιόλες και η θέα πια περιορίζεται μέσα από τα τζάμια. Μια νέα εποχή ξεκινά στην οποία το φυσικό μπαλκόνι της ανοιχτής βαρδιόλας θα αντικατασταθεί από το κουβούκλιο της κλειστής... (φωτ. Εν Άνδρω).

Ένα ζουμ στο ιστιοπλοϊκό που ταξιδεύει κατά την φορά του πλοίου. Μια εικόνα ανάλαφρης κίνησης πάνω στον κυματισμό του σκληρού περάσματος... (φωτ. Εν Άνδρω)..

Κάθετα μπροστά και πίσω αό το ακτοπλοϊκό μεγάλα εμπορικά πλοία. Το πρώτο πετρελαιοφόρο "ανηφορίζει" προς Δαρδανέλια... (φωτ. Εν Άνδρω).

Το δεύτερο κοντέϊνερ της MSC "κατηφρίζει" προς Πειραιά μάλλον... (φωτ. Εν Άνδρω).

Ξαφνικά από το πουθενά ξεπροβάλει μακριά ένα ιδιωτικό ταχύπλοο. Μια μικρή θαλαμηγός. Μένουμε να την κοιτάμε ένα δύο λεπτά πριν συνειδητοποιήσουμε πως έρχεται με όλη την ταχύτητα 30 μιλίων και βάλε καταπάνω μας! Αναρωτιόμαστε τι κάνει; Αυτή ως απάντηση στη νοερή ερώτηση μας σπιντάρει κι άλλο!! Στοχεύει καταπάνω στη γέφυρα!!! Κοιτάμε με απορία τον καπετάνιο... (φωτ. Εν Άνδρω).

Στην επόμενη σκηνή η τρελή θαλαμηγός έχει φτάσει γύρω στα 200 μέτρα από το πλοίο. Κοιτάμε ξφνιασμένοι την τρελή κούρσα καταπάνω στο πλοίο στο ύψος της γέφυρας! Κοιτάμε ακόμα πιο ξαφνιασμένοι! Δίπλα μας ο καπετάνιοςχαμογελά ελαφρά  κοιτάζοντας τα όργανα και μας εξηγεί  "Ξέρεις τι μηχανές έχει αυτή κούκλα; Απίστευτης ισχύος. Γι' αυτό τα κάνει αυτά. Νάξερες πόσοι τέτοιοι κυκλοφορούν μεταξύ Μυκόνου και Τήνου. Ένας από αυτούς έφτασε προφανώς πάνω από την Άνδρο και κατεβαίνοντας τον Κάβο Ντόρο αποφάσισε να "παίξει" με το πλοίο μας. Σαν τα δελφίνια γύρω από τα πλοία και αυτός. Στα 100 μέτρα θα στρίψει..." Δεν προφταίνει να τελειώσει τη φράση του και η τρελή θαλαμηγός παίρνει ήδη κλίση δεξιά προς την πρύμνη... (φωτ. Εν Άνδρω)

 Μην πιστεύοντας ότι θα τα καταφέρει να αποφύγει το πλοίο βγαίνουμε στην βαρδιόλα έκπληκτοι. Μόλις που προλαβαίνουμε να βγαλουμε μια φωτογραφία, ενώ περιμένουμε το... "μπαμ"!!! Περισσότερο την φανταζόμαστε παρά την βλέπουμε να περνά μόλις λίγα μέτρα πίσω από την πρύμνη!!! Μπαίνουμε στη γέφυρα μπερδεμένοι. "Τι παιχνίδια είναι αυτά" αναρωτιόμαστε. Βγαίνουμε από την άλλη μεριά και βλέπουμε το ταχύτατο σκάφος να απομακρύνεται και να χάνεται με απίστευτη ταχύτητα. Όπως εμφανίστηκε από το πουθενά, χάνεται στο πουθενά... (φωτ. Εν Άνδρω).

"Εν Άνδρω"

..

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site
This comment was minimized by the moderator on the site

Με μπαζουκα σε συμαδευει και δεν το ξερεις....ολα σας φενονται περιεργα γτ μαλλον τετοια εποχη δεν εχουμε τετοια και σιγα μην ενα πραγμα σαν αυτο που ειναι ποιο μικρο απο την αγγυρα ερχεται καταπανω σας...
(το υπόλοιπο σχόλιο διαγράφεται ως ύβρις...)
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Οι φωτογραφιες δεν λένε ότι θα εμβολίσει το μικρό σκαφος το μεγάλο. Εσείς το λέτε. Οι φωτογραφίες, ο τίτλος και τα σχόλια λένε πως ΕΠΑΙΖΕ το γρήγορο σκάφος με το μεγάλο και αργό. Βέβαια αν τυχόν ξέφευγε του καπετάνιου του μικρού σκάφους - που ήταν αλουμίνιο και πλαστικό - θα διαλυόταν πάνω στο μεγάλο σκάφος που ήταν σιδερένιο! ΔΕΝ θα το εμβόλιζε όπως λάθος λέτε. Στο τέλος πέρασε μόνο 3-4 μέτρα από την πρυμνη. Το συμβάν παρακολουθούσαν 8-10 άνθρωποι στην γεφυρα. Όλοι νηφάλιοι. Τα υόλοιπα που γράφετε και κόπηκαν είναι ύβρεις και δικές σας αθλιότητες.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro