Απίστευτη καταγγελία: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες.

 

Μάϊος 2016. Χιλιάδες ταξιδιώτες επιβιβάζονται με όλες τις βαλίτσες τους, αμέσως μετά το Πάσχα στο Γαύριο, για να προλάβουν την κήρυξη απεργίας στην ακτοπλοΐα (Φωτ. Εν Άνδρω).

Με αφορμή μια απίστευτη καταγγελία που έγινε από επιβάτη ακτοπλοϊκού πλοίου που εκτελούσε δρομολόγιο στις Κυκλάδες και τον θόρυβο που προκλήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πληροφορούμε, υπενθυμίζουμε και ενημερώνουμε για τα δικαιώματα των επιβατών που όλοι πρέπει να γνωρίζουν.

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ FACEBOOK

«To ζήσαμε κι αυτό! Δεν φτάνει που τα δρομολόγιά του είναι σαν …κινητή εορτή! Δεν φτάνει που το ταξίδι Πειραιάς –(όνομα νησιού) διαρκεί 7 ώρες και…, έγινε το πρωτάκουστο στο (όνομα πλοίου)! Είπαν σε επιβάτη ότι επιτρέπονται μόνο δύο αποσκευές! Και πλέον αυτών… χρέωση και φορτωτικό στο Λογιστήριο! Επειδή η κωμωδία από την τραγωδία δεν απέχει πλέον καθόλου, αν το ακούει κανείς, ας τους πει να συνέλθουν, γιατί κι η υπομονή έχει τα όριά της!»

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ

Οι αποσκευές πρέπει να τοποθετούνται σε ειδικά σημεία του πλοίου, σύμφωνα με τις υποδείξεις του πληρώματος. Ο επιβάτης δικαιούται να μεταφέρει χειραποσκευές βάρους μέχρι 50 κιλών ή 1 κυβικό μέτρο.

Για τις αποσκευές του επιβάτη οφείλεται ιδιαίτερος ναύλος μόνο στην περίπτωση που αυτές υπερβαίνουν τον όγκο ή το βάρος που αναφέρεται στο εισιτήριο. Οποιαδήποτε άλλη επιβάρυνση είναι αδικαιολόγητη και παράνομη.

Στην περίπτωση της γραμμής Άνδρος-Τήνος-Μύκονος από Ραφήνα, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΜΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ έκανε χρήση του Νόμου απαιτώντας επί πλέον του εισιτηρίου χρήματα, και αυτό ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥΣ. Ωστόσο η ενημέρωση γίνεται, γιατί ο επιβάτης πρέπει να γνωρίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του…

 Τιμος  Βικ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Το άλλο με τον Τοτό, που σε πλοίο μας "εξαντλούνται¨ταχύτατα τα εισιτηρια της οικονομικής θέσης και διαθέτουν τα -όλως τυχαίως ακριβότερα-αριθμημένα, δεν το έχει αντιληφθεί κανείς;;