"Blue Marlin" το "τέρας" της θάλασσας που μεταφέρει τα πάντα

 

 

(Αφιερωμένο σε όσους αρέσουν τα παράξενα, δυνατά, μεγάλα και σκληρά σκαριά της θάλασσας)

Όταν η τεχνολογία ξεπερνάει την ίδια την φαντασία, τότε το αποτέλεσμα και το θέαμα σε καθηλώνει. Η ναυπηγική επιστήμη απέδειξε ότι στην θάλασσα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα άλυτο. Μέσω των ωκεανών μπορούν πλέον να μεταφερθούν τα πάντα, όσο δύσκολα, όσο βαριά  όσο μεγάλα κι είναι. Γι αυτό κατασκευάστηκε το… «τέρας».

 

Ένας γίγαντας, κάτι μεταξύ πλοίου και υποβρυχίου, που αναλαμβάνει ότι δεν μπορεί να κουβαλήσει κανένα άλλο πλοίο. Από ολόκληρη εξέδρα άντλησης πετρελαίου, μέχρι τεράστια πολεμικά πλοία!! Για τα εμπορικά βαπόρια, η μεταφορά τους είναι… παιχνιδάκι!! Τα φορτώνει και τα πάει από το ένα λιμάνι στο άλλο… όλα μαζί!!!

Το «τέρας των Θαλασσών» ονομάζεται «Blue Marlin» και αναλαμβάνει δράση εκεί που όλοι οι άλλοι δηλώνουν αδυναμία. Είναι εξοπλισμένο με 38 καμπίνες στις οποίες φιλοξενεί 60 άτομα, ενώ διαθέτει επίσης αίθουσα γυμναστικής, σάουνα και πισίνα. Έχει μήκος 217 μέτρα και επιφάνεια καταστρώματος 11.227 μέτρα.

Κατασκευάστηκε το 2000 και σήμερα ανήκει στην εταιρεία Dockwise Shipping από την Ολλανδία. Το αγόρασε τον Ιούλιο του 2001 από την Νορβηγική Offshore Heavy Transport. 

To Blue Marlin είναι ένα ημι-υποβρύχιο βαρύ σκάφος που διαθέτει και ένα μεγάλο ημι-γεωτρύπανο στο κατάστρωμά του. Οι φωτογραφίες είναι εντυπωσιακές.

Τίμος  Βικ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet