Κι άλλο ακυβέρνητο πλοίο βορείως της Άνδρου!

Το πλοίο σε φωτογραφία του Marine Traffic

Σήμερα τα χαράματα το πλοίο Ceyda Aytekin υπό παναμέζικη σημαία με πλήρωμα 14 άνδρες υπέστη μηχανική βλάβη και έμεινε ακυβέρνητο 7 μίλια βορείως της Άνδρου. Είχε προορισμό τη Μαύρη Θάλασσα και μετέφερε 5.000 τόνους χαλκό.

Αμέσως εξέπεμψε SOS και ζήτησε ρυμούλκηση. Το λιμενικό της Άνδρου επιλήφθηκε του περιστατικού και έστειλε το ρυμουλκό Παντάνασα κοντά του. Αυτή τη στιγμή το πλοίο ρυμουλκείται στο Αιγαίο με κατεύθυνση βόρεια, προς τα Ψαρά.

Είναι εντυπωσιακό το πόσα πλοία την ημέρα ανεβοκατεβαίνουν τον Κάβο Ντόρο, αλλά και το πόσα παθαίνουν ατυχήματα κοντά στην Άνδρο. Θα μπορούσε κανείς να ονομάσει την ευρύτερη περιοχή κάτι σαν το «τρίγωνο των Βερμούδων». Η άγρια θάλασσα προφανώς καταπονεί τα πλοία και συχνά φτάνουν σε απώλεια μηχανών. Τι άλλο να πει κανείς;

«Εν Άνδρω»

  

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΕΛΛΗΜΕΝΙΖΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΕΝΑ ΡΥΜΟΥΛΚΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ , ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΜΕ ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΟ ΚΑΒΟ ΝΤΟΡΟ. ΙΣΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΤΗΣ MEGATUGS ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΕΝΑ ΡΥΜΟΥΛΚΟ ΕΣΤΩ ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
ΠΟλύ σωστή παρατήρηση. Αυτή την εποχή λόγω του ναυαγίου έχουμε σχεδόν μόνιμο το Παντάνασα. Τι να πούμε πια;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro