Ξεκινούν εν όψει Πάσχα έλεγχοι για το παραεμπόριο στην Άνδρο

 

Πέρσι το πρόβλημα με το παραεμπόριο στην Άνδρο είχε λάβει διαστάσεις επιδημίας. Έφτασαν οι μαγαζάτορες από το Γαύριο και την Χώρα να υπογράψουν διαμαρτυρία προς την δημοτική αρχή. Εφέτος το επαρχείο, που έχει και αυτό σχέση με το θέμα, πήρε το «μήνυμα» κι έσπευσε στις 6 και Απριλίου (χτες και σήμερα) να οργανώσει συσκέψεις με στελέχη του Τμήματος Ανάπτυξης της Περιφέρειας και το Τμήμα Αγορανομικού Ελέγχου του Επαρχείου μαζί με την αστυνομία και το λιμεναρχείο.

Ήδη έγιναν οι πρώτοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι ενόψει του Πάσχα και τέθηκε σύμφωνα με ανακοίνωση του Επαρχείου σε λειτουργία ο κρατικός μηχανισμός. Μιλώντας με καταστηματάρχες το "Εν Άνδρω" μάς επισήμαναν πως είναι σωστό που ξεκινάνε από τώρα γιατί στέλνουν από νωρίς μήνυμα στους παραβάτες. Ζητούν όμως από τις υπηρεσίες του Επαρχείου και του Δήμου Άνδρου να κινηθούν αποφασιστικά προς το τέλος Μαΐου όταν το φαινόμενο παίρνει διαστάσεις.

«Εν Άνδρω»

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Επαρχείου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

             Με στόχο κυρίως την ενημέρωση και την συμμόρφωση σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4177/2013 "Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών και άλλες διατάξεις" (Α΄173) και της Υ.Α. Α2-718/31.7.2014 "Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.)"αλλά και την εξάλειψη του παραεμπορίου για την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την προστασία του καταναλωτή, πραγματοποιήθηκαν στο νησί μας το διήμερο Πέμπτη 6 και Παρασκευή 7 Απριλίου 2017, από το Τμήμα Εμπορίου Κυκλάδων και το Τμήμα Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Άνδρου, Αγορανομικοί Έλεγχοι και Έλεγχοι Πλανόδιου Εμπορίου.

             Την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 μετά το πέρας των δειγματοληπτικών ελέγχων και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες της Άνδρου, διεξήχθη στο Γραφείο Επάρχου σύσκεψη με τη συμμετοχή της Αστυνομικής και Λιμενικής Αρχής για ενημέρωση σχετικά με τους ελέγχους καθώς και για το Νέο Σχέδιο Νόμου για το "Υπαίθριο - Πλανόδιο εμπόριο και τις αλλαγές στην Νομοθεσία".

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Το παρεμποριο που πλητει το νησι μας, κατα κυριο λογο προερχεται απο 'πονηρους' συντοπίτες. Συχνα πυκνα βλεπουμε βουτηρα τυρια κρασια ελιες γλυκα και πολλα αλλα να πωλουνται ελευθερα σε μαγαζια, χωρις τιμολογια και χωρις 'ετικετα προελευσης'. Αυτα ειναι κυριως υγειονομικου ενδιαφεροντως και πολλες φορες φτιαχνονται σε κελια και κατωγια κατω απο αδιευκρινηστες υγειονομικες συνθηκες!!!! Αυτη την παράμετρο δεν την ελεγχουν οι αρμοδιοι, και κανουν focus μονο στο λιμανι με κανενα γυφτο... Επιτελους θελουμε να γινουν σωστοι ελεγχοι στα καταστηματα που πουλανε προοιοντα noname φτιαγμενα στα κονακια!!! Αυτοι ειναι που δημιουργουν το μεγαλυτερο ποσοστο παρεμποριου!!!!! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΙ!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΝΙΟΣ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΓΕΡΑΣΑ.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ, Μ’ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΒΑΡΟΣ ΑΠΟ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΥ ΜΑΣ, ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ 10 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ 2 ΜΗΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ.

ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΜΑΓΚΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΣΟΥ, ΠΑΡΚΑΡΕΙ ΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΑΠΟ ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΑΓΓΟΥΡΙΑ, ΤΥΡΙΑ, ΚΑΛΤΣΕΣ ΚΑΙ ΕΣΩΡΟΥΧΑ, ΜΕΧΡΙ ΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ, ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ, ΖΩΑ ΚΑΙ ΧΑΛΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΔΑ, ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΚΙ ΕΣΥ ΚΟΙΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ Μ@%&$ΚΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΥΓΕΙ, ΜΗΠΩΣ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΨΩΝΙΖΑΝ ΑΠ΄ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟ.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΤΟΝ ΚΑΗΜΟ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ.
ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.