Άνδρος: έφυγε το μεγάλο κύμα επισκεπτών

Ολοκληρώθηκε απόψε Δευτέρα του Πάσχα η αναχώρηση του μεγάλου κύματος επισκεπτών από την Άνδρο. Υπολογίζεται πως με τα 7 δρομολόγια (!!!) που έγιναν σήμερα από τις 14:00 μέχρι 21:30 έφυγαν περίπου 4.000 επιβάτες και 1.000 ΙΧ. Δηλαδή έφυγαν γύρω στο 45% των πασχαλινών επισκεπτών και το 45% των αυτοκινήτων. Δυστυχώς οι περισσότεροι ήρθαν αργά και φεύγουν πλέον νωρίς. Η οικονομική συγκυρία της χώρας έχει επηρρεάσει αρνητικά και τον χρόνο των διακοπών... (φωτ. Εν Άνδρω). 

 

Με δεδομένο πως έγιναν 7 δρομολόγια (κανονικά και τοπικά) είναι προφανές πως κανένα πλοίο σε κανένα δρομολόγιο δεν γέμισε (πρωτόκολο). Κάτι που σημαίνει πως όλοι μπήκαν μέσα. Κάτι που σε καμία περίπτωση δεν συμφέρει την γραμμή μιας και οικονομικές απώλειες των πλοίων σημαίνουν εκτός από οικονομικές απώλειες στο νησί και πιθανές προσεχείς μειώσεις τακτικών δρομολογίων τον χειμώνα με ότι αυτό συνεπάγεται (φωτ. Εν Άνδρω). 

Όποιος αφελώς νομίζει πως χωρίς ικανοποιητικό αριθμό επιβατών το Πάσχα ή το καλοκαίρι μπορεί να αναπτυχθεί η Άνδρος είναι βαθιά νυχτωμένος. Όμως υπερβολικά πολλά και συνεχόμενα άσκοπα δρομολόγια δεν είναι ανταγωνισμός, αλλά αλληλοεξόντωση. Κάτι που είναι εις βάρος του νησιού μιας οδηγεί σε πιθανές μειώσεις δρομολογίων τον χειμώνα. Τότε που τα πράγματα δυσκολεύουν περισσότερο για την επιβίωση του νησιού. Μήπως άραγε οι πλοικτήτες της γραμμής μπορούν να βρουν μια χρυσή τομή ώστε και να γεμίζουν τα πλοία τους και να έχει ικανοποιητικό αριθμό δρομολογίων η Άνδρος; Και να μην πηγαινοέρχονται τα καράβια τους σε άσκοπα δρομολόγια... (φωτ. Εν Άνδρω).

Να σημειώσουμε πως εφέτος υπήρξε συνολική μείωση αναχωρήσεων από την Ραφήνα για το Πάσχα, η οποία έφτασε το 37%!!! Για την Άνδρο όπως έχουμε ήδη γράψει η μείωση ξεπέρασε το 20%!!! Δηλαδή και τα τρία νησιά της γραμμής μας είχαν μείωση. Δυστυχώς το δικό μας παρά την εγγύτητα με την Αττική είχε την μεγαλύτερη μείωση από όλα... (φωτ. Εν Άνδρω).    

 Κι εδώ να σημείωσουμε πως μέσα σε αυτή την δεινή οικονομική κρίση της χώρας, που οφείλεται στην εξαιρετικά αρνητική οικονομική διαχείριση της σημερινής κυβέρνησης, υπήρξαν και νησιά που κατάφεραν με την προβολή τους και τις προσφορές τους να προσελκύσουν ικανοποιητικούς αριθμούς επισκεπτών και να αντέξουν. Π.χ. η Σύρος και η Πάρος. Δυστυχώς η Άνδρος ολιγώρησε πάλι με την προβολή της στην Αττική (και η διοίκηση, αλλά και οι επιχειρηματίες). Έτσι πετύχαμε αρνητικό ρεκόρ. Ας το έχουμε αυτό υπόψη την επόμενη φορά όταν κάποιοι "αρμόδιοι" χαράζουν τουριστικές πολιτικές στην άμμο... (φωτ. Εν Άνδρω)..

Και ας πάρουν επιτέλους οι πολιτικά και επιχειρηματικά αρμόδιοι του νησιού καμιά πρωτοβουλία και για τα δρομολόγια των καραβιών, που για την ώρα το ένα πέφτει πάνω στο άλλο. Πριν βρεθούμε και με αυτά προ δυσαρέστων εκπλήξεων το φθινόπωρο... (φωτ. Εν Άνδρω).

Σημ.: όλες οι φωτογραφίες είναι από αποψινή αναχώρηση του τελευταίου δρομολογίου από το νησί...

"Εν Άνδρω"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΙΣΤΕΒΩ ΝΑ ΤΟ ΕΝΟΙΩΣΑΝ, ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΟ ΚΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΔΗΜΟΥ ΥΔΡΟΥΣΑΣ, ΟΤΙ Η ΦΕΤΕΙΝΗ ΜΕΙΩΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ.
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΓΑΥΡΙΟΥ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΟΝΟΝ ΚΑΤΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΝΟΣ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ, ΕΝΟΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ.ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ, ΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΟΣΜΟ, ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΜΨΙΜΗΡΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΕ .
ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΜΠΑΤΣΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΝΟΙΚΑΙΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΟΤΙ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΠΑΤΣΙ ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΤΣΙ.
Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΘΙ ΠΗΓΑΝ ΟΝΤΩΣ ΚΑΠΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΔΡΟΥΣΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΜΜΕΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΔΗΜΟΥ, ΑΛΛ ΑΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΟΥΣΑ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑ ΝΑ '' ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ'' Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΑΚΟΟΥΣ ΥΔΡΟΥΣΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΝΕ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΖΟΥΝ ?
ΑΣ ΑΝΟΙΞΕΙ Ι ΔΙΑΟΛΟΓΟΣ ΛΟΙΠΟΝ.

This comment was minimized by the moderator on the site

ο Δήμος ολιγωρεί.......οι επιχειρηματίες του τουρισμού ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ.......μήπως και οι επιχειρηματίες που απασχολούμαστε σε οποιονδήποτε άλλο κλάδο να ζητήσουμε από τον Δήμο να προμοτάρει την δουλειά μας κι εμείς να περιμένουμε να εισπράξουμε;; Κάποιοι κάτι δεν έχουν καταλάβει καλά, νομίζω! Ας κουνηθούν λιγάκι, ας εκσυγχρονήσουν τις εγκαταστάσεις, τις υπηρεσίες τους, ας βγάλουν κανένα προωθητικό-εκπτωτικό πακέτο, ας συνεργαστούν μεταξύ τους για να είναι πιο αποτελεσματικές οι δράσεις τους και μετά να ζητήσουν τα ρέστα από οποιονδήποτε άλλο δεν έπραξε τα οφειλόμενα. Ο Δήμος μπορεί να υποβοηθήσει αλλά δεν είναι κεντρικό ταξιδιωτικό γραφείο για να κλείνει πακέτα διακοπών οποιασδήποτε επιχείρησης (αρκεί να δουλεύουν όλα ρολόι-λέμε- για κατοίκους και τουρίστες κι αυτή είναι η κυριώτερη συμβολή του)

This comment was minimized by the moderator on the site

Eπτά δρομολόγια μέσα σε 7:30 ώρες! Και κανένα γεμάτο! Τέλεια! Στο να κρατάνε τις τιμές των εισιτηρίων ψηλά μια χαρά τα βρίσκουν. Στο να τα βρουν στο ποιος θα φεύγει πότε και να μην πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλον, να μην περιμένουμε το καλοκαίρι μισή ώρα έξω από το λιμάνι για το "φύγε εσύ, έμπα εσύ" δεν μπορούν; Κρίμα... ΤΟ είχα γράψει και σε άλλο σχόλιό μου: Προβλέπεται δύσκολο καλοκαίρι και ακόμη πιο δύσκολος χειμώνας. Με τους 10-20 γάμους που θα γίνουν στις παραλίες δεν σώζεται το νησί... Χρειάζεται οργάνωση. Και επειδή η δημοτική αρχή δεν μπορεί ούτε τα σκουπίδια να μαζέψει, ας οργανωθούν οι επαγγελματίες. Διαφορετικά, θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ...