Ξεκίνησαν στην Άνδρο οι νέοι μελισσοκόμοι.

Έτοιμοι εκπαιδευτής και εκπαιδεύομενοι με τις νέες φόρμες εργασίας για τα πρώτα μαθήματα βιολογικής μελισσοκομίας στην Άνδρο...

Ξεκίνησε λίγο πριν το Πάσχα το πρόγραμμα βιολογικής μελισσοκομίας και επιχειρηματικής ανάπτυξης μελισσοκόμων το οποίο συνδιοργανώνουν η εταιρεία APIGEA, το Μουστάκειο και το Επαρχείο. Στο πρόγραμμα εντάχθηκαν τελικά οκτώ ενδιαφερόμενοι νέοι μελισσοκόμοι.

Επί το έργον...

Η αρχική πρόθεση της εταιρείας APIGEAήταν να δοθούν τρεις υποτροφίες σε όλη την Άνδρο. Όμως λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος οι υποτροφίες αυξήθηκαν σε 8 σε όλη την Άνδρο. Αυτό έγινε δυνατό με την συμμετοχή και του Μουστακείου.

Ο εκπαιδευτής εξηγεί στον εκπαιδευόμενο...

Ήδη παραδόθηκε και ο εξοπλισμός, τα εργαλεία και οι στολές στους εκπαιδευόμενους και ξεκίνησε η πρακτική εξάσκηση των νέων από τον εκπαιδευτή Κώστα Βάμβακα. Αυτές τις μέρες θα παραδοθούν από 5 κυψέλες στον κάθε εκπαιδευόμενο. Τα μελισσοκομικά σεμινάρια για όλους τους νέους μελισσοκόμους γίνονται στους χώρους του Μουστακείου Κληροδοτήματος.

Σε χώρο στο Κόρθι η εκπαίδευση από την APIGEA/APIVITA με την συνεργασία και του Επαρχείου...

Στόχοι του προγράμματος είναι η ανάπτυξη της βιολογικής μελισσοκομίας και δημιουργία νέων επιχειρηματιών στον κλάδο. Το κυριότερο πως το ποιοτικό μέλι που θα παράγεται στην Άνδρο θα έχει πλήρη εξασφαλισμένη απορρόφηση - στις ανώτερες τιμές της αγοράς - από την μεγαλύτερη εταιρεία καλλυντικών της Ελλάδας την APIVITA.

 Το νέο μελίσσι ξεκινά για τη νέα κυψέλη του...

Μια νέα επιχειρηματική σελίδα ξεκινά στην μελισσοκομία της Άνδρου με αυτή την προσπάθεια που στοχεύει στην ανάπτυξη επιχειρηματιών μελισσοκόμων πλήρους απασχόλησης. Μέχρι σήμερα η Άνδρος διαθέτει περισσότερους από 100 μελισσοκόμους, οι οποίοι καλλιεργούν την μελισσοκομία κυρίως ως επιπλέον εργασία δίπλα στις άλλες αγροτικές ασχολίες τους. Με τη νέα αρχή  γίνεται προσπάθεια αλλαγής του μοντέλου και δημιουργίας επιχειρηματιών μελισσοκόμων στην Άνδρο – με την συνεργασία της APIGEA/APIVITA - όπου το εισόδημα τους με ποσοστό άνω του 50% θα προέρχεται από την μελισσοκομία…

Σημ.: Οι φωτογραφίες είναι για λογαριασμό του Εν Άνδρω

«Εν Άνδρω»  

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ολοι μαζι παλιοι και νεοι μελισσοκομοι θα πεινασουν στο νησί ! !.... και τουτο γιατι με την καταστροφη της φυσης και τις ανωμαλες καιρικες συνθηκες ανομβριας κλπ δεν προβλέπεται αισιοδοξο το μελλον ! ! ...δεν ειμαι μηδενιστής,ουτε δεν επικροτω την προσπαθεια αυτή, αλλα απο τις κινησεις της ολης αυτης πρωτοβουλιας, διακρίνω εναν '' υποφαινομενο'' καιροσκοπισμό, περιφέρειας και εταιρείας, η οποια τωρα μαλιστα που πουληθηκε σε ισπανους, δεν με κανει αισιοδοξο ότι θελει να οργανωσει τους παλιους αλλα και τους νεους μελισσοκομους στο νησι μας, ωστε απο κοινού να ανοιχτουν σε νεες αγορες πωλησης.

This comment was minimized by the moderator on the site

Επί τέλους, αρχίζει στο νησί μας να αναπτύσσεται ο επαγγελματισμός, μ’ ότι αυτό σημαίνει στην παροχή σύγχρονων ποιοτικών καταναλωτικών υπηρεσιών, σ’ ένα τομέα που καταδυναστεύεται από τον ερασιτεχνισμό, αυτόν της μελισσοκομίας. Συγχαρητήρια στον κ. Έπαρχο, για την προώθηση και υποστήριξη της ιδέας.