Ο ανταγωνισμός χτυπά την πόρτα της Άνδρου

 

Από την πρώτη μέρα λειτουργίας...

Ήταν μια ευκαιρία το άνοιγμα του νέου σούπερ-μάρκετ της Προμηθευτικής στην Χώρα να δούμε από κοντά πως ένα παλιό οικογενειακό σούπερ-μάρκετ μόλις 14 χρόνων θα αντικαθίστατο από μια μεγάλη ελληνική αλυσίδα μέσα σε 15 μόλις μέρες. Πως ένας χώρος περίπου 500 τετραγωνικών θα άλλαζε από ένα συνηθισμένο επαρχιακό κατάστημα και θα γινόταν ένα σύγχρονο πολυκατάστημα αντίστοιχο των Αθηνών.

 

Από την πρώτη μέρα λειτουργίας...

Για τον λόγο αυτό κάναμε δύο επισκέψεις. Την πρώτη την παραμονή των εγκαινίων και την δεύτερη την επομένη στα εγκαίνια. Δύο διαπιστώσεις: επαγγελματισμός και οργάνωση στο έπακρο και επένδυση και προς τον χώρο και προς τα προϊόντα και τον πελάτη:

Απο την προετοιμασία. Νeα ράμπα όπου σειρά φορτηγών ξεφορτωνουν ασταμάτητα προϊόντα...

(α) Δύο δεκάδες επαγγελματίες από Αθήνα ολοκλήρωναν την τοποθέτηση προϊόντων (πλημμύρα τα ράφια) και την οργάνωση των επί μέρους χώρων (τυροπωλείο, χασάπικο, ψημένα φαγητά)! Και την επομένη οι ίδιοι εξυπηρετούσαν τους δεκάδες πελάτες με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

Από την προετοιμασία: Τα ευπαθή προϊόντα μπαίνουν στα ράφια...

Από την προετοιμασία: Τα μη ευπαθή - ποτά κλπ - ήδη έxουν μπει...

Και ανδριώτικα προϊόντα στις προθήκες...

Όλοι αυτοί μέσα σε 10-12 μέρες θα φύγουν και την θέση τους θα πάρουν ανδριώτες που τώρα εκπαιδεύονται ώστε ο κατάμεστος από προϊόντα και ανθρώπους να μην φρακάρει από το λάθος service

Από την πρώτη μέρα λειτουργίας...

(β) Επένδυση τελικά σημαίνει… επένδυση σε όλα!!! Ο χώρος ανακατασκευάστηκε από άκρη σε άκρη. Πατώματα, βοηθητικές ράμπες, χρώματα, ράφια, ψυγεία, πάγκοι κλπ. Συνάμα τα προϊόντα σε μεγάλες ποσότητες και μεγαλύτερες ποικιλίες. Από τα πλέον «δύσκολα» και ευπαθή: γάλα, γιαούρτια κλπ. Μέχρι τα πιο διαχρονικά καφέδες, ποτά κλπ. Από κρεοπωλείο μέχρι και έτοιμο φαγητό!!! Και οι τιμές όπως είδαμε στην δεύτερη επίσκεψη εκτός των μέχρι σήμερα δεδομένων της Άνδρου. Συναγωνίζονται στα ίσια τον Σκλαβενίτη!!!

Από την πρώτη μέα λειτουργίας...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Το κόστος ξεπέρασε αρκετά το ένα εκατομμύριο ευρώ και… συνεχίζουν με το κατάστημα Πρώιου στο Νειμποριό. Ο ανταγωνισμός στο λιανεμπόριο χτυπά την πόρτα της Άνδρου πρώτη φορά  με τέτοιο τρόπο. Πρόκειται για μια αλλαγή ορατή στην καθημερινότητα του καταναλωτή. Αόρατη όμως για την ώρα από τις παραλίες με τις ξαπλώστρες και την ράθυμη ή και απούσα πολιτική του νησιού.

Από την προετοιμασία: Οι τελευταίες πινελιές...

Από τον αγιασμό: Οι ιδιοκτήτες της ελληνικής αλυσίδας "Προμηθευτική" μαζί με τους ιερείς (πατέρα Ευδόκιμο και πατέρα Αέτιο, λείπει ο παπα-Δημήτρης που ήρθε μετά)...

Από τον αγιασμό: Όλοι μαζί εκδρομείς, κάτοικοι και... προϊόντα σε καρότσια!!!

To νησί έχει δυνατότητες. Ας το καταλάβουμε κι ας πάρουμε εμπρός. Όπως ήρθε η πρώτη μεγάλη επιχείρηση στο λιανεμπόριο αργότερα ίσως φτάσει και δεύτερη μεγάλη επένδυση στον χώρο της κατανάλωσης ή ακόμα και στον τουρισμό. Και τιμές και service έρθουν στα επιθυμητά επίπεδα για έναν συγχρονο τόπο διακοπών. Ας ξεπεράσουμε τον προγραμματισμό της τελευταίας στιγμής! Για να αντέξουν οι ντόπιοι θα πρέπει να αρχίσουν να τρέχουν και αυτοί σε άλλους ρυθμούς και με πιο ανταγωνιστικό service και τιμές.

Σημ.: Όλες οι φωτογραφίες είναι του Εν Άνδρω.

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Γιατί το να διαφημίζεται κάτι είναι αποδεκτό από όλους Κ σεβαστό,το να υποκινείται Κ να υποστηρίζεται νέους ξένους επενδυτές που όπως έγραψα Κ σβήσατε θα κάνουν κακό σε όλες τις ντοπιες επιχειρήσεις που επιβιώνουν το χειμώνα μονο είναι απαράδεκτο!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Καλέ μου άνθρωπε όλα αυτά που γράφεις μέχρι εδώ ανήκουν οικονομικά στον προηγούμενο αιώνα. Τα άλλα που έγραφες παρακάτω ανήκουν στην φαντασία σου. Την απάντηση θα την λάβεις την Δευτέρα από το Εν Άνδρω ολοκληρωμένα. Περίμενε 4 μέρες...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Συγνώμη αλλά δεν θεωρώ πως το σχόλιο μου είχε σημεία ύβρις Κ θεωρώ μη δημοκρατικό το ότι το κόψατε Κ δεν το αναρτήσετε ολόκληρο από την στιγμή που απλά ανέφερα την γνώμη μου σαν αναγνώστης Κ μόνιμος κάτοικος του νησιού που έχω λόγο Κ όχι Ανδριώτης του 3μηνου!
Θα σας παρακαλούσα λοιπόν αφού δεν αναρτήσετε το σχόλιο μου έστω να απαντήσετε....
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ρωτάτε και ξαναρωτάτε με υπαινιγμούς - ο υπαινιγμός χωρίς στοιχεία είναι παραπάνω από ύβρις, είναι character assassination - το ίδιο πράγμα που ρώτησε παραπάνω άλλος και απαντήθηκε. Ποιος ο λόγος να απαντάμε στο ίδιο ερώτημα και σε ίδιους ανώνυμους υπαινιγμούς; Δεν είμαστε μαζοχιστές. Μια δουλειά εθελοντική, αλλά με επαγγελματισμό, για το νησί κάνουμε...
Διαβάστε λοιπόν την προηγούμενη απάντηση. Ελπίζω να σας καλύψει:

"Αρχικά λάβαμε τρεις προσωπικές προσκλήσεις και δύο δελτία τύπου για ενημέρωση από την ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ. Μας ζήτησαν προκαταρτική συναντηση. Μετά μας τηλεφώνησαν πάλι 2-3 φορές. Έστειλαν απάντησεις σε όλες τις ερωτήσεις μας. Ακόμα και στην τάξη επένδυσης. Μας εστειλαν φωτογραφίες. Μετά πήγαμε μείς και μας περίμεναν.να μας ξεναγήσυν παντού.
Πέστε κάτι αντίστοιχο που μας έτυχε στην Άνδρο; Όλα τα ρεπορτάζ μας (τυροκομεία, ελαιοτριβείο, φάρμες, γιορτή Μπατσιού κλπ) εμείς πάμε και υους σκουντάμε ζητώντας να τους προβάλουμε ΔΩΡΕΑΝ. Ρωτληστε τους. Μήπως πρέπει να σκουντάμε τους πάντες στο νησί; Αγαπητοί αλλο ο επαγγελματισμός και άλλο ο ερασιτεχνισμός. Και οι δύο φωνάζουν από μακριά...."
ΥΓ Αυτά γράψαμε πριν δύο μέρες κι εσύ ρωτάς τα ίδια. Έχει νόημα η ερώτηση; Ή, μήπως τρολάρεις; Καλημέρα σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Σαν μόνιμος κάτοικος Ανδρου, μόνο λύπη μου προκαλούν και τα σχόλια των Αθηναίων που έχουν εξοχικό στην Άνδρο Κ έρχονται για 3 μήνες όλο το χρόνο και δεν αφήνουν ούτε ένα ευρώ Κ τους θέλουν όλους δούλους τους!...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Το υπόλοιπο σχόλιο διαγράφεται ως ύβρις και εμπαθές προσωπικά. Τέτοιες ύβρεις ΔΕΝ δημοσιεύουμε. Όσο κάποιες αιτιάσεις σας έχουν απαντηθεί επαρκώς και τέρμα το ανωνυμο τρολάρισμα..

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Κανένα ξενοδοχείο της προκοπής θα γίνει πουθενά;;και όχι κατ ανάγκη στο Μπατσί είτε στην Χώρα........

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Μπατσιωτη μην ξεσκεπαζεστε ποτέ προλάβατε να φάτε το κρέας !!!!



.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Το κατάστημα είναι παρα πολλή ωραίο
Πρέπει να υπάρχει υγειής ανταγωνισμός στο εμπόριο.
Βλέποντας όμως τόση ένταση και επίδειξη χρήματος από τους νεοφερμενους η απάντηση μου είναι ""όπου ακούς πολλά κεράσια .....
Η καλή δουλειά αποδηκνιετε σε βάθος χρόνου.
Πείτε μου σας παρακαλώ αν είδατε ποτε σας διαφήμιση του Σκλαβενίτη στην τηλεόραση.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ . ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΔΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ? ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΑΝΔΡΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ? ΗΡΘΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΠΕΡΥΣΙ ,ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ ΜΗΔΕΝ. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ??????;)

This comment was minimized by the moderator on the site

Ύστερα από επιφυλακτική ομολογουμένως επίσκεψη στο νέο σουπερμάρκετ τα συμπεράσματά μου είναι: Πολύ καλές τιμές ,καλύτερες και από Βασιλόπουλο σε αρκετά πράγματα, πολύ καλής ποιότητας προϊόντα τα περισσότερα ελληνικής προέλευσης. Το κρεοπωλείο θα κάνει ζημιά σε όλα τα κρεοπωλεία της Άνδρου καθώς η τιμές του και η ποιότητα των κρεάτων απλά δεν συγκρίνονται με άλλα μαγαζιά. Το κερασάκι στην τούρτα, είναι το έτοιμο φαγητό....τόσο σε ποιότητα όσο και σε τιμή συναγωνίζεται άνετα την κατσαρόλα της νοικοκυράς. Κάτι άκουσα και για φούρνο ψωμιού μελλοντικά... Αυτό που θα ήθελα να δω είναι Ανδριώτες υπάλληλους ,συντηρητές κτλ .

This comment was minimized by the moderator on the site

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΕΙ, ΤΑ ΜΜΕ (ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ) ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ (ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ), ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΕΙ, ΟΛΑ ΤΡΙΓΥΡΩ ΜΑΣ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ…
ΟΣΟΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝ, ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ, ΟΣΟΙ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΩΣ ΕΧΟΥΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Ο ΔΑΡΒΙΝΟΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ.
ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥΣ, ΘΕΟΣ ΣΧΩΡΕΣΤΟΥΣ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν είδαμε αντίστοιχο ενθουσιασμό για το νέο super market στην θέση προηγούμενου που είχε κλείσει...
Όσο για τις τιμές, δεν έδωσε καθόλου καλά δείγματα ο νεοφερμένος.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητέ τόση κακεντρέχεια μαζί με άγνοια σε λίγες λέξεις!!!...
Λοιπόν λάβαμε τρεις προσκλήσεις και δύο δελτία τύπου για ενημέρωση από την ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ. Μας ζήτησαν προκαταρτική συναντηση. Μετά μας τηλεφώνησαν 2-3 φορές. Έστειλαν απάντησεις σε όλες τις ερωτήσεις μας. Ακόμα και τάξη επένδυσης. Μας εστειλαν φωτογραφίες. Μετά πήγαμε μείς και μας περίμεναν.να μας ξεναγήσυν παντού.
Πέστε κάτι αντίστοιχο στην Άνδρο; Όλα τα ρεπορτάζ (τυροκομεία, γιορτή Μπατσιού κλπ) εμείς πάμε και υους σκουντάμε. Μήπως πρέπει να σκουντάμε τους πάντες;
Αγαπητοί αλλο ο επαγγελματισμός και άλλο ο ερασιτεχνισμός. Και οι δύο φωνάζουν από μακριά....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
Περισσότερα