Πικρές τουριστικές συγκρίσεις ενός ανδριώτη ταξιδευτή

 

Προώθηση της Ίμπιζας με αφίσα μύλο από την... Μύκονο!!! Όπου δεν μπορούν αντιγράφουν!!!

Σε πρόσφατο ταξίδι μου στην Ισπανία, βρέθηκα στις δυο πιο τουριστικές περιοχές της χώρας και επιθυμώ να μοιραστώ με τους φίλους αναγνώστες του «εν Ανδρω» κάποιες μάλλον απαισιόδοξες σκέψεις αλλά και μερικές ιδιαίτερα χρήσιμες εμπειρίες που αποκόμισα.

Μουσείο Πικάσο, Βαρκελώνη: Αλλά όπου μπορούν κάνουν το καλύτερο...

Αναφέρομαι κυρίως σε τουριστικές συγκρίσεις εν όψει μάλιστα του καλοκαιριού, που τόσον η Ελλάδα όσον και η Ισπανία ποντάρουν ιδιαίτερα ως «προϊόν». Και κείνοι και μείς ζούμε σε ευλογημένες χώρες με μοναδικές ομορφιές και ξακουστή ιστορία. Μόνο που αυτοί πλασάρουν τα «θεια δώρα» τους μ’ έναν τρόπο μοναδικό και απλησίαστο για μας. Χωρίς πολλά λόγια τα γεγονότα και οι συγκρίσεις και τα σχόλια δικά σας:

Η εκκλησία του Αντόνιο Γκαουντί στην Βαρκελώνη. Και όπου υπερέχουν τρέχουν...

Βαρκελώνη. Μια πόλη τεράστιο υπαίθριο μουσείο. Ο οδηγός ταξί στο λιμάνι ευγενέστατος, χαμογελαστός μιλά άπταιστα αγγλικά. Μια βόλτα μιας ώρας και…, στα κυριότερα αξιοθέατα με μικρές στάσεις όπου επιθυμεις…31 ευρώ! 

Στα υπαίθρια καταστήματα για σουβενίρ, οι μινιατούρες με τις κλασικές σαύρες του Gaudi μόνο 4 ευρώ. Οι ψηφίδες του αξεπέραστου πρωτοποριακού καλλιτέχνη 5 ευρώ.

Στο ιστορικό κέντρο της πόλης δεσπόζει το καφέ «4 CATS». Ένα κτίριο μοναδικής εικαστικής αξίας, αφού εκεί έπινε τον καφέ του ο Πάμπλο Πικάσο. 

Γύρω σου αυθεντικά έργα του ιδρυτή του κυβισμού, με τεράστια προσφορά στην διαμόρφωση και εξέλιξη της μοντέρνας τέχνης. Στους τοίχους του καφέ αυθεντικά έργα του παγκοσμίου δημιουργού. Ο κατάλογος με τα εδέσματα και τα γλυκά ζωγραφισμένος από τα χέρια του ίδιου του καλλιτέχνη.

Κάθεσαι, μαγεύεσαι και δεν θέλεις να σηκωθείς από την καρέκλα σου. Στέκεις κολλημένος, εκεί που εξακολουθεί να κτυπάει η καρδιά της παγκόσμιας ιστορίας της Τέχνης. 

Οι σερβιτόροι ατσαλάκωτοι με μαύρα παπιγιόν, σου χαμογελούν συνεχώς. Τρεις υπέροχοι καπουτσίνο με αυθεντικά σοκολατάκια και ένας ολόφρεσκος εσπρέσο 10 ευρώ! Δηλαδή περίπου 2,6 ευρώ ο ένας και περίπου 1,2 ο εσπρέσο! Αναλογιστείτε που στην Ελλάδα πίνει κανείς καφέ, με αυτά τα χρήματα.

Ίμπιζα. Παγκόσμιο κέντρο συνάντησης διασημοτήτων, και σημείο διεθνούς καλοκαιρινής διασκέδασης, υψηλών προδιαγραφών.

Μπαρ «Mariano». Στο κέντρο του γραφικού νησιού, πίσω από την μαρίνα με τις θαλαμηγούς των εκατομμυρίων ευρώ. Πάνω σε μια διασταύρωση, απ όπου όλοι περνούν για να πάνε στα ξακουστά κλαμπ.

Πολύχρωμα κύματα νέων απ όλο τον κόσμο πηγαινοέρχονται όλο το 24ωρο μπροστά από το Mariano, και συ χαζεύεις ότι πιο αλλόκοτο συναντιέται στην Ίμπιζα…

Δυο ποτήρια δροσερό λευκό ισπανικό κρασί σε κρυστάλλινα ποτήρια, συνοδεία τυριού και κράκερς… 9,8 ευρώ! Η πολυθρόνα αναπαυτική, το θέαμα γαργαλιστικό η νύχτα μεγάλη, και η τιμή μόνο 4,9 ευρώ το άτομο! Και το ερώτημα αυτονόητο: Value for money;

Αντιθέτως στην Ελλάδα σκοντάφτεις συχνά σε υπερτιμολογημένες αξίες. Απροκάλυπτη αισχροκέρδεια. Απουσία ελέγχου. Και πολλές φορές σε κοροϊδία χωρίς ντροπή…

Υ.Γ. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι Ισπανοί, θέλοντας να χτυπήσουν το διεθνές «διαμάντι» του ελληνικού τουρισμού την Μύκονο, διαφημίζουν την δική τους Ίμπιζα με… ανεμόμυλους!!! Θέλουν έτσι να την παρομοιάσουν  και να την… ψηλώσουν απέναντι στο μαγευτικό «νησί των ανέμων» με αφίσες, που παραπέμπουν …στις Κυκλάδες!!!

Ανδριώτης ταξιδευτής

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ολα οσα αναφερει ο πολυταξιδευμενος πατριωτης μας ειναι 100% σωστα.

Οσον αφορα την Ανδρο μας, συγκριτικα δυστυχως ειμαστε πολυ κατω απο την βαση

Τι κριμα ! ειμαστε ολοι κατω απο την βαση σε παιδεια, πολιτισμο, φιλοξενεια

Κριμα

This comment was minimized by the moderator on the site

...Ο οδηγός ταξί στο λιμάνι ευγενέστατος, χαμογελαστός μιλά άπταιστα αγγλικά. Μια βόλτα μιας ώρας και…, στα κυριότερα αξιοθέατα με μικρές στάσεις όπου επιθυμεις…31 ευρώ!


Ο οδηγός ΤΑΞΙ στο λιμάνι ΓΑΥΡΙΟ αδιάφορος, αγέλαστος, δεν μιλά αγγλικά. Μια διαδρομή 40 λεπτών χωρίς στάσεις για ΧΩΡΑ 45ευρώ!


Κατά τα άλλα δεν έχουν δουλειά λένε.
Άσε τη δυσφήμιση που γίνεται!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΤΕ. ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ