Αυξήθηκε ο τζίρος στο λιανεμπόριο. Και νέα Προμηθευτική στην Χώρα από το Σάββατο 15/7

 

Οι προετοιμασίες στο φουλ στο νέο κατάστημα της Προμηθευτικής που ανοίγει το Σάββατο στον Γαληνό στη Χώρα (φωτ. Εν Άνδρω).

Πριν προλάβει να καταλαγιάσει η σκόνη από την είσοδο της ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗΣ στην αγορά της Άνδρου (2 Ιουνίου) η εταιρεία ανοίγει και νέο κατάστημα στις 15 Ιουλίου στην Χώρα, στον χώρο του παλιού SuperMarket Γαληνού! Και μετά  ακολουθεί το τρίτο μέσα στον τρέχοντα μήνα στο Νειμποριό στο παλιό κατάστημα των αδελφών Πρώιου στο Νειμποριό.

Εδώ και ενάμιση περίπου μήνα έχει αλλάξει το μοντέλο που επικρατούσε στο λιανεμπόριο - αλλά και στο χονδρεμπόριο - της Άνδρου. Το γνωστό αθηναϊκό SuperMarket κέρδισε γρήγορα ένα πολύ σημαντικό μερίδιο της αγοράς, ενώ υποχρέωσε τους τοπικούς επιχειρηματίες του κλάδου να ξεκινήσουν κι αυτοί προσφορές και να μειώσουν τις τιμές για να την ανταγωνιστούν.

Η εταιρεία ξεκίνησε θεωρητικά από το μερίδιο της αγοράς των αδελφών Πρώιου που έφτανε γύρω στο 10% του τζίρου της Άνδρού. Μέσα σε 40 μέρες ειδικοί του κλάδου εκτιμούν πως έχει ήδη κερδίσει το 45»-50% μεριδίου της περιοχής της Χώρας. Όμως όπως όλα δείχνουν έχει δημιουργήσει επιπλέον τζίρο καθώς πολλοί ανδριώτες ή παραθεριστές που ψώνιζαν από Αθήνα σταμάτησαν επιλέγοντας να αγοράζουν πλέον από την Άνδρο. Έτσι αυξηθηκε ο τζίρος του λιανεμπορίου στο νησί.

Με δεδομένο πως η αγορά της Χώρας μετρά περίπου το 50% του νησιού η επιχείρηση έχει ξεπεράσει το 25% του νησιού μιας και πλήθος είναι οι πελάτες που έρχονται από όλο το νησί. Ίσως λοιπόν το μερίδιο της να φτάνει και να ξεπερνά το 30% μερίδιο - κι αυτό με ένα μόνο κατάστημα στον Άγιο Σπυρίδωνα της Χώρας!

Η εταιρεία μέχρι σήμερα αναδεικνύεται ο καλύτερος πελάτης των πλοίων μιας και κάνει σχεδόν μόνη της το χονρεμπόριο μεταφέροντας καθημερινά τα εμπορεύματα που διακινεί στο νησί. Μέχρι σήμερα σε σταθερή βάση δύο φορτηγά της κάθε ημέρα έρχονται και φεύγουν.

Με 96-100 τακτικά δρομολόγια τον μήνα - πηγαινε έλα - και πάρα πολλά έκτακτα – που προμήθευσαν αρχικά το πρώτο κατάστημα και προμηθεύουν τώρα το δεύτερο – μάλλον κάνει το μεγαλύτερο μεταφορικό έργο. Η FastFerries, που έχει τις μεταφορές της απέκτησε έναν σημαντικό πελάτη, που όμως ταξιδεύει και με την GoldenStarFerries, όταν χρειάζεται.

Μέχρι στιγμής η εταιρεία Γονέου, με το νέο της κατάστημα στο Μπατσί, κατάφερε να ρεφάρει μέρος από τις απώλειες της Χώρας. Είναι κοινή ομολογία πως το κατάστημα του Γονέου στο Μπατσί πηγαίνει πολύ καλά. Προφανώς δημιουργώντας νέο μερίδιο ή κερδίζοντας μερίδιο από τον μεγαλύτερο λιανέμπορο του νησιού τον Βρεττό.

Τι θα γίνει τώρα με το δεύτερο κατάστημα της ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗΣ στην είσοδο της Χώρας δεν μπορεί κανείς να προβλέψει εύκολα. Όμως αναμένεται να αυξήσει κι άλλο το ποσοστό της στην Άνδρο. Το κατά πόσο θα φανεί το επόμενο διάστημα.

Μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει κάνει πολύ γρήγορες κινήσεις καταλαμβάνοντας ένα μεγάλο κενό στον ανταγωνισμό, που είχαν αφήσει οι ανδριώτικες επιχειρήσεις. Με το τρίτο κατάστημα στον Νειμποριό ολοκληρώνει την διαδρομή της στην Χώρα. Ήδη κοιτά για επόμενο βήμα της στο Γαύριο. Μάλλον την επόμενη χρονιά.

Κατά τα άλλα όπως πληροφορηθήκαμε έχει ήδη ξεκινήσει χορηγίες προς τον Ανδριακό, το Φεστιβάλ Άνδρου, εκδηλώσεις του Δήμου Άνδρου, την εκδήλωση του Μίμη Δομάζου στο ξενοδοχείο Παράδεισος και στον Φιλανθρωπικό Σύλλογο Αποικίων.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της εταιρείας για το νέο της κατάστημα στην Χώρα το προσεχές Σάββατο:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το νέο κατάστημα της ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ, στη Χώρα της Άνδρου είναι γεγονός! Η ελληνική αλυσίδα SuperMarketεγκαινιάζει το 54ο κατάστημά της – και 2ο της κατάστημα στο νησί της Άνδρου – και το γιορτάζει χαρίζοντας για ακόμη μια φορά μοναδικές προσφορές στις Ανδριώτισσες και τους Ανδριώτες, που με τόσο αγάπη έχουν αγκαλιάσει τη νέα της αυτή προσπάθεια, έως τώρα.

Θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας το Σάββατο 15 Ιουλίου 2017, λοιπόν, στον νέο μας κατάστημα στην περιοχή “Ανεμόμυλοι”, στην Χώρα της Άνδρου, να σας προσφέρουμε τοπικά κεράσματα και να σας ξεναγήσουμε σε ακόμη ένα κατάστημά μας, που είμαστε σίγουροι πως και αυτό θα καλύψει το σύνολο των καθημερινών αναγκών σας. Όπως και στο κατάστημα του Αγίου Σπυρίδωνα, θα βρείτε μανάβικο με φρέσκα φρούτα και λαχανικά, έτοιμο ζεστό φαγητό και όλα τα αγαπημένα σας προϊόντα σε τιμές και προσφορές Αθήνας.
Πάντα με την εξυπηρέτηση και την ποιότητα, που μόνο η ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ μπορεί να σας εγγυηθεί.

Σας ευχαριστούμε που μας δίνετε τη δύναμη και την εμπιστοσύνη να σας προσφέρουμε συνεχώς περισσότερα!

Με εκτίμηση,
ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α.Ε.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet