Αντιπαράθεση Στεφάνου Ηλιόπουλου στον Πειραιά! Τι είπαν σε υψηλούς τόνους.

 

Η Ραφήνα γεμάτη καράβια εφέτος το καλοκαίρι (φωτ. Εν Άνδρω).

Στεφάνου vs Ηλιόπουλου και απ ευθείας αντιπαράθεση στην Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά, όπου οι δυο πλοιοκτήτες ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο. Κατά την διάρκεια εκδήλωσης οι τόνοι ανέβηκαν, ακούστηκαν φωνές και έγινε έντονη αντιπαράθεση.

Τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση του πρόεδρου της ΣΕΕΝ Μιχάλη Σακελη και του Γ. Γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας Διονύση Καλαματιανού. Το τι ακριβώς έγινε και τι είπαν μεταξύ τους οι δυο εφοπλιστές, αναφέρεται αναλυτικά στο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» που ακολουθεί:

«Σε κατά μέτωπο σύγκρουση βρίσκονται οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που έχουν πλοία  εκτελούν δρομολόγια από το λιμάνι της Ραφήνας. Η αιτία είναι ο ανταγωνισμός μεταξύ συμβατικών πλοίων και των ταχύπλοων.  
Η κόντρα υποβόσκει εδώ και καιρό  όμως ήρθε στο προσκήνιο στη διάρκεια της παρουσίας της μελέτης της εταιρείας XRTC για την ακτοπλοΐα η οποία πραγματοποιήθηκε στη Ναυτιλιακή Λέσχη.
Όταν ήρθε η ώρα των ερωτήσεων και των τοποθετήσεων τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Στεφάνου, Γενικός Διευθυντής της Golden Star Ferries που έχει τρία συμβατικά πλοία (σημ. Εν Άνδρω - εδώ η εφημερίδα κάνει λάθος έχει 2 συμβατικά και ένα ταχύπλοο) στη Ραφήνα και άρχισε ένα μπαράζ λεκτικών αντιπαραθέσεων με την ένταση να ανεβαίνει όσο περνούσε η ώρα:

Ο Δημήτρης και ο Γιώργος Στεφάνου στον Πειραιά.

  • -  Απευθύνομαι τόσο στον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Μιχάλη Σακέλλη  όσο και στον Γ.Γ. του υπουργείου Ναυτιλίας Διονύση Καλαματιανό. Είναι απαραίτητη  η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου  για τα συμβατικά πλοία και για τα ταχύπλοα.  Τα συμβατικά είναι οι πυλώνες  των νησιών αφού εξυπηρετούν την ανάπτυξή τους 12 μήνες τον χρόνο, κουβαλώντας τις νταλίκες. Το ταχύπλοο το διέπει ειδικό καθεστώς που προβλέπει την 4μηνη δραστηριοποίησή του.  Τα ταχύπλοα ήρθαν για να βοηθήσουν τα συμβατικά τους καλοκαιρινούς μήνες που η κίνηση είναι αυξημένη. Ήρθαν για να λειτουργήσουν  συμπληρωματικά» και συνέχισε λέγοντας ότι δεν ξέρει αν θα συνεχίσει τα δρομολόγια των πλοίων τον χειμώνα: Όμως τα ταχύπλοα πέταξαν στην άκρη τα συμβατικά και μαζεύουν την κρέμα του καλοκαιριού απορροφώντας την επιβατική κίνηση του καλοκαιριού και τον Σεπτέμβρη… άντε γειά. Μην τα είδατε. Δεν ξέρω αν τον χειμώνα  θα κάνω δρομολόγια. Μπαίνω μέσα κάθε ημέρα 50.000 ευρώ. Φθάσαμε να κουβαλάμε μόλις 100 επιβάτες την ημέρα το καλοκαίρι. Θέλω τη βοήθεια του υπουργείου Ναυτιλίας και τη  ζητώ ταπεινά. Κάναμε μία επένδυση 32 εκατομμυρίων ευρώ για να φέρω πλοίο-στολίδι. Δεν πήγα ούτε στα ναυπηγεία της Κίνας ούτε της Τουρκίας. Ήρθα στην πατρίδα μου και επένδυσα τα λεφτά αυτά. Δεν ζητάω έλεος αλλά τη νόμιμη υποστήριξη του κράτους. Σταματώ το πρωϊνό δρομολόγιο.

Στο σημείο αυτό έκανε παρέμβαση ο γγ του ΥΝΑ, Διονύσης Καλαματιανός:

  • -  Αυτό το θέμα θα τα συζητήσουμε την Παρασκευή. Έχουμε συνάντηση με όλους τους επαγγελματίες της Ραφήνας. Τουλάχιστον το υπουργείο ακούει.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος στον Πειραιά.

Αμέσως μετά τον λόγο ζήτησε ο Μάριος Ηλιόπουλος, της  εταιρείας Seajets που έχει δρομολογημένα δύο ταχύπλοα στη Ραφήνα, το TeraJet που είναι το μεγαλύτερο ταχύπλοο στον κόσμο και το  ParosJet:

  • -  Η ακτοπλοΐα θέλει προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί. Σεβασμό και κοινή λογική. Όταν υπάρχει κοινή λογική  από του 10 συμφωνούν οι εννέα.  Όμως όταν υπάρχει κρίση στους 10 συμφωνούν οι δύο γατί ο καθένας κοιτάζει τα δικά του. Ο κος Στεφάνου πέταξε μία πέτρα και όποιον πάρει… Πρέπει να υπάρχει όραμα και συνέχεια. Αν τη μία μιλάμε για βοριά και την άλλη για νοτιά θα δημιουργήσουμε πρόβλημα. Επί 27 χρόνια έχουμε προσπαθήσει πολύ. Η ακτοπλοΐα έχει έρθει σε πολύ καλό επίπεδο. Δεν μπορούμε να λέμε ότι ήρθε το ταχύπλοο και μας έκανε ζημιά και η εταιρεία του κυρίου Στεφάνου να κάνει μείωση στην τομή του εισιτηρίου κατά 30%. Όλες οι εταιρείες στο πλαίσιο του ανταγωνισμού έχουν δημιουργήσει συνθήκες ειρήνης. Ας μην πυροδοτούμε τα ο κλίμα. Όχι να σπάμε τις τιμές.

Τότε παρενέβη ο Δημήτρης Στεφάνου απευθυνόμενος στον Μάριο Ηλιόπουλο:

  • -  Ποιος σπάει τις τιμές; Εξήγησέ μας.

Ο Μ. Ηλιόπουλος απάντησε:

  • -  Να μην προκαλούμε. Να κοιτάξουμε το κοινό συμφέρον.

 Ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ, Μιχάλης Σακέλλης σηκώθηκε εκείνη την ώρα και προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα:

  • -  Θέματα τα οποία έχουν σχέση με τα προβλήματα  της κάθε εταιρείας δεν έπρεπε να συζητιούνται εδώ, κακώς έγινε αυτό.

Ακολούθησε σχόλιο του γγ του ΥΝΑ Διονύση Καλαματιανού με νόημα:

  • -  Τώρα ζητάτε την παρέμβαση του υπουργείου.

Ένας από τους παρευρισκόμενους ακτοπλόους που το άκουσε είπε:

  • -  Κάναμε αμήν και πώς να πετύχουμε την απελευθέρωση της ακτοπλοΐας στις ελεύθερες γραμμές εκτός από εκείνες του δημοσίου συμφέροντος και τώρα πάμε να τα μπλέξουμε.

Στη Ραφήνα είναι δρομολογημένα δέκα επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία. Δύο της εταιρείας Seajets του Μάριου Ηλιόπουλου το Tera Jet, που είναι το μεγαλύτερο ταχύπλοο στον κόσμο και το  ParosJet. Τρία πλοία  της Golden Star Ferries των αδελφών Στεφάνου. To «Super ferry 2» το οποίο αγόρασαν από τη Blue Star, το «SuperFerry 1»  και το οποίο είναι νεότευκτο   και το «SuperRunner»  πρώην «Speedrunner IV» το οποίο αγόρασαν από την Aegean Speed Lines  συμφερόντων Λεωνίδα Δημητριάδη-Ευγενίδη. Τρία πλοία της Fast Ferries του Θεολόγου Παναγιωτάκη: Το «Θεολόγος Π», το «Αικατερίνη Π» και το «Άνδρος». Σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε και τα δύο πλοία που κάνουν το δρομολόγιο για Μαρμάρι, το «Πανόραμα» και το «Εύβοια Σταρ». 

Τα προβλήματα  για τους επιβάτες συνεχίζονται αφού δέκα πλοία αναχωρούν για τον προορισμό τους μέσα σε μια ώρα.  Το ίδιο γίνεται και με τις αφίξεις . Η πολιτεία αδυνατεί να ρυθμίσει καλύτερα τα δρομολόγια, ενώ ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ, Μιχάλης Σακέλλης  επεσήμανε ότι το λιμάνι, όπως είναι σήμερα,  δεν  θα μπορέσει να εξυπηρετήσει  ούτε τα δρομολόγια για το 2018.»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μπραβο στον σχολιαστη ΑΠΟΣΤΟΛΗ,για το ομολογουμενως ευστοχο και απολυτα σωστο του σχολιο. Ειναι πραγματικα τουλαχιστον τραγικα να πω, οτι, αν και ζουμε μεσα απο κανονες της Ευρωπαικης Ενωσης ως προς το καθεστως της ακτοπλοιας,δεν παυει να ισχυει αυτο που ευστοχα λεει,οτι,οντως τα πλοια του κυριου Ηλιοπουλου απολαμβανουν κερδη σε φορολογικους παραδεισους, σε βαρος του δικου μας ΝΑΤ και του Ελληνικου Κρατους γενικοτερα και ειναι τουλαχιστον αδικο να μιλανε μερικοι- μερικοι,για δρομολογηση τετπιων πλοιων που δεν συνεισφερουν στην εθνικη μας οικονομια,παρα μονον στην τσεπη τετοιων πλοιοκτητων που ε/ουν ξενα ναυτολογια στα οποια πλοια τους.
Καιρος λοιπον τωρα να απαιτηθει ,εστω σαν ενδειξη καλης θελησης, ακτοπλοοι, οπως ο κυριος Ηλιοπουλος,οταν μιλαει για εμας τους νησιψτες, οφειλει πρωτα και κυρια, για οποιο πλοιο φερει η εχει στη γραμμη μας,πρωτα να υψωσει Ελληνικη Σημαια και μετα ευχαριστως να τον ακουσουμε,να τον υποστηριξουμε στα οποια του σχεδια εχει.
Αλλοιως ειναι φανερο και κατανοητο απο ολους μας οτι αλλο να μιλαει ενας ακτοπλοος που εχει υψωμενη Ελληνικη Σημαια και αλλοιως ενας ακτοπλοος που εχει υψωμενη ξενη Σημαια.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ναι αγαπητε κ.Στεφανου να τα παρετε τα πλοια σας απο την Ανδρο να τα πατε απο Πειραια, εκει σιγουρα θα εχουν επιτυχια ! Ναι αγαπητε κ.Παναγιωτακη και εσεις να τα παρετε τα πλοια σας για αλλους νησιωτικους προορισμους ! Δεν θα εχετε κανενα αδικο ! Οταν εσεις πληρωνετε ΝΑΤ, εχοντας υψωσει Ελληνικο Νηολογιο στα πλοια σας, σε σχεση με τον κ.Ηλιοπουλο που εχει ξενη σημαια στα ταχυπλοα του και δεν αφηνει ενα ευρω στη Ελλαδα ! !
Και καλα οι τουριστες δεν ξερουν και θα ειναι για ενα μηνα, αλλα ολοι αυτοι οι συμπατριωτες νησιωτες, που ζουν και περιμενουν να ζουν και τον χειμωνα στα νησια μας,δεν βλεπουν στη πρυμνη οτι εχουν ξενη σημαια,δεν αφηνουν φραγκο στο ΝΑΤ και θελουν να τα ενισχυουν κιολας ?
Ναι κ.Στεφανου, Ναι κ.Παναγιωτακη ,στειλτε τα πλοια σας σε αλλους προορισμους και αφηστε τον κ.Ηλιοπουλο να συνδεει τα νησια μας με ξενες σημαιες στα πλοια του, σε βαρος των Ελληνων ναυτικων,σε βαρος του ΝΑΤ σε βαρος της τοπικης και συνολικα της εθνικης μας οικονομιας.
Αληθεια να συνεχισουμε για τα αφορολητα οικονομικα οφελη του κ. Ηλιοπουλου σε βαρος των αλλων δυο, που εχουν τα πλοια τους ολα στο Ελληνικο Νηολογιο και στο ΝΑΤ ! !

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ....
EΝΑΣ ΠΑΛΙΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΠΡΙΝ 8-10 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΑΧΥΠΛΟΩΝ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ, ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΟΤΙ, ΑΦΟΥ ΤΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ 2 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ, ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΤΕΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΒΟΝΤΟΡΟ, ΚΑΝΟΥΝ ΑΔΥΝΑΤΗ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΣΑΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΜΗΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΚΟ ΜΙΣΟΠΕΚΑΓΑ.
Η ΑΝΔΡΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕ ΤΑ ΤΑΧΥΠΛΟΑ, ΑΦΟΥ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΟΜΕΡΟ ΒΑΘΜΟ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ 2 ΩΡΕΣ...ΠΑΡΑ ΚΑΤΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ 1 ΩΡΑ ΚΑΙ 20 ΛΕΠΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΧΥΠΛΟΟ, ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ΣΤΟ ΜΠΟΥΓΑΖΙ.
ΣΥΝΕΠΩΣ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΝΗΣΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΛΟΑ ΠΛΟΙΑ, ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΣΩΣΤΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.
ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΜΕΡΙΚΟΙ-ΜΕΡΙΚΟΙ, ΣΗΜΕΡΑ ΤΑΖΟΥΝ.... ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΧΥΠΛΟΑ, ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΤΙΣ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ... ΑΝΤΙΟ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ, ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ! !
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΒΑΡΕΣΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΝΗΣΙΑ , ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΑΝ ΕΡΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΗΓΑΙΝΟ- ΕΦΕΡΝΑΝ, ΜΕ 10 ΕΥΡΩ (ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ) ΓΙ ΑΠΟΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ? ?
ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ 10 ΕΥΡΩ ? ?... Ή ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΕΛΕΩ ΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΞΑΜΟΛΙΣΕΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟ...ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΙΤΣΕΣ ? ?
ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΦΑΝΦΑΡΕΣ ! !
Η ΑΝΔΡΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΗ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΕΝΑ ΤΡΑΓΙΚΟ ΝΑΥΑΓΙΟ, ΤΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ! ! ΟΣΟΙ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΟΙΕΣ ΤΟΤΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΙΧΑΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΛΩΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ ΜΑΣ, ΑΣ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΒΑΠΟΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΡΥΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΒΟΝΤΟΡΟ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΟΥΜΕ....

This comment was minimized by the moderator on the site

Λοιπόν παιδιά γουστάρω. Όχι 19 είναι φτηνιάρικο το εισιτήριο. 25 ρε μάγκες για Άνδρο το καλοκαίρι και 30 ευρώ τον χειμώνα. Κι όποιος γουστάρει να πλερώσει να έρθει Άνδρο. Όσοι τάχουν νάρχονται να τους παίρνουμε. Οι άλλοι ξούτ. Να πάε ρε Τήνο Μύκονο ρε μπατίριδες με 15 ευρώ το καλοκαίρι και 27 τον χειμώνα. Δεν το ξέρατε ρε πως ο ανταγωνισμός σκοτώνει τον έρωτα. Κι ο έρωτας χρήμα δεν κοιτά. Να πάει ο τουρισμός Τηνο-Μύκονο. Άνδρο μονο οι ωραίοι που έχουν χρέη και πλερώνουν άνετα τα 19 ευρώπουλα κάθε τρεις μήνες που έρχονται. Όσοι έρχεστε τακτικά πλερώνετε κορόιδα. Ρε πως δεν τόχαμε σκεφτεί αυτό το οικονομικό σύστημα που λέει: όποιος αγαπά πληρώνει τα μάτια που αγαπά ή το νησί που ποθεί...
Μια ερώτηση εσύ ρε φιλε με τα 19 ευρώπουλα πόσες φορές πας κι έρχεσαι Ραφήνα τον χρόνο; Ασε απο επάγγελμα ξέρω είσαι η εφοπλιστής η τοκιστής και σουλατσαδόρος....

This comment was minimized by the moderator on the site

Κάποιοι που από την είχανε σαν πράκτορας στην Άνδρο τώρα προσπαθούν να μας φέρουν τον Ηλιόπουλο για να ξαναμπούν κι αυτή στο παιχνίδι το παρελθόν εγγυάται το μέλλον

This comment was minimized by the moderator on the site

Έλεος με αυτά που διαβάζω η Άνδρος έχει καταφέρει να εχει τα καλύτερα πλοία στη γραμμή και ορισμένοι θέλουν να έρχονται με φτηνότερο Εισιτήριο αυτά τα δύο δεν πάνε μαζί Ή η θα έχεις καλά πλοία ή θα έχεις ψαρόβαρκές και όταν τα οχτάρια στο Καβοντόρο τότε να δούμε Σε ποιον βαστάει ο κώλος να ταξιδεύει Τα τελευταία 20 χρόνια και πλέον δεν ξέρουμε τι πάει να πει δραμαμίνη δεν ξέρουμε τι είναι το εμετό δοχείο νομίζω ότι έτσι όπως το πάμε Η δραμαμίνη και Το εμετό δοχείο θα τα δίνουν στα πρακτορεία μαζί με το εισιτήριο και μια εικόνα του Αγίου Νικολάου για να προσευχόμαστε
Καλά θα κάνετε Όσοι δεν μπορείτε να πληρώνεται 19 € εισητήριο να μας κάνετε την χάρη να μην ασχολείστε με τα πλοία και πολύ περισσότερο εάν δεν τα έχετε να μην Ερχόσαστε στο νησί αν δεν έχετε 19 € δεν αξίζει Να ερχόσαστε

This comment was minimized by the moderator on the site

...AΓΑΠΗΤΟΙ ΜΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΣΤΕΦΑΝΟΥ....Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΣ ΟΤΙ ΜΠΑΙΝΕΤΕ ΜΕΣΑ... ΔΥΟ ΤΙΝΑ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ? ? ?
...ΟΤΙ ΕΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ( ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΤΕ ), ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ, ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ, ΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ, ΟΤΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΑΝΔΡΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ! !
ΟΛΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ...ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΟΛΩΝ ΣΑΣ ΤΩΝ ΑΚΤΟΠΛΟΩΝ, ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ? ? ΕΑΝ ΤΩΡΑ ΦΤΑΙΕΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ Ν ΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΣ.....

This comment was minimized by the moderator on the site

φιλοι συμπατριωτες το θέμα με την αντιπαράθεση των ακτοπλόων φανταστείτε ολοι πως θα εξελιχθεί σε ένα μήν απο τωρα ! ! εδώ τώρα γκρινιάζουν που είμαστε στη full περίοδο τι έχει να γίνει στο τέλος Αυγούστου ! !
Οι συμπατριώτες μας ΣΤΕΦΑΝΟΥ, με όντως μία επένδυση με το νέο SUPERFERRY που δικαίως έχει χαρακτηριστεί και είναι...κρουαζερόπλοιο στην ακτοπλοία, φρόντισαν επιχειρηματικά σκεφτόμενοι, να τρέξουν να δηλώσουν ότι σήμερα μπαίνουν μέσα και συνεπώς να έχουν έτοιμο το '' αλλοθι'' απο τώρα μάλιστα για τον ερχόμενο χειμώνα, να δηλώσουν ότι αποσύρουν τα πλοία τους, λόγω έλλειψης μεταφορικού έργου...
Ο δε κύριος ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ, ο οποίος δεν έχει κάνει μέχρις στιγμής τέτοια δήλωση, ήδη και αυτός μπαίνει μέσα με τα πλοία του και είναι θέμα ημερών ίσως να δηλώσει το ίδιο, οπότε ο ερχόμενος Σεπτέμβριος να έχει ήδη προαναγγελθεί για το τι θα δούμε στη γραμμή μας ! !
Ο κύριος ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ με τα ταχύπλοα του ήρθε για 40 μέρες στη γραμμή και μας υπόσχεται λέει να έχει πλοία και τον χειμώνα, ξεχνώντας ίσως ότι εμείς οι νησιώτες δεν έχουμε μνήμη ? ?
Τι μας επιφυλάσσει το τέλος καλοκαιριού συμπατριώτες μας είναι ήδη λοιπόν προγεγραμμένο και ήδη ανακοινώσημο ( για να το εμπεδώσουμε ίσως ) απο τους πλοιοκτήτες...περί εσόδων και ότι ήδη μπαίνουν μέσα, οπότε φίλτατο,ι τον χειμώνα μην περιμένετε και κάθε μέρα ίσως πλοίο ! !
Μαζί με άλλους σχολιαστές, συμφωνώ και εγώ , όπως φαντάζομαι και ολοι όσοι διάμενουμε 365 μέρες το χρόνο στο νησί, ότι πρέπει να κινητοποιηθούμε όλοι μας, οργανωμένα και θεσμικά συτο υπουργείο και τις εταιρείες για μία ορθολογική και οικονομικά βιώσιμη λύση, πριν είναι αργά! !
Φανφάρες και βαρελότα απο τους ακτοπλόους να μην μας τρομάξουν και να καθίσουμε νησιώτες,εταιρείες ,υπουργείο, όλοι και μετά απο αυτήν την εικόν απου σήμερα βιώνουμε με το κηνυγητό ό ένας τον αλλον, να δούμε μία καλύτερη δρομολόγηση, που να εξυπηρετεί και τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα και είναι απολύτως λογικό, δνε δουλέυον και επενδύουν για τη ...ψυχή της μάνας τους αλλά και το νησί μας να μην αποκοπεί απο καθημερινα δρομολόγοα και τον χειμώνα, γιατί αλλοιώς θα βουλιάξουμε όλοι μαζί παρέα...

This comment was minimized by the moderator on the site

Πολύ κουβέντα γίνεται για τα ταχύπλοα απο άσχετους με την θάλασσα ανθρώπους και εξηγούμαστε:
OK να ερθουν στην Ανδρο και να '' εκτοπίσουν'' τα συμβατικά μας πλοία, αλλά κανείς δεν σκέφτεται ότι τα ταχύπλοα είναι απο την φύση της κατασκευής τους για θάλασσες Ιονίου και Αργοσαρωνικού, τις μέρες με τα μελτέμια των 7 και 8 μποφώρ. Αμέτρητες οι φορές που διπλάρωναν τα συμβατικά γαι να περάσουν τον Καβοντόρο και μετατρέπονταν απο θέμα χρόνου ταξιδίου ( αυτό εξάλλου διαφημίζουν ) σε χρόνους συμβατικούς..
Μεγάλη κουβέντα για αυτά τα πλοία που όμως ,όλους πρέπει να μας θυμίζει ότι έχουμε μπουγάζι που λέγεται Καβοντόρος και συνεπώς δεν μπορεί τα νησιά μας να επιβιώσουν χωρίς τα συμβατικά μας πλοία.
Το τυράκι της φάκας τώρα το καλοκαίρι, που ως γνωστό ήρθαν στη γραμμή για να αρπάξουν όσα μπορούν περισσότερα και μετά τις 25 Αυγούστου να μας πούνε ..καλό χειμώνα, δεν λέγεται ανανέωση της ακτοπλοικκής μας γραμμής, όπως πολλλοί κομπάζουν και αλλά, εξετάζοντας συνολικά την σύνδεση μας χειμώνα-καλοκαίρι, υποβάθμιση με κινδύνους τον χειμώνα τους 10 μήνες να κινδυνεύουμε να μην έχουμε καθημερινή σύνδεση και τότε να δούμε τους όψιμους λάτρεις των ταχυπλόων τι θα έχουν να μας πούνε ? ?
Προχτεσινή μάλιστα δήλωση των αδελφών ΣΤΕΦΆΝΟΥ ότι, μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου μπαίνουν μέσα καθημερινά και αν μιλήσει και ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ για το πόσο μπαίνει και αυτός μέσα καθημερινά...εεε τότε να δούμε αν θα μας σώσουν τα ταχύπλοα του ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ? ?
Η παρέμβαση του Υπουργείου με νέο καθεστώς δρομολόγησης των πλοίων πιστέβω ότι τώρα και μετά την πλήρη απελευθέρωση που ζούμε, ότι επιβάλλεται
- και κατά πόσο οι Ευρωπαικοί Κανονισμοί φυσικά το επιτρέπουν γαι να είμαστε δίκαιοι και ρεαλιστές - να αναλάβει πρωτοβουλίες άμεσα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Mην γυρισουμε στη εποχη του AQUA JEWEL και του ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ.Π τον χειμωνα στην Ανδρο,γιατι τοτε το νησι μας θα τελειωσει οριστικα !.Ποιοι δεν εχουν ταξιδευσει με αυτα τα δυο πλοια, που ευτυχως το καταλαβαν και οι πλοιοκτητες τους και τα απεσυραν απο τη γραμμη τον χειμωνα, πριν μας βρει κανενα κακο !
Δεν θελουμε επ ουδενι να ξαναζησουμε το...βοηθα Παναγια μου για να περασουμε το μπουγαζι,να μην πνιγουμε ! Ο Καβοντορος δεν αστειευεται και ας σκεφτουν ολοι,σημερα κιολας, τι πρεπει, ολοι μας να στηριξουμε, ωστε να μην μας φερουν αλλη φορα τετοια πλοια ! Οσο για τα ταχυπλοα του κυριου Ηλιοπουλου, ας τα βαλει σε νησια χωρις Καβοντορο και δεν θελουμε να γλυτωνουμε λιγη ωρα ταξιδιου,οταν τωρα με τα ενισχυμμενα μελτεμια,μετατρεπονται σε συμβατικα, αφου κινδυνευουν να περασουν το μπουγαζι ! Τα εχουμε δοκιμασει ολα κια δεν θελουμε κυριοι του υπουργειου ναυτιλιας, αλλους πειρασματισμους...ο νοων νοειτω...

Περισσότερα