Προσέχουμε για να έχουμε...

(Από αναγνώστη μας λάβαμε το παρακάτω γράμμα που επισημαίνει ορισμένα προβλήματα στην καλοκαιρινή τουριστική λειτουργία του νησιού. Ας τα λάβουμε υπόψη μας – Εν Άνδρω).

Κε Διευθυντά,

Η καταγωγή μου από την Άνδρο και η αγάπη μου για τον τόπο, δεν πρόκειται ποτέ, να μου αφαιρέσουν το δικαίωμα να εκφράζω το παράπονο, την δυσαρέσκεια και την διαφωνία μου με όσα στραβά συμβαίνουν στο νησί.

Χωρίς μακρηγορίες. Στο roof garden του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία» με θέα την Ακρόπολη και ολόκληρη την Αθήνα, ο καφές fredo, σε κρυστάλλινο σερβίτσιο στοιχίζει 3,40 ευρώ. Στην Άνδρο...  3,90! Σε όλα τα ψητοπωλεία της Αθήνας το σουβλάκι κοστίζει 2 ευρώ. Στην Άνδρο 2,50!

Αυτή την εποχή οι τιμές αρκετών ενοικιαζομένων δωματίων είναι κραυγαλέα δυσανάλογες με τις προσφερόμενες ανέσεις. Το αγαπημένο σπορ των περισσότερων καταστηματαρχών είναι να… ξεχνούν να δώσουν απόδειξη στο πελάτη-καταναλωτή. Στα περισσότερα είδη και υπηρεσίες οι τιμές τραβούν ανεξέλεγκτα την ανηφόρα, χωρίς δικαιολογία και κυρίως αυτογνωσία.

Ειδικά στην εστίαση και την διασκέδαση, υπάρχουν περιπτώσεις ακρίβειας, ανάλογης της Μυκόνου. Μα η Άνδρος δεν είναι ούτε Μύκονος, ούτε «Μεγάλη Βρετανία». Ένα νησί παραθεριστικό είναι, που η δύναμη του προέρχεται από τις οικογένειες των Ελλήνων, οι όποιες παρά την δεινή οικονομική κατάσταση του κάθε νοικοκυριού  προσπαθούν να εξοικονομήσουν κάποια χρήματα για ολιγοήμερες διακοπές.

Ακούγονται παράπονα και στο διαδίκτυο ανεβαίνουν, ήδη, αρνητικά σχόλια. Η Άνδρος φέτος το καλοκαίρι βρίσκεται ψηλά στην λίστα των δημοφιλών νησιών. Η καλή της εικόνα είναι και η παρακαταθήκη της για το μέλλον.

Στο χέρι μας είναι να την διατηρήσουμε ή να την γκρεμίσουμε…

Με σεβασμό και αγάπη

Ανδριώτης πολίτης

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Εχει φαντασματα στην Ανδρο ? . Ασχετως της ουσιας του αρθρου , που ισως συμφωνουμε η διαφωνουμε ...
ΣΧΟΛΙΟ
Το Εν Άνδρω λαμβάνει και δημοσιεύει επώνυμα κείμενα που άλλοτε οι γράφοντες τα υπογράφουν κι άλλοτε όχι. Ο λόγος της μη υπογραφής έχει να κάνει με το κλίμα του προγκαρίσματος που καλλιεργούν άνθρωποι σαν εσάς που ΔΕΝ ΕΝΔΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ που απασχολούν, αλλά ποιος το γράφει για να τον προγκάρουν αγαπητέ μου...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Προς επαγγελματία: καλε μου κύριε σου έβαλε κάποιος το μαχαίρι στο λαιμό να ανοίξεις εστιατόριο, καφέ, σουβλατζίδικο ή ο,τι άλλο έκανες; Ας μην το άνοιγες αν δεν έβγαινες. Βέβαια το ύφος της ανάρτησης σου προδίδει και την ποιότητα σου και βέβαια εκθέτει ανεπανόρθωτα τον κύριο που ενέκρινε το συγκεκριμένο σχολιο και έδωσε το ΟΚ να βγει στον αέρα. Προφανώς το συγκεκριμένο ύφος και λεξιλόγιο αντιπροσωπεύει και τον διαχειριστή της σελίδας. Εύγε!!!!!!!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητέ μου πόσο σωστό και όσο λάθος έχεις και στην δθική συ αναρτηση. Κι όμως δεν στην κόψαμε.
Είσαι σωστός όταν λες πως το ύφος και το περιεχόμενο του εν λόγω επαγγελματία προδίδει και την ποιόοτητα του. Και είσαι λάθος που μας βρίζεις γιατί ανεβάσαμε το σχόλιο του. Αν δεν το ανεβάζαμε δεν θα αποκαλυπτόταν η ποιότητα του και το ήθος του. Και μετά θα μέναμε όλοι να υποθέτουμε κάτι που τώρα αποκαλύφθηκε και πλέον όλοι ξέρουμε πως το νησί έχει και τέτοιους "επαγγελμτίες"!!!!
Για σκέψου τι σημαντικό ήταν που τον ανεβάσαμε. Ενώ αν τον κρύβαμε δεν θα ξέραμε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Είστε απίστευτοι μερικοί που λέγεστε επαγγελματίες. Δηλαδή ομολογείται πως μέσα σε 30 ή 40 μέρες δουλειά πρέπει να βγάλετε τα έξοδα όλης της χρονιάς! Ποιος εργαζόμενος σε ποια υπηρεσία ή επάγγελμα βγάζει όλα τα έξοδα της χρονιάς σε 30 ή 40 μέρες και μετά ΚΑΘΕΤΑΙΙΙΙΙΙΙΙ;;;;; Ούτε ο Μπιλ Γκέϊτς... Δηλαδή πρέπει να "καθαρίσετε" 20.000 - 25000 χιλιάρικα ή μήπως 30.000-40.000 σε 30 - 40 μέρες; Και μετά πάτε για πρέφα;;; Ωραίο επάγγελμα. Ωραίοι επαγγελματίες. Θα ξανάρθουμε να σας τα ακουμπήσουμε....

This comment was minimized by the moderator on the site

Να βγαινετε στο Γαυριο που ειναι πιο οικονομικα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ελατε εσεις που θα εισαστε εμπειροι και καλοι εππαγγελματιες να περιμενετε 11 μηνες για να δουλεψετε 30 μερες κσι να πληρωσετε ΟΛΑ τα εξοδα και τους φορους της χρονιας, να πουλατε κατω του κοστους και ν' ακουτε τη μα(κακια) του καθε τρομπα.
Γιατι δεν ερχεστε ν' ανοιξετε κι εσεις ενα μαγαζι για να τα κονομισετε σαν κι εμας;;;;;;;;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Σίγουρα η Χωρα είναι ακριβή. Ενώ το Μπατσί φτηνό. Παράδειγμα. Ποτό στο Μπατσί μόνο 8 ευρώ!!! Κοκτέιλ μόνο 10 ευρώ!!! Σύνολο 18 ευρώ με απόδειξη. Είναι γεγονός πως η φτηνεια τρωει τον παρά!!! Στην Μεγάλη Βρετάνια εννοώ!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Απάντηση: Λίγα! Πολύ λίγα!!! Τι είναι για ένα πιάτο μαγειρευτό με κιμά 10 ευρώ; Τιπότα! Τι είναι για δύο χόρτα άλλα 10 ευρώ; Τίποτα. Τι είναι για ένα τεταρτο χύμα 3-4 ευρώ; Τζάμπα! Τι είναι για κουβέρ (ψωμί-νερό) άλλα 1-2; Τίποτα! Πάρε και το γιαουρτάκι με λίγο γλυκό άλλα 2-3. Σύνολο 29. Έσκασα στο φαΐ. Και φέρανε και απόδειξη!!! Ευτυχώς όμως δεν ήταν μαζί η γυναίκα και τα τρία παιδιά... Τότε θα ήταν λίγο ακριβό γυρω 100-110 ευρώ τουλάχιστον!!! Ποιος είπε πως η Άνδρος είναι ακριβή για τραπεζίτες, βιομήχανους, εφοπλιστές κλπ. Μια χαρά νησί είναι. Κι να σκεφτείς πως δεν έχουν και εισιτήριο για το περπάτημα στα μονοπάτια που βοηθά στη χώνεψη για βράδυ...

This comment was minimized by the moderator on the site

Σε ταβέρνα στην ευρύτερη περιοχή της Χώρας: ένα πιατο φαγητό μαγειρευτό, δυο μερίδες χόρτα, ένα τέταρτο κρασί και λίγο γιαουρτι πασπαλισμένο με μισή κουταλιά γλυκό του κουταλιού για επιδορπιο 29 ευρώ!!! Έφαγε ένα άτομο... Κουϊζ: πολλά ή λίγα;

This comment was minimized by the moderator on the site

Εύγε στον παραπάνω Ανδριώτη για τα όσα επισημαίνει. Και λίγα λεει: σε παραλία που εκμεταλλεύεται γνωστό ξενοδοχείο ο φρεντο καπουτσίνο σε πλαστικό ποτήρι 4,5 ευρώ και το μπουκάλι το νερό 0,70 ευρώ. Ούτε στον Αστέρα να ήμουν. Αν οι επαγγελματίες του νησιού θέλουν να "κονομήσουν" σε δυο μήνες τόσα όσα χρειάζονται για να ζουν ενα χρόνο, θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ. Ο κόσμος τους γυρίζει σιγά σιγά την πλάτη. Ναξος, Σίφνος κτλ μαζεύουν κόσμο εμείς τον διώχνουμε: Σκουπιδα παντού, νερό με το σταγονόμετρο, εισιτήρια στα καράβια ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ, επενδύσεις ΜΗΔΕΝ, αστυνόμευση ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ! Η δημοτική Αρχή ας ρίξει μια μάτια τι έγινε στη Μήλο. Σύντομα κάποιος θα βγάλει και τη δίκη της ανικανότητα στη φορά και τότε να δω τι θα κάνουν!

This comment was minimized by the moderator on the site

Στο διαδίκτυο γίνεται πάρτι από καταγγελίες και αρνητικά σχόλια.

Περισσότερα