ΙΟΥΛΙΟΣ 2017: Τα πολλά δρομολόγια χωρίς εκπτώσεις δεν έφεραν πιο πολύ κόσμο στην Άνδρο!

 

Αν το γεγονός ότι η Άνδρος διατήρησε την τουριστική της κίνηση φέτος τον Ιούλιο,(σε σύγκριση με πέρυσι)  θεωρείται επιτυχία, τότε το νησί… πήγε καλά από πλευράς επισκεψιμοτητας. Αν όμως, παρά την τάση που επικρατεί, όλοι  να αναζητούν κοντινούς προορισμούς με καλή και γρήγορη συγκοινωνία, δεν την αύξησε, αυτό είναι κάτι που πρέπει να διερευνηθεί και να αναζητηθούν οι αιτίες…

Με απλά λόγια, τον Ιούλιο του 2017, ήρθαν στην Άνδρο περίπου 1000 επισκέπτες περισσότεροι από το 2016.(57339 έναντι 56375)!

Δηλαδή: Αύξηση 1,7%!

Το ίδιο χρονικό διάστημα τα Ι.Χ αυτοκίνητα που κατέβηκαν στο νησί ήταν 420 πιο πολλά από πέρυσι.(11.513 έναντι 11093)

Δηλαδή: Αύξηση 3,8%!

Ουσιαστικά λοιπόν ο τόπος κινήθηκε στα ίδια επίπεδα, ενώ σε αλλά κοντινά και ανταγωνιστικά νησιά, οι τουρίστες πολλαπλασιάστηκαν.

Υπάρχει όμως και ένα ακόμα συμπέρασμα που θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό. Φέτος οι ακτοπλοϊκές εταιρίες, που δραστηριοποιούνται στην γραμμή, επιδόθηκαν σ ένα πρωτοφανές ράλι ανταγωνισμού, αυξάνοντας – έως και παράλογα - τα δρομολόγια τους. Άρα εξαλείφτηκαν τα όποια προβλήματα στην μετακίνηση των εκδρομέων του καλοκαιριού. Ωστόσο αυτή η ευκολία δεν θεωρήθηκε δέλεαρ για να αυξηθούν οι τουριστικές ροές.

Τι φταίει;

Το γεγονός ότι η Άνδρος έμεινε μακριά από τις εκπτώσεις και τις προσφορές των πλοίων εξακολουθώντας να εχει ακριβό εισιτήριο, την ίδια ώρα που η Τήνος, η Μύκονος και η Νάξος ευνοήθηκαν από τις γενναίες μειώσεις των ναύλων.

Άρα ο κόσμος ενημερώνεται, συγκρίνει, αποφασίζει και… τιμωρεί!

Τα πλήρη στοιχεία της κίνησης του Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμεναρχείου Άνδρου είναι τα εξής:

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

225% αυξηση σημειθηκε λενε στην Πάρο.ΝΑΙ μπορεί ν αήταν το αεδρόμιο καθοριστικός παράγοντας ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ..οι τουρίστες με την ποικιλία των ακτοπλοικων δρομολογίων σε ώρες αφιξοαναχωρήσεων στο νησί, δημιούργησαν μία νέα αγορά, έξω απο τα τετριμμένα ετών, ενώ εμείς οι ζαβαντριώτες, τώρα πανηγυρίζουμε για τα ...ψίχουλα των δύ ευρώ λένε, που μα ςμείωσν το εισητήριο στις 3 Αυγούστου και όχι όπως σε άλλα νησιά είχε γίνει,εξξαγελθεί και διαφημιστεί απο πριν καλα-κλαά αρχίσει η τουριστική σαιζόν.
Και θέλουμε αύξηση ?.....καληνύχτα σας

This comment was minimized by the moderator on the site

ΟΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΑΤΕ ...ΗΡΘΑΝ ΜΕ (2) ΕΥΡΩ ΕΚΠΤΩΣΗ...ΙΣΑ-ΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕς ΜΟΥ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΕΜΑΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΣΑΜΠΑ .ΠΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ?
ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΜΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ - ΠΑΡ' ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ - ΑΛΛΑ ΜΑΖΕΜΕΝΕΑ ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 45 ΛΕΠΤΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ Ή ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΣΤΩ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΜΑΣ.
ΑΣ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΓΑΠΗΤΟ '' ΕΝ ΑΝΔΡΩ'' ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ 'ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑ ΣΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΣΑΙΖΟΝ....

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητέ συντάκτη του άρθρου,
Πιστεύω οτι έχετε ταξιδέψει και στα υπόλοιπα νησία της ακτοπλοϊκής μας γραμμής, αλλα πολύ περισσότερο σε μέρη οπου δεν προσεγγίζουν τα συμβατικα πλοία που περνούν απο την Ανδρο. Το οτι ο κόσμος δεν επέλεξε την Ανδρο τον μήνα Ιούλιο δεν εχει να κάνει αποκλειστικά με το γεγονός της μη μείωσης των ακτοπλοϊκων εισιτηρίων, αλλα με τη γενικότερη ακρίβεια της Ανδρου σε ορισμένους τομείς, οπως η καφεστίαση για παραδειγμα. Το νησί παρα τις όποιες επενδύσεις έχουν γίνιε απο ντόπιους ή και ξένους ως προς την καταγωγή στο νησί επιχειρηματίες, υστερεί σε υπηρεσίες και εξυπηρέτηση έναντι των υπολοίπων νησιών των Κυκλάδων. Ο επισκέπτης βλέπει το συνολικότερο κόστος διαμονής σε οποιοδήποτε μέρος επισκέπτεται και ποιες υπηρεσίες απολαμβάνει για το αντίτιμο που πληρώνει. Ισως απαιτούνται ορισμένες αλλαγές στη νοοτροπία των επαγγελματιών πρωτίστως, ωστε να μπορούμε να δούμε θετικό πρόσιμο στο τέλος της τουριστικής σεζόν. Η αντιμετώπιση του επισκέπτη-ταξιδιώτη με το στύλ "αυτό ειναι και αν σου αρέσει" εχει παρέλεθει εδω και δεκαετίες ασυζητι..

This comment was minimized by the moderator on the site

AN TA ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ...ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟ ΕΝΑ ΣΤΟ ΑΛΛΟ, ΑΛΛΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ Π.Χ.ΑΠΟ ΡΑΦΗΝΑ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ Ή ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΩΡΑ, ΙΣΩΣ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕ Η ΑΓΟΡΑ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΞΑΛΗΦΘΗΚΑΝ,ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ, ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΑΡΘΡΑ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΩΣ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΟΠΩΣ Π.Χ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΡΑΦΗΝΑΣ.
ΠΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ .
ΣΥΝΕΠΩΣ ΜΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΖΗΤΑΜΕ ΑΥΞΗΣΗ...
ΕΡΩΤΗΣΗ
Πότε γράψαμε πως τα [ροβλήματα εξαλείφθηκαν και δεν το ξέρουμε; Λίγη προσοχή για το τι γράφουμε δεν βλάπτει για να μην παραποιείτε τους άλλους και το Εν Άνδρω παρακαλώ...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro