"Καπέλο" έως 25 λεπτά στη βενζίνη στις Κυκλάδες! Πόσο στοιχίζει στην Άνδρο...

Στα 1.699 ευρω η βενζ.ινη σημερα στην Άνδρο στα περισσότερα βενζινάδικα...

Αδικαιολόγητο «καπέλο» που ξεπερνά τα 25 λεπτά, καταγράφηκε στην τιμή της βενζίνης στις Κυκλάδες, τον Αύγουστο. Η μαζική προσέλευση τουριστών στα νησιά, η ζήτηση και… η ελληνική νοοτροπία αύξησαν την τιμή πολύ περισσότερο από τον πανελλαδικό μέσο όρο.

Συγκεκριμένα η τιμή της βενζίνης ήταν συνεχώς ανοδική το πρώτο 15ημερο του Αυγούστου καθώς ξεκίνησε από τα 1,474 ευρώ, στις 8 Αυγούστου έφτασε τα 1,484 ευρώ και στις 15 Αυγούστου κατέληξε στα 1,488 ευρώ το λίτρο.

Για παράδειγμα στο νομό Κυκλάδων πριν λίγες μέρες, καταγράφηκε τιμή 1,752 ευρώ το λίτρο όταν την ίδια ημέρα ο πανελλαδικός μέσος όρος ήταν της τάξης των 1,488 ευρώ το λίτρο.

Η βενζίνη στην Άνδρο είναι σταθερή εδω και πάρα πολλές μέρες.

Αντίστοιχη ανοδική πορεία κατέγραψαν και οι τιμές στο πετρέλαιο κίνησης και το υγραέριο καθώς στις Κυκλάδες η μέση τιμή στο πετρέλαιο ήταν 1,438 ευρώ το λίτρο και στο υγραέριο ήταν 0,953 όταν ο μέσος όρος στην υπόλοιπη Ελλάδα ήταν 1,237 και 0,780 ευρώ το λίτρο αντίστοιχα.

Σήμερα 17 Αυγούστου υπάρχουν πρατήρια στην Άνδρο που πωλούν την αμόλυβδη βενζίνη 1,699 ευρώ…

Π.Κ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ποιος φταίει για τις διαφορές τις τεράστιες μεταξύ Άνδρου και Αθήνας;;;μα φυσικά το κράτος υπάρχουν νόμοι που μπορούν να εφαρμοστούν αλλά......Και πως δικαιολογείται ,εάν είναι θέμα απόστασης μεταφοράς οι τιμές της Άνδρου να είναι ίδιες με της Ρόδου είτε της Κρήτης;;;ε ρε ματσούκι που χρειάζεται,όσο για το κλέψιμο υπάρχει το σύστημα εισροών εκροών;;ποιος το ελέγχει οεο;;;Καλημέρα ΕΛΛΑΔΑ χώρα Μπανανία.....

This comment was minimized by the moderator on the site

Ρε παιδιά σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν βενζινάδικα που μαιμουδευουν την ποσότητα που σου βάζουν. Γιατί να μην υπάρχει και στην Άνδρο δηλαδή; Ξαφνικά γίναμε Ελβετοί; Την εχω πάτησε κι εγώ αλλά ας πρόσεχε ο πρατηριούχος. Μια φορά πήγα και μετα... εχει κι αλλού πορτοκαλιές. Όσο για τις τιμές, νησί είναι, τσιμπημένες θα είναι οπωσδήποτε. Το πόσο είναι το θέμα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Το καπέλο φτάνει και πολύ περισσότερο από αυτό που αναφέρετε. Όταν στην Μαραθωνος πούλαγαν 1.35 στο Γαυριο είχε 1.79. Επίσης είναι κοινό μυστικό ότι πέρα από το καπέλο στην τιμή, υπάρχουν από πολλούς οδηγούς (και από μένα) παράπονα και για την ποσότητα.
Για έναν ταξιδιώτη ίσως να μην είναι και πολύ μεγάλο πρόβλημα, γιατι θα εφοδιάζεται από Αθήνα, αλλά για έναν μόνιμο κάτοικο το πρόβλημα είναι τεράστιο, και πολύ πολύ περισσότερο για τους επαγγελματίες.
Η δίκη μου λογική λέει ότι δεν δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται σε μια μικρή ομάδα να δημιουργεί τέτοια προβλήματα στο σύνολο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Η τιμη του καυσίμου ανα λίτρο δεν δικαιολογείται να ειναι κατα 23 - 25 λεπτα ακριβότερη στο νησι μας, λογω των μεταφορικών! Για να το γνωρίζουν οι αναγνώστες του blog, όταν αυξάνεται η τιμή του τόνου στη μεταφορά κατα 20 ή 25 λεπτά του ευρώ για παράδειγμα, δεν μπορεί να αυξηθεί η λιανική τιμή του εκάστοτε προϊοντος κατα 50 λεπτα του ευρω. Επειδή ομως πρόκειται για τη βενζίνη ή για το πετρέλαιο κίνησης, ο κόσμος δεν διαμαρτύρεται για την μεγάλη διαφορά σε σχέση με την μέση τιμη της ηπειρωτικής χώρας, καθώς απο τη μία εχει ανάγκη το καύσιμο ως πρώτη ύλη κίνησης και απο την άλλη δεν γνωρίζει τα διάφορα τρικ που γίνονται απο τις εταιρείες πετρελαιοειδών, τη μεταφορά τους με τα πλοία που την εκτελούν και τις εκάστοτε αλχημιες των πρατηριούχων, οπως το κλέψιμο στην αντλία που δεν είναι φαινόμενο μονο της επαρχίας, αλλα και των μεγάλων αστικών κέντρων.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ερχομαι στο νησί σας κάθε καλοκαίρι τα τελευταία 8 χρόνια με την οικογένειά μου. Οντως οι τιμές των καυσίμων γενικά στη νησιά είναι υψηλές σε σχέση με την ηπειρωτική χώρα. Οσο για το αν κλέβουν στο «ζύγι» ή όχι, μετά τον τρίτο χρόνο, αποφεύγω ένα πρατήριο μολονότι είναι πάρα πολύ κοντά στο ξενοδοχείο που μένω στο Γαύριο, διότι κάποια πραγματα δεν μου άρεσαν...

This comment was minimized by the moderator on the site

@ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΥΔΡΟΥΣΑ: Συμμαθήτριες δεν είμαστε ποτέ γιατί εγώ πήγαινα σε... αρρένων (αν καταλαβαίνεις τη διαφορά γένους) όποτε άκυρα όλα τα υπόλοιπα που γράφετε (αναφέρθηκα αόριστα σε βενζινάδικο αλλά είναι ένα και μοναδικό αυτό που κλέβει - αν το έγραφα θα το έκοβε ο κ. Διαμαντής -και καλά θα έκανε - καθώς στοιχειοθετεί συκοφαντική δυσφήμιση - αποδείξεις έχω όμως...) @ΜΑΡΙΑ ΚΥΠΡΙ Ντεν έκω αυτοκίνητο καρδιά μου (που έλεγε μια παλιά διαφήμιση)! Μηχανή έχω, γι' αυτό και βάζω εικοσάρικο βενζίνη... (Με την ευκαιρία Χρόνια πολλά αν η γιορτή σας ήταν προχθές)

This comment was minimized by the moderator on the site

πηγαινε ρε IVAN ...τότε και βάζε βενζίνη απο κεί που ο δείκτης σου δείχνει εσένα ..μέχρι την μέση...αν και το δικό σου αυτοκίνητο μαλλον άλλο θέμα έχει και όχι ότι του φταίνε τα βενζινάδικα...απο πότε έχεις να το πας συνεργείο αλήθεια ?
Εδω το βλέπουμε σχεδόν μόνιμα αραγμένο, αλήθεια, πότε προλαβαίνεις να τσεκάρεις και τις τιμές ?

This comment was minimized by the moderator on the site

ΣΙΓΑ ΡΕ...IVAN ..ΠΟΥ ΣΕ ΚΛΕΒΟΥΝ ? ?
ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΠΟΨΗ...ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ? ?
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΣ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟΣΗΣ ΕΠΙΤΑΣΕΩΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ?
ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΕΔΩ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ ΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ...ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ !
ΦΙΛΙΚΟΤΑΤ ΠΑΛΙΑ ΣΥΜΜΑΘΗΤΡΙΑ ΣΟΥ...ΕΠΙΔΗ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ...

This comment was minimized by the moderator on the site

Στο κόρθι έχει 1.730 εδώ και 1.5 μήνα πάντως

This comment was minimized by the moderator on the site

Kαι καλά το «καπέλο» ας πούμε ότι δικαιολογείται από τα μεταφορικά. Αλλά το κλέψιμο στην αντλία από κάποια βενζινάδικα πώς δικαιλογείται; Βάζεις 20 ευρώ στο ένα και ο δείκτης πάει στη μέση, βάζεις 20 ευρώ στο άλλο (με την ίδια σχεδόν τιμή/λίτρο) και ο δείκτης ίσα που κουνιέται...