40% η φοροδιαφυγή στην Άνδρο! Ακραία παραδείγματα παραβατικότητας…

 

Τα στοιχεία είναι δυσάρεστα, δημιουργούν μια όχι θετική εικόνα για την Άνδρο, άλλα αποτυπώνουν την πραγματικότητα. Το 40% των επιχειρηματιών που ελέχθησαν (μέχρι σήμερα) εφέτος το καλοκαίρι από τα συνεργεία του ΣΔΟΕ, απεδείχθησαν παραβάτες της φορολογικής νομοθεσίας!

Διαπιστώθηκε από τους ελέγχους ότι είχαν υποπέσει σε μικρά ή μεγάλα παραπτώματα και γι αυτό τους επεβλήθησαν πρόστιμα, που σε δυο περιπτώσεις έφθασαν μέχρι το σφράγισμα καταστημάτων. (Ένα εστιατόριο και μια οργανωμένη παραλία.)

Αυτό αποκαλύπτεται από τα πρώτα συγκεντρωτικά στοιχεία που ταξινομούνται ήδη στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει στο τέλος του και στο υπουργείο Οικονομικών γίνεται η πρώτη επεξεργασία της δράσης των «Ράμπο» για να καθοριστεί πόσα χρήματα θα μπουν από τα πρόστιμα, στα Δημόσια Ταμεία.

Και ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλο το νησί (χθες 25.8 «σαρώθηκε» το Κυπρί και ο Άγιος Πέτρος). έρχονται στο φως μερικά ακραία παραδείγματα φοροδιαφυγής στην Άνδρο:

Συγκρότημα ενοικιαζομένων δωματίων δεν είχε κόψει καμία απόδειξη για ολόκληρο το 2017 και εστιατόριο με γεμάτα 30 τραπέζια, δεν είχε κόψει επίσης απόδειξη για κανένα!

Στους παραβάτες επεβλήθησαν χρηματικά πρόστιμα τα οποία εστάλησαν στην Εφορία στην οποία  θα πρέπει να εξοφληθούν, ενώ κατά κάποιο τρόπο οι επιχειρήσεις, που δεν έκοβαν αποδείξεις μπαίνουν στη «μαύρη «λίστα» και θα ακολουθούσουν και άλλοι πιο λεπτομερείς έλεγχοι σε βάθος, για να εξακριβωθεί η φορολογική τους συμπεριφορά και στο παρελθόν.

Κ.Π.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Επομένως θα πρέπει και οι υπόλοιποι ελεύθεροι επαγγελματίες, μαγαζάτορες κλπ να σταματήσουν να πληρώνουν φόρους. Δεν πρέπει να είναι άλλοι οι έξυπνοι και άλλοι οι χαζοί!
Θα έλθει η ώρα πληρωμής των δημοσίων υπαλλήλων και φράγκο δε θα υπάρχει. Τι θα κάνουν;
Θα έλθει η ώρα πληρωμής των συντάξεων και φράγκο δε θα υπάρχει. Τι θα κάνουν;
Αν νομίζετε ότι με φοροδιαφυγή λύνεται το πρόβλημα είσαστε γελασμένοι. Σκάβετε το λάκκο σας ακόμα πιο βαθύ για να πέσετε μέσα, παρασύροντας βέβαια και τους υπολοίπους!
Γύφτουλες είμαστε.
Προδότες είμαστε.
Ψεύτες είμαστε.
Χαζοί είμαστε.
Ξερόλες (νομίζουμε ότι) είμαστε.
Όπως είναι τα πράγματα τώρα, δεν υπάρχει σωτηρία! Είμαστε λαός που ακούει μόνο στο βούρδουλα, εκτός αν ζούμε στο εξωτερικό, όπου ακολουθώντας τους νόμους της εκάστοτε χώρας διαπρέπουμε!
Καλά Κρασιά (είναι εποχή τώρα)!

This comment was minimized by the moderator on the site

Να πειτε στο Κιμωνακο το δημοσιο υπαλληλο οτι απο αυτη τη κρατικη ληστεια πληρωνετε για να καθετε να φιλοσοφει....

This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΒΑΛΕΤΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ. ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ. ΟΤΑΝ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΕ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 35% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ 350.000 ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ, ΑΛΛΟ Ο,8% ΔΗΜΟΣΙΟ, 30% ΑΝΕΡΓΟΙ , 15% ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ, ΤΙ ΜΕΝΕΙ ΕΝΑ 19% ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ, ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙ ΤΟ 100% ΤΟΥ ΠΛΥΘΥΣΜΟΥ ΤΟΥ?????????? ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ. ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ. ΓΙΑΤΙ????? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑ(Κ)ΑΚΙΑ ΜΑΣ. ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΙ,( ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΝΙΚΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ) ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ. ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ. ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΩ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΩΤΙΚΟΣ. Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ???????????? ΟΤΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΟΛΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΑΞΙΕΣ, ΗΘΙΚΗ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΤΟΥ , STOP ΣΤΟ ΡΗΤΟ ( ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΡΜΠΑ ΑΠ΄ΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ ). ΜΑΣ ΕΦΑΓΕ ΤΟ (ΔΗΘΕΝ).!!!!!!!!!!!!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς ''Απορίας άξιο''μην θίγεις την φοροδιαφυγή των Αλβανών γιατί κάποιοι -κάποιοι πιο παλιά μας έδωσαν ''ηλεκτρονικό''ξύλο όταν μιλήσαμε για την φοροδιαφυγή αυτών με τα μαύρα και τις σπιτάρες στην πατρίδα τους,λέγοντας μας ότι αυτοί καρτούν την οικονομία του νησιού τον χειμώνα.Αυτά κάνει το Ελληνικό κράτος και τα παίρνει απ το μισθωτό και τον συνταξιούχο.Αντί να τους ελέγξει και τώρα βέβαια το πολύ ''μαύρο''έπεφτε την εποχή με την τεράστια οικοδομικής ανάπτυξης/.Αλλά και σήμερα τι κίνητρα μου δίνει εμένα για να ζητώ απόδειξη από τον Αλβανό και την Αλβανίδα;;Αν τα ποσά αυτά αφαιρούνταν από την φορολογική δήλωση ,όπως εξ άλλου και των υπολοίπων ελεύθερων επαγγελματιών.θα είχα κίνητρο.Όσο την airbnb απ ότι ξέρω τώρα θα νομοθετηθεί ,καινούργιο φρούτο γαρ για διασταύρωση στοιχείων......

This comment was minimized by the moderator on the site

για τα σπιτια που νοικιαζονται μαυρα μεσω του airbnb δεν λετε κατι; η΄ μηπως οι εν λογω κυριοι και κυριες του σδοε δεν ξερουν τιποτα ε;;;;;;;;;;; αλλα ξεχασα τα περισσοτερα απο αυτα τα σπιτια που περιπου ξεπερνουν τα 300 στο νησι ειναι επι το πληστων πλουσιοσπιτα και κανεις δεν τους αγγιζει αυτους !! οχι πως δικαιολογω τους αλλους αν θελουμε ομως να λεμε οτι εχουμε διακαιοσυνη θα πρεπει πρωτα να πιασουν αυτους ,που εχουν θησαυρισει κανοντας αυτη την μπιζνα παρανομα χωρις αποδηξεις , χωρις να ειναι γραμμενοι σε κανενα επιμελητηριο , χωρις παραστατικα χωρις τιποτα , απλα παιρνουν τα μαυρα και τα βαζουν στην τσεπη!!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΣΤΗ ΦΟΡΑ. ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΨΗΛΑ ΤΟΝ ΑΜΑΝΕ ΜΕ ΑΣΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ; ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΠΑ:

This comment was minimized by the moderator on the site

Δηλαδή υπάρχουν άνθρωποι που πλουτίζουν ενώ δηλώνουν ετήσιο εισόδημα 1000 ευρώ.Και ύστερα κλαίγονται ολοχρονίς του χρόνου... Ας μην μιλήσω για τους Αλβανούς , οι οποίοι έχουν τα σεντούκια γεμάτα χρήμα αλλά δεν κάνουν ούτε φορολογική δήλωση. Τελικά ποιός πληρώνει φόρους σε αυτό το κράτος??

This comment was minimized by the moderator on the site

δεν τους είδαμε τους π...μαγκες να επιχειρούν στις airbnb ¨επιχειρήσεις¨.................εκεί φοβούνται ή έχουν άνωθεν εντολή να μην αγγίξουν;;;;;;;;;;;;