Τοπικό ταχύπλοο με τρία δρομολόγια τη μέρα για Άνδρο!!!

 

Μεγάλες αλλαγές προβλέπονται - αν εγκριθούν από το υπουργείο οι προτάσεις των ταχυπλόων που κατατέθηκαν - στα δρομολόγια  της επόμενης χρονιάς για την Άνδρο. Αν προχωρήσουν τα πράγματα - και φυσικά καιρού επιτρέποντος – μπορεί να υπάρξουν καθημερινά τοπικά δρομολόγια ταχυπλόου για 4 μήνες για Άνδρο με σχετικά προσιτές τιμές. Κάτι τέτοιο φυσικά θα επηρεάσει τα δρομολόγια όλης της χρονιάς για το νησί και να αλλάξει πολλά από τα μέχρι σήμερα δεδομένα.

Αναλυτικά, στις 31 Αυγούστου 2017 κατατέθηκαν οι προτάσεις της επόμενης σεζόν (Μάιος-Σεπτέμβριος 2018) για τα ταχύπλοα της Ραφήνας. Οι προτάσεις που κατέθεσε η  SeaJet – αν εγκριθούν φυσικά από το υπουργείο - αλλάζουν τα σημερινά δεδομένα για την Άνδρο. Η εταιρεία του Μ. Ηλιόπουλου ζητά να αναχωρούν από την Ραφήνα τρία ταχύπλοα της. Το Tera Jet (Τήνο-Μύκονο-Νάξο-Πάρο), το Champion Jet (Τήνο-Μύκονο-Ίο-Σαντορίνη) και ένα ταχύπλοο που θα κάνει αποκλειστικά τρία τοπικά δρομολόγια τη μέρα για Άνδρο!!!

Το ταχύπλοο για το τοπικό Ραφήνας - Άνδρου δεν έχει οριστεί. Θα είναι – όπως λένε οι γνωρίζοντες - 800 θέσεων επιβατών και 150 θέσεων αυτοκινήτων ΙΧ. Ζητά να κάνει τρία τοπικά δρομολόγια τη μέρα. Ένα πρωινό στις 07:15 από Ραφήνα με επιστροφή από Άνδρο στις 08:45. Ένα μεσημεριανό από Ραφήνα στις 14:00  και ένα απογευματινό στις 17:30.

Ο χρόνος ταξιδιού υπολογίζεται σε 1 ώρα και 10 λεπτά! Το κόστος του εισιτηρίου υπολογίζεται να είναι ανά επιβάτη μερικά ευρώ πάνω από αυτό των συμβατικών πλοίων. Το κόστος του εισιτηρίου ανά ΙΧ θα είναι ίδιο με των συμβατικών!

Το πλοίο ζητά να δρομολογηθεί μια εβδομάδα το Πάσχα του 2018. Και μετά ζητά να ξεκινήσει τακτικά δρομολόγια από 25 Μαΐου μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου 2018!!! Αν εγκριθεί η δρομολόγηση του από το υπουργείο είναι προφανές πως αλλάζουν τα σημερινά δεδομένα στα δρομολόγια της Άνδρου.

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ποιο ταχύπλοο θα φέρουν στην Άνδρο??? : Ο κ. Μάριος Ηλιόπουλος, που βρίσκεται στο πηδάλιο της Seajets, έφερε στην Ελλάδα το HSV-2, το οποίο αρχικά κατασκευάστηκε ως ταχύπλοο μεταγωγικό, (μπορεί να μεταφέρει ακόμα και άρματα μάχης) για τις ανάγκες των ΗΠΑ. Το σκάφος το οποίο είχε πουληθεί σε αραβικά συμφέροντα (ΗΑΕ) χτυπήθηκε από πύραυλο ενώ έπλεε ανοικτά της Υεμένης.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά η γέφυρα και οι χώροι ενδιαίτησης αλλά και φιλοξενίας (μεταφορά στρατιωτικού προσωπικού).  Άθικτες όμως παραμένουν οι μηχανές του caterpillar, που φτάνουν τα 48 ν.μ και οι οποίες έχουν την δυνατότητα, θεωρητικά τουλάχιστον, να μετατραπούν σε duel fuel.
Είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, και σήμερα παραμένει «δεμένο» σε ναυπηγείο στο κόλπο της Ελευσίνας, καθώς έχουν ξεκινήσει ήδη οι συζητήσεις για τις δυνατότητες επισκευής του.

This comment was minimized by the moderator on the site

Να το στειλει στη χωρα να του φυγει η καψα του θζν...

This comment was minimized by the moderator on the site

Σοβαρός επιχειρηματίας
Αυτός προσπαθεί να μας αποκόψει από παντού και εμείς τον κάνουμε θεό
Εξού και η παροιμία ζαυανδρ.......

This comment was minimized by the moderator on the site

Στεφάνου κ Παναγιωτάκη μακάρι να φύγετε από τη γραμμη. Να καταλάβουν όλοι τι ωραία να μπαινεις στο εξωτερικό τερρ τζετ σκουρισμενο. Α ρε Ανδριώτες δεν καταλαβαίνετε τίποτα

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλό θα ήταν τέτοια άρθρα να μην δημοσιεύονται, τίποτα προσωπικό με το έν Άνδρο, αλλά όλα αυτά είναι τόσο γελοία οποίος τα πιστεύει και ασχολείται είναι άξιος της τύχης του.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Καλέ μου άνθρωπε καλό είναι να μάθεις πως αυτό ΔΕΝ είναι άρθρο, είναι ρεπορτάζ. Είναι πληροφοροίες από το υπουργείο Ναυτιλίαςγια το τι ζητάνε οι εταιρείες για του χρόου. Δεν έχουμε τίποτα μαζί σου. εσύ μπορείς να μην το διαβάσεις, αλλά οι 4.000 που τα διαβασανε μέχρι τώρα μάλλον δεν είχαν την ιδια γνώμη. Προτιμάμε να πιστέψουμε αυτούς λοιπόν κι όχι εσένα που καλο θα ήταν να μάθεις τι σημαίνει ρεπορτάζ και τι άρθρο...
¨ημαρτον και Καληνύχτα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

.....και απο τελους Σεπτεμβριου μεχρι το ερχομενο Πασχα, αν φυγουν η ισχυριστουν οτι δεν εχουν μεταφορικο εργο, οι συμβατικοι πλοιοκτητες, με τι θα επικοινωνουμε σαν νησι κυριε Κουρουπλη ?
Ελπιζουμε οι βουλευτες της κυβερνησης να πουνε δυο λογακια στον Κουροπλη και να μην εγκρινει τις κονομες του Ηλιοπουλου, που λεει μας κανει και χαρη και θα βαλει τοπικο ταχυπλοο στην Ανδρο....μονο που δεν το εχει και προφανως θα παει στον Υπουργο με φωτογραφια, να ζητησει λεει τη γραμμη προς Ανδρο.
Τετοια σοβαροτητα μονο στην Ελλαδα διακρινουμε,να ζηταει καποιος δρομολογια για πλοιο που δεν εχει !
Ξυπνηστε εκει στο Υπουργειο και μην εγκρινετε...αερα κοπανιστο κυριοι ,γιατι αλλποιως θα εισαστε συμμετοχοι της απομονωσης μας τον ςερχομενο χειμωνα του 2018.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αν και έξω από τα επιχειρηματικά πλάνα της ακτοπλοϊας, υποψιάζομαι ότι ο Ηλιόπουλος θέλει με μια κίνηση να διαλύσει όσους δραστηριοποιούνται στην γραμμή (οπότε μετά ως κυρίαρχος του παιχνιδιού θα παίξει με τις τύχες και τα νεύρα μας ανενόχλητος). Τα τρία τοπικά τον θέλω να τα βάζει και με συμβατικά ΟΛΟ τον χειμώνα, αν έχει τα............

This comment was minimized by the moderator on the site

Για πιο μονοπωλιο μιλανε οι σχολιαστες ? οκ το ταχυπλοο για τις μερες που ειναι Πασχα και καλοκαιρι.μετα ολο τον χειμωνα τι κανουμε ? Δηλαδη προσαρμοζουμε δρομολογια για την κονομα των ακτοπλοων και αφηνουν ολους εμας το χειμωνα στο ελεος.Για να ερθουν και να μας πουνε - αφου θα ετσι θα εχει δημιουργηθει το κλιμα - τι τα θελετε το χειμωνα τα πλοια καθε μερα,δεν εχει κινηση,δεν βγαινουμε....καλα σας ειναι να ερχονται,οποτε εχει λιγο κινηση,δηλαδη τα Σαββατοκυριακα! Και αυτη την εξελιξη παει το υπουργειο να την εγκρινει,ανοιγοντας τον δρομο αυτο της ευκολης αποχωρησης,αφου θα μ;ς λενε,εεε...χειμωνας ειναι φευγουμε και σας ξα ερχομαστε για μια εβδομαδα του Πασχα που θα κονομισουμε ,2-3 μηνες το καλοκαιρι που θα ξανα οικονομξσουμε σαν πλοιοκτητες και τον χειμωνα ....γεια σας!
Ελπιζουμε να μην περασει η προσπαθεια αυτη και να μην τσιμπαμε οι αφελεις,οταν μας λενε για ταχυπλοο και μαλιστα τοπικο στην Ανδρο,γιατι κατι τετοιο θα ειναι ο ταφος μας απο τον ερχομενο χειμωνα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αντε καλοριζικο και το χειμωνα μετα κολυμπωντας θα φευγουμε απο το νησι...

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ "ΜΟΝΟΠΟΛΙΟ" ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΙ Η ΚΛΑΨΑ ΤΟΥΣ