Και το όνομα αυτού… Andros Jet! Όμως για Άνδρο χρειάζεται μεγαλύτερο ταχύπλοο…

 

Έρχεται από Τουρκία. Θα το λένε Andros Jet. Αλλά λόγω μικρού μεγέθους δεν θα μπει στην Άνδρο! Για την Άνδρο προβλέπεται μεγαλύτερο... 

Η SeaJet αγόρασε και φέρνει δύο νέα ταχύπλοα για το Αιγαίο. Το ένα από Τουρκία και το άλλο από Αίγυπτο. Αυτό που έρχεται από Τουρκία μετά την επισκευή προβλέπεται να είναι χωρητικότητας 100 ΙΧ και 600 επιβατών. Το ταχύπλοο αυτό φέρει το όνομα Andros Jet! Κι αυτό γιατί ηSea Jet βάζει ονόματα νησιών σε όλα τα πλοία της. Έτσι επιλέχθηκε για το εν λόγω ταχύπλοο το όνομα της Άνδρου.

Έρχεται από Αίγυπτο και θα ταξιδεύει πλέον στο Αιγαίο

Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο αυτό μάλλον δεν θα  μπει στην γραμμή για Άνδρο γιατί στοχεύουν στη γραμμή την Άνδρο να βάλουν ταχύπλοο μεγαλύτερης χωρητικότητας. Η πρόβλεψη είναι για χωρητικότητα 800 επιβατών και 150 ΙΧ μιας και η κίνηση για Άνδρο – όπως έδειξε η εφετινή χρονιά - είναι αυξημένη.

Ο χρόνος του ταχύπλοού για Άνδρο υπολογίζεται στη μια ώρα και 16 λεπτά. Το κόστος του εισιτηρίου όπως ήδη έχουμε γράψει θα είναι 3-4 ευρώ πάνω από τις τιμές των συμβατικών. Όπως είναι προφανές η νέα χρονιά θα έχει ακόμα μεγαλύτερη ένταση του ανταγωνισμού.

Άλλες πληροφορίες

Κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου για την Άνδρο οι προβλέψεις είναι αρχικά να έχει δύο πλοία ημερησίως (ένα πρωί ένα απόγευμα) και αργότερα για δύο μήνες ένα μόνο (πρωινό ή απογευματινό ανάλογα την εταιρεία). Τέλος Φλεβάρη θα είναι πάλι δύο. Το Πάσχα θα είναι παρών και το ταχύπλοο της SeaJet. Και από τέλος Μαΐου μέχρι αρχές Οκτωβρίου θα μπουν και όλα τα ταχύπλοα, κάποιο εκ των ποίων θα είναι για Άνδρο.

Κατά τα άλλα από κύκλους της Ραφήνας λένε για συνέχιση του εφετινού επιτυχημένου δρομολογίου του TeraJetκαι τη νέα χρονιά μιας και οι πληρότητες του κρίθηκαν ικανοποιητικές. Ακόμα το ταχύπλοο ChampionJetθα ξεκινά σε παράλληλο χρόνο με το SuperRunnerμέχρι Σαντορίνη με διαφοροποίηση στη διαδρομή μόνο ένα ενδιάμεσο νησί.

"Εν Άνδρω"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Το ζήτημα με τα ταχύπλοα και την προσέγγιση τους στο λιμάνι του Γαυρίου, είναι προφανώς το ζήτημα του οικονιμικού κόστους και δεύτερον το ζήτημα της αξιοπλοϊας κυρίως οσον αφορα το πέρασμα του Κάβο Ντόρο. Για 40-45 λεπτα λιγότερο σε διάρκεια ταξιδιού απο το συμβατικό πλοίο, ο ταξιδιώτης δεν διαθέτει συνήθως 35 με 40% επιπλέον χρήματα για εισιτήριο (απο αυτο ενος συμβατικού και στα € 19 που εχει σημερα) και μάλιστα με σκάφος μικρότερο των 100 μέτρων, το οποίο σε περίπτωση λίγων μποφόρ στον Κάβο Ντόρο θα κουνάει, με αποτέλεσμα να μην είναι ευχάριστο το ταξιδι του! Μπορεί το Terra Jet να είναι μεγάλο αρκετά ωστε να προσφέρει άνετο ταξίδι μέχρι τα λιμάνια που προσεγγίζει σήμερα, αλλα τα μικρότερα ταχύπλοα έχουν θέμα με το πέρασμα του Καβο Ντόρο κυρίως και το στενό μεταξύ Τήνου και Μυκόνου σε δεύτερη φαση.. Αν ίσως οι ακτοπλοϊκες εταιρείες δελέαζαν το επιβατικό κοινό με προσφορές για ολη την εβδομάδα (οχι οπως η Sea Jets πχ που εδινε μειωμένο εισιτήριο για Τήνο Μυκονο εφέτος, μόνο για τις καθημερινές) και μείωναν το χρόνο του ταξιδιού στο μισό ακριβώς του Συμβατικού για την Ανδρο, θα είχε θετικό αποτέλεσμα η εκτέλεση δρομολογίων με ταχύπλοο από Ραφήνα στο Γαύριο ως πρώτο σταθμό και προσέγγιση ξανά στην επιστροφή του προς Ραφήνα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητέ Γιάννη, πειράζει που θεωρώ και τους δυο ολίγιστους; γι αυτό και τους "πάντρεψα" στην ανάρτηση μου, ορμομενος απο τα πεπραγμαγμενα (λέμε τωρα) του δημάρχου μας και το θέμα του Εν Ανδρω για τις πάλαι ποτέ διακοπές του Μακρον στο νησί. Εκτός αν ο γάλλος Πρόεδρος (να το κάνω λίγο σοκιν κύριε Διαμαντη, μου επιτρέπετε νομίζω), θέλει να προσκηνυσει στην φημισμένη μας παραλία στης... Γριάς το Πήδημα. Όποτε καλοδεχούμενος.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κώστα Π., γιατί τόση χολή; Μήπως πρέπει να παραφράσουμε το οία η μορφή τοιαύτη και η ψυχή σε οία η γραφή τοιαύτη ........

This comment was minimized by the moderator on the site

Εντάξει, τώρα με τα ταχύπλοα μπορεί και η δημαρχάρα μας να καλέσει και τον Μακρόν στο νησί. Να μην ταλαιπωρείται το παιδί με τα συμβατικά