Έλεγχος σε όλες τις παραλίες (και στην Άνδρο) μετά από απόφαση-σοκ για το Nammos στη Μύκονο.

 

 Τα πάνω-κάτω στις μισθώσεις παραλιών από ιδιώτες στο Αιγαίο, τις Κυκλάδες και φυσικά και στην Άνδρο, φέρνει η  σημερινή απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημοσίας Περιουσίας Αιγαίου, που ανέστειλε την συμφωνία με το «Nammos» στην Ψαρού της Μυκόνου, επειδή δεν τήρησε τους προβλεπόμενους από το συμβόλαιο όρους.

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό, σε όλες τις παραλίες που έχουν μισθωθεί, θα ακολουθήσει σχολαστική έρευνα για να διαπιστωθεί αν τηρούνται οι διαδικασίες και αν διαπιστωθούν παραβάσεις θα ανακληθούν τα σχετικά συμφωνητικά.

Στην Μύκονο ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημήτρης Πατρωνης, ανακάλεσε το συμφωνητικό μίσθωσης, με έγγραφο που έχει ημερομηνία 22 Σεπτεμβρίου

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται στην απόφαση, δεν τηρήθηκε το άρθρο 5 του συμφωνητικού, δεδομένου ότι τοποθετήθηκε από την εταιρία Nammos μια εξέδρα και ένας κεκλιμένος διάδρομος σχήματος ορθογωνίου, αποτελούμενο από μεταλλική βάση και ξύλινο δάπεδο, συνολικής έκτασης 236,40 τ.μ.στις 31 Αυγούστου 2017,για να πραγματοποιηθεί κοινωνική εκδήλωση.

Το συμφωνητικό μίσθωσης, όπως αναφέρεται και στην απόφαση ανάκλησής του, αφορούσε μόνο την απλή χρήση του κοινόχρηστου αιγιαλού και παραλίας για την τοποθέτηση ομπρελοξαπλωστρών σε συνολική επιφάνεια 339,60 τ.μ.

Στην απόφαση μάλιστα, παρατίθεται αυτούσιο το συγκεκριμένο απόσπασμα του συμφωνητικού, το οποίο παραβιάστηκε κατά την άποψη της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας και οδήγησεστην ανάκληση του συμφωνητικού μίσθωσης.

Μεταξύ άλλων, στη συγκεκριμένη παράγραφο, αναφέρεται ότι απαγορεύεται κάθε άλλη δραστηριότητα πέραν από αυτές που εξυπηρετούν τους λουόμενους με σετ ομπρελών, όπως επίσης απαγορεύεται και οποιαδήποτε επέμβαση που αλλοιώνει τη φυσική μορφολογία και τα βιωτικά στοιχεία των χώρων αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης καθώς και τον κοινόχρηστο χαρακτήρα αυτών.

Ορίζεται επίσης ότι μέσα στο μίσθιο δεν θα γίνει καμία εγκατάσταση και οποιοδήποτε δομικό υλικό,απαγορεύεται η τοποθέτηση ηχητικών συστημάτων στον δημόσιο χώρο ενώ η παραγόμενη στάθμη θορύβου στη μουσική οφείλει να μην υπερβαίνει τα 50 ντεσιμπέλ.

Π.Κ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΓΙΑ ΝΑ ΕΊΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΊ ΌΛΟΙ ΜΑΣ, ας γίνει τώρα αυτό που ορίζει ο νόμος, ότι στις 31/12/2017, να έχουν πάρει όλοι οι εκμισθωτές απο όλες τις παραλίες τα υπάρχοντα τους και να τις εχουν αφήσει ελεύθερες και καθαρές, για την επόμενη χρονιά που θα γίνει νέος πλειστηριασμός παραχώρησης για το 2018.
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΟΥΝ ΚΑΤΑΡΧΉΝ ΝΑ ΤΙΣ ΘΕΩΡΟΎΝ ΔΙΚΈΣ ΤΟΥΣ,ότι θα τις έχουν και τον επόμενο χρόνο, αφήνοντας εκεί '' παράνομα και νόμιμα αντικείμενα τους '', όπως γννήτριες, σπιτάκια-μπαρ,υπάιθριες εξέδρες, πολυθρόνες και λυόμενες εξέδρες για τους γάμους που κάνουν τα βράδυα και το ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ και πάλι εδώ για μιά ακόμα φορά, παρανόμως, αφού στα συμφωνητικά τους , πουθενά δεν μιλάει για τέτοιες νυχτερινές εκδηλώσεις.
Ας ΓΊΝΕΙ Η ΑΡχΉ ΑΠΟ ΕΔΏ μιά και τελείωσε η φετεινή σαιζόν και μετά να δούμε με ψυχραιμία κια τα υπόλοιπα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ας γελάσω! Έχουν κάνει τσιφλίκι τους τις παραλίες οι καντινιερηδες, γράφουν στα .........τους συμφωνητικά και νόμους μετατρέποντας την καντίνα σε μπιτσομπαρο- σκυλαδικο- χώρο δεξιώσεων..... ποτέ δεν τους δόθηκαν τέτοια δικαιώματα, όμως έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους της νύχτας,δηλαδή κράτος εν κράτει που γνωρίζουν άριστα ποιους και πότε να λαδωσουν για να κάνουν τη δουλειά τους. Η κίνηση με το nammos είναι απλά στάχτη στα μάτια, συμφωνημένη μεταξύ των δύο μερών καθώς όλη η Ελλάδα έχει μάθει πια τι γίνεται ειδικά σε αυτό και γενικά στο βασίλειο της Μυκόνου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Θελω να διευκρινισω εξ αρχης οτι δεν εχω καμμια σχεση με το ''Nammos'' το γνωρζω μονο απο τα δημοσιευματα στον τυπο και τις διαφορες προσωπικοτητες και μη που διασκεδαζουν εκει κατα τους θερινους μηνες. Εδω αυτοι οι κυριοι (εννοω η πολιτεια) ειναι της αρχης οτι''ποναει δοντι ,κοψει κεφαλι''. Κυριοι της πολιτειας αυτο το κεντρο και ολα αυτα τα συναφει σου φερνουν εκατονταδες χιλιαδες ευρω απο ΦΠΑ, εκατονταδες κοσμος δουλευει μεσα και περιξ απο αυτα τα κεντρα και πληρωνουν τους φορους τους(τροφοδοσια,ποτα,κατασκευαστες ομπρελων θαλλασης,ξαπλωστρες) και δεκαδες αλλα επαγγελματα. Του κανεις ανακληση του συμφωνητικου μισθωσης. Ενταξει εκανε παραβαση , βαλε προστΙμο. Επισης απο το προστιμο κυριοι της πολιτειας παλι χρηματα θα κερδισει το κρατος με του να κανεις ανακληση της μισθωσης τι θα κερδισεις. Τιποτα δεν θα κερδισεις και κοσμος θα μεινει χωρις δουλεια και ΦΠΑ θα χασεις και το κερατο σου θα χασεις.Αυτα. Εδω ο κοσμος χανεται με το λαθρεμποριο χιλιαδων τοννων πετρελαου που γινεται καθε μερα και το κρατος χανει πακτολο χρηματων ,τους πειραξε η εξεδρα του ''Nammos'' και του καθε ''Nammos''. Εαν εισαστε εξυπνοι να πιαστε το λαθρεμποριο του πετρελαιου εκει ειναι το χρημα και οχι την εξεδρα στην αμμο

This comment was minimized by the moderator on the site

Ωραια ημερομηνια θυμηθηκαν τους ελεγχους...

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλά εντάξει, μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι θα το έχουν ξεχάσει.

This comment was minimized by the moderator on the site

Γελάω απλα !εγινε ανάκληση σε μια από τις ποιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα πάνω ...και ποτέ έγινε 22 σεμπτεμβριου αχαχαχα Α !!μην ψαρώνετε το επόμενο καλοκαίρι το Nammos θα ξανά ειναι και πάλι ανοιχτό !να σαν ενημερώσω πως στην Μύκονο η τιμή τετραγωνικού ειναι ίδια με την Άνδρο στα 28€!επιδη όμως ζούμε στην Ελλάδα ολο αυτο γίνεται μονο να γίνεται !οταν ο Ρένος και οι καμήλες κάνανε πάρτυ που ήταν ολοι αυτοί;;ξέρετε που ήταν στο πρώτο τραπέζι πίστα και τα πίνανε !ελλαδα ποτέ δεν θα αλλάξεις !!καληνυχτα

This comment was minimized by the moderator on the site

Δηλαδή και τα γαμήλια πάρτι που γίνονται σε κάποιες από τις παραλίες (έστω και αν δεν προσθέτουν εξέδρες κτλ) είναι παράνομα αν δεν αναφέρεται στο συμφωνητικό ότι μπορεί να γίνονται?