Η Άνδρος είναι "άγνωστη" στους τουρίστες του χειμώνα. Τι έδειξε διεθνής έρευνα.

Απογοητευτικά και με πολλά αρνητικά μηνύματα για την Άνδρο, ήταν τα αποτελέσματα διεθνούς τουριστικής έρευνας με το ερώτημα: «Ποιο μέρος της Ελλάδος, θα προτιμούσατε για χειμερινές διακοπές;»

Αθήνα και Θεσσαλονίκη βρίσκονται στις πρώτες 3 θέσεις, ενώ 4 στους 10 κορυφαίους προορισμούς για τους διεθνείς τουρίστες βρίσκονται στη Σαντορίνη (Φηρά, Φηροστεφάνι, Ημεροβίγλι, Οία).

Η έρευνα έγινε από την Trivago, και βασίζεται σε δεδομένα αναζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν από την 1η Δεκεμβρίου 2016 έως και την 15η Ιανουαρίου 2018 για ταξίδια κατά την περίοδο Δεκέμβριος 2017 - Φεβρουάριος 2018.

Η Άνδρος- το πιο κοντινό στην Αθήνα νησί και σε μικρή απόσταση από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»- δεν δέχτηκε ούτε ένα «κτύπημα» στην ιστοσελίδα αναζητήσεων, κάτι που δείχνει ότι ουσιαστικά είναι ένας «άγνωστος» χειμωνιάτικος προορισμός για ολιγοήμερες διακοπές.

Ωστόσο οι ξένοι τουρίστες προτιμούν κι άλλους νησιωτικούς προορισμούς όπως τη Χώρα της Μυκόνου, τα Χανιά και την Πόλη της Ρόδου.
Μέσα στο τοπ 10 των προτιμώμενων προορισμών, βρίσκεται και η Παραλία της Κατερίνης, καταλαμβάνοντας τη δέκατη θέση.

Η «ερήμωση» του νησιού από τα τέλη του φθινόπωρου, το κλείσιμο όλων των τουριστικών επιχειρήσεων και ξενοδοχείων και η παντελής έλλειψη της οποίας προσπάθειας με διαφημιστική καμπάνια και στοχευμένες εκδηλώσεις τους χειμερινούς μήνες είναι οι βασικές αίτιες  που οι ξένοι αγνοούν το νησί όταν τελειώσει το καλοκαίρι. Παρά το γεγονός ότι αυτή την εποχή το νησί έχει ασύγκριτη φυσική ομορφιά, αλλά και δυνατότητες για δράσεις που προτιμούν οι τουρίστες.

Η ερεύνα ανέδειξε το πρόβλημα. Το θέμα είναι ποιους και ποσό θα απασχολήσει, να δουν σοβαρά τι πρέπει να γίνει από δω και μπρος….

 Χ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Σε ποιο καταλυμα θα μείνει κάποιος το χειμώνα, πόσα καταστήμα καφετσίασης θα βρει ανοικτά στις βασικές περιοχές του νησιού (Γαύριο, Μπατσί, Χώρα, Κόρθι) και τι θα μπορέσει να δει απο πλευράς αξιοθέατων, οταν τα μουσεία ειναι τις περισσότερες ημέρες κλειστά? Εκτός αυτού τι παροχές θα έχει στο σύνολο του ο επισκέπτης στην Ανδρο και με ποιο κόστος? Γενικότερα το νησί για αυτά που προσφέρει (ελάχιστα σε σύγκριση με τα άλλα κυκλαδονήσια), ειναι αρκετά ακριβό. Οταν το καταλάβουν οι Ανδριώτες, θα παει μπροστα ο τόπος τους..

This comment was minimized by the moderator on the site

και αυτοί που κατά λάθος ερχονται βρίσκουν τα παντα κλειστα. καλυτερα να μη διαφιμιζεται το νησι για το χειμωνα γιατι οσοι ελθουν θα απογοητευτουν και θα εχουμε ακομα περισοτερες αρνητικες κριτικες

This comment was minimized by the moderator on the site

Επειδή γεμίζουμε απο ανοιξιατικους και καλοκαιρινους τουρίστες κάτσε να δούμε τι κάνουμε με τους χειμερινούς.. ..