Επιστολή για τα καλοκαιρινά δρομολόγια προς υπουργό Ναυτιλίας

Γαύριο! η πύλη της Άνδρου (φωτ. αρχείο Εν Άνδρω).

(Μετά την προ τριών ημερών επισήμανση του Εν Άνδρω για μείωση των εφετεινών καλοκαιρινών δρομολογίων προς Άνδρο σε σχέση με τα περσινά λάβαμε και δημοσιεύουμε σήμερα επιστολή από τους προέδρους ενοικιαζομένων δωματίων Μπατσίου & Χώρας με την οποία εκφράζουν ανησυχία για την μείωση των δρομολογίων προς Άνδρο κατά την επερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο - Εν Άνδρω).

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

  1. Υπουργό κ. Κουρουπλή Παναγιώτη
  2. Γενικο Γραμματεα κ. Τεμπονέρα Διονύσιο ΦΑΞ 2104220774

ΘΕΜΑ: Ακτοπλοϊκή Σύνδεση Άνδρου

Κύριοι

Μετά τίς ανακατατάξεις πού όπως πληροφορηθήκαμε, μπορεί να γίνουν στά δρομολόγια του 2018 για τήν καλοκαιρινή περίοδο από και προς Ραφήνα, πολύ φοβόμαστε ότι η Άνδρος θα έχει σοβαρό συγκοινωνιακό πρόβλημα, κάτι πού είχαμε ξεχάσει εδώ και δεκαετίες, διότι είχαμε από τις καλύτερες συγκοινωνίες.

Μπορεί να αποκτήσαμε σύνδεση με Κρήτη και άλλα επί πλέον νησιά πού σίγουρα είναι καλό για το νησί μας, αλλά για τον κύριο όγκο τών επισκεπτών μας από την Ραφήνα, με τα δρομολόγια που έχουν προταθεί από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο θά υπάρξει σημαντικό πρόβλημα εξυπηρέτησης.

Η μείωση των δρομολογίων καθημερινά όπως φαίνεται είναι από ένα έως δύο δρομολόγια, με αποκορύφωμα, πρώτον κάθε Παρασκευή από Ραφήνα όπου υπήρχαν το 2017 τό πρωί 4 αναχωρήσεις και απόγευμα άλλες 4 με ένα τοπικό, ενώ αντίστοιχα φέτος θα υπάρξουν 3 πρωί και 2 απόγευμα χωρίς τοπικό.

Δεύτερον, κάθε Σάββατο από Ραφήνα το 2017 είχαμε πρωί 4 αναχωρήσεις και απόγευμα 2 ενώ αντίστοιχα φέτος θα έχουμε 3 αναχωρήσεις πρωί και μία μόνο απόγευμα

Τρίτον και ακόμα χειρότερα θα είναι η κατάσταση κάθε Κυριακή, με τις πολλές επιστροφές από Άνδρο, όπου τό 2017 είχαμε 6 δρομολόγια με δύο τοπικά και φέτος θα έχουμε μόνο 4 δρομολόγια με ένα μόνο τοπικό και όλα τα άλλα διερχόμενα.

Όπως καταλαβαίνετε η μείωση των δρομολογίων από και προς Ραφήνα για το καλοκαίρι του 2018 εάν συμβεί, θα μας δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα . Σύμφωνα δε με τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης η φετινή χρόνια φαίνεται ότι θα είναι από τις καλύτερες των τελευταίων ετών και η Άνδρος πού κατά το πλείστον η οικονομία της, βασίζεται στον τουρισμό, ξαφνικά θα βρεθεί σε δυσμενές συγκοινωνιακό πρόβλημα, πού αν δεν το λύσετε άμεσα θα υπάρξει κίνδυνος μείωσης της τουριστικής κίνησης, με ότι αυτό συνεπάγεται για τήν οικονομία του νησιού μας, πού περιμένει να ανακάμψει μετά και τα τελευταία δύσκολα χρόνια.

Πρέπει να καταλάβετε, ότι οι επισκέπτες του νησιού, που κατά το πλείστον πραγματοποιούν τις κρατήσεις τους κυρίως από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες της booking, Airbnb, tripadvisor, expedia, καθώς και άλλες, τις πραγματοποιούν σε αρκετό ποσοστό από την προηγούμενη χρονιά και συνδυάζουν τα ταξίδια τους και με τις αεροπορικές αφιξοαναχωρήσεις. Στην περίπτωση που διαπιστώσουν μείωση δρομολογίων το 2018 ενώ έχουν κάνει κράτηση το 2017 ενδεχομένως να προβούν σε ακυρώσεις με δυσάρεστες οικονομικές απώλειες για τις επιχειρήσεις μας, στην περίπτωση αδυναμίας σύνδεσης της κράτησης με την νέα αναχώρηση ή άφιξη των πλοίων.

Οι επιχειρηματίες ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων καθώς και   των ξενοδοχείων ανησυχούν και περιμένουν το ταχύτερων δυνατόν να γνωρίσουν τα δρομολόγια της φετινής χρονιάς και άν δεν μπορούν να είναι περισσότερα φέτος τουλάχιστον να μήν υπολείπονται της περσινής χρονιάς.

Περιμένουμε να δώσετε λύση άμεσα στό συγκοινωνιακό πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στην Άνδρο με τήν προσθήκη και άλλων δρομολογίων και αυτά να αναγγελθούν έγκαιρα.

                                                                 ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

                                             ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΊΩΝ ΥΔΡΟΥΣΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΑΣ

                                                   Σ. ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ       Γ. ΚΟΝΤΟΣ

Κοινοποίηση: Δήμαρχο Άνδρου κ. Θεοδόση Σουσούδη

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet