Κλιμακώνει η ΠΝΟ: Νέα 24ώρη απεργία στα πλοία και την Πέμπτη 19/4

Κλιμάκωση της απεργίας στα λιμάνια για άλλες 24 ώρες αποφάσισε η ΠΝΟ. Έτσι η σημερινή 24ωρη απεργία συνεχίζεται και αύριο. Αύριο το πρωί η ΠΝΟ θα εξετάσει εκ νέου την κατάσταση. Εκφράζονται ήδη όμως φόβοι για περαιτέρω κλιμάκωση.

Αναλυτικά, η 24ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει η ΠΝΟ για σήμερα Τετάρτη 18/3 με αφορμή το ασφαλιστικό και μια σειρά ανοικτά ζητήματα των ναυτικών ολοκληρώνεται αύριο το πρωί στις 06:00’ το πρωί. Με την σημερινή απόφαση η απεργία συνεχίζεται και την Πέμπτη 19/3 λήγοντας την Παρασκευή στις 06:00’ το πρωί.

Αν κλιμακωθεί περαιτέρω ο αγώνας των ναυτικών ο αντίκτυπος της απεργίας θα είναι σημαντικός για την Άνδρο, που έχει ήδη δύο μεγάλες εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο (ράλλυ ΦΙΛΠΑ, 2ος ημιμαραθώνιος) που απλώνονται σε όλο το νησί.

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Άραγε πόσες ώρες δουλεύουν στα επιβατικα οι ναυτικοί; πριν μια βδομάδα πέρασα με ένα πλοίο της γραμμής μας καθησα στο μπαρ και επιασα συζήτηση με ενα ναυτικό του πλοίου. Τι μου είπε, καθίστε καλύτερα....
Οι ώρες εργασίας είναι 12 με 14 το χειμώνα και 15 με 18.. 19 το καλοκαίρι και πληρώνουν 1 με 1.5 ώρες την ημέρα υπερωρία.
Κοιμούνται σε καμπίνες για ποντίκια μου έδειξε φωτο της καμπίνας του και έφτιαξα τουαλέτα μέσα δεν έχουν.
Ο νόμος λέει 2 φορές το μήνα να φεύγουν με ρεπό και η εταιρία τους βγάζει 3 με 4 φορές τον χρόνο. Οικογένεια δεν εχουν; που ζούμε Θεέ μου....
Για το φαι μου είπε ότι τους κρατάνε 17 η 18 ευρώ την ημέρα αλλά το φαΐ που τρωνε ειναι για 10 με 12 και το καλοκαίρι απο την πολυ δουλειά μερικες φορες δεν προλαβαίνουν κιόλας.
Και τα σωματεία των εργαζομένων είναι κατευθυνόμενα από της εταιρείες πάντα κάνουν απεργία Όταν δεν έχουν πολύ δουλειά τα πλοία.
Εργασίακος Μεσαίωνας Στο Μεγαλείο Του.
Κύριε μπασαντη αυτό πρέπει να το κανεται ΘΕΜΑ
σας ευχαριστώ...

This comment was minimized by the moderator on the site

αρχισανε παλι τις κυλιομενες 24ωρες...εχουν μαυρα μεσανυχτα απο την αναγκη του πλοιου στα νησια, αλλα εδω που τα λεμε δεν τους πολυενδιαφερει,αφού στρέφουν τον κόσμο στην ενδοχωρα τα Σαββατοκυριακα.
Φιλτατοι καρεκλοσυνδικαλιστες, επιτελους ποτε θα καταλαβετε, ότι αντί, να εχετε απήχηση των θεσεων και δικιων θα ελεγα εγω αιτηματων σας,μας εξαγριώνετε εμας στο νησί που δεν εχουμε αλλο τροπο συγκοινωνίας ? ?