ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Τι κάνει η Σύρος στη νέα εποχή και τι η Άνδρος που "κοιτά" στην προηγούμενη...

 

Από διαφήμιση της airbnb στην Παλαιόπολη...

Λάβαμε ένα δελτίο τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων, που μάς πληροφορεί για μια πρωτοβουλία της «Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Σύρου», που αναφέρεται σε ενημερωτικό σεμινάριο της Airbnb στην Σύρο, στο οποίο θα συμμετέχει με τηλεδάσκεψη και η Άνδρος. Θα παρουσιαστεί η παγκόσμια τουριστική πλατφόρμα της Airbnb με στόχο τη μεγιστοποίηση των κρατήσεων και την αύξηση της πληρότητας των καταλυμάτων τους!

Ευτυχώς ως Άνδρος συμμετέχουμε με τηλεδιάσκεψη. Γατί δεν φαίνεται καθόλου εύκολο να δούμε κάτι τέτοιο να διοργανώνεται στην τουριστικά «ξεχασμένη» Άνδρο. Κάθε ανάρτηση μας για το airbnbστην Άνδρο (που ενοικιάζεται ολόκληρη με αυτό το σύστημα) δέχεται πολλά επικριτικά σχόλια επαγγελματιών που έχουν σχέση με «ενοικιαζόμενα δωμάτια», οι οποίοι αποδοκιμάζουν την πλατφόρμα ανταγωνιστική και την «εξορκίζουν»! Αυτή είναι δυστυχώς η κυριαρχούσα αντίληψη πολλών, που έχει να κάνει κυρίως με τις αναφορές τους σε παρελθούσες δεκαετίες.

Τι πιθανότητες έχει κάποιος που μένει μέσω airbnb σε αυτό το σπίτι στο Μπατσί να πάει σε "ενοικιαζόμενο";

Αντί να καταλάβουν τη νέα πλατφόρμα που σαρώνει και να δουν τι μπορούν να κερδίσουν από το νέο σύστημα ενοικιάσεων το… αποδοκιμάζουν! Λες κι όποιος ενοικιάσει ένα ολόκληρο σπίτι στο Μπατσί, στη Χώρα, στο Κόρθι. στο Απροβάτου, στα Αποίκια ή στην Άρνη θα πήγαινε να μείνει στα δικά τους ενοικιαζόμενα της περιοχής!

Αντί ως επαγγελματίες να δουν στο νέο σύστημα τις ευκαιρίες (προσέλκυση ευκατάστατων επισκεπτών, καλύτερη παρουσίαση στο ίντερνετ κλπ) ψάχνουν να βρουν ποιος από τους έχοντες χρήματα… θα «έκλεινε» ενοικιαζόμενο!

Μάλλον κανείς. Αλλά δεν το καταλαβαίνουν.

Όπως δεν καταλαβαίνουν πως αν έρθουν περισσότεροι επισκέπτες μέσω της airbnb θα αυξηθεί το εισόδημα όλου του νησιού (κάπου θα φάνε, κάπου θα πάνε, θα πληρωθούν οι λογαριασμοί στο Δήμο κλπ).

Από διαφήμιση στην πλατφάρμα airbnb στο Απροβάτου...

Έτσι βλέπουμε από την μια στην ταχέως ανερχόμενη τουριστικά Σύρο να συνδιοργανώνει ένα σεμινάριο των «ενοικιαζομένων» με την airbnb, ενώ από την άλλη την τουριστικά αγκομαχούσα Άνδρο να διοργανώνει (πρόπερσι) ένα σεμινάριο για «καλύτερο service»!

Την ώρα που αυτοί, ενόψει καλοκαιριού, αναζητούν νέους τρόπους προβολής και νέες συνέργειες εμείς συζητάμε ακόμα το «service» και «τις τιμές σε σχέση με το service»! Τουλάχιστον όσοι το παρακολουθήσουν μέσω της τηλεδιάσκεψης ας ενημερώσουν και τους άλλους μήπως και μάθουμε κάτι από τους γείτονες που τρέχουν πια στη νέα εποχή…

«Εν Άνδρω»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπό την αιγίδα της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων», η Airbnb θα ταξιδέψει στη Σύρο. Ο country manager της Airbnb στην Ελλάδα, Δημήτρης Πρωτοπαππάς και οι συνεργάτες του θα παρουσιάσουν το τρόπο λειτουργίας της πλατφόρμας της Airbnb, τις καλύτερες πρακτικές για τη δημιουργία μιας ελκυστικής καταχώρησης και θα απαντήσουν στα ερωτήματά των συμμετεχόντων, με στόχο τη μεγιστοποίηση των κρατήσεων και την αύξηση της πληρότητας των καταλυμάτων τους.

Η παρουσίαση απευθύνεται σε επαγγελματίες τουριστικών καταλυμάτων που διαθέτουν Ειδικό Σήμα ΕΟΤ και θέλουν να ενημερωθούν για τη διαδικτυακή πλατφόρμα της Airbnb και τις δυνατότητες της και να πάρουν συμβουλές ώστε να:

  • Καταχωρήσουν την επιχείρησή τους
  • Μεγιστοποιήσουν τις κρατήσεις & την κερδοφορία τους
  • Μετατρέψουν τα ερωτήματα σε κρατήσεις
  • Αποκτήσουν το Superhost status

Ομιλητές:

O Δημήτρης Πρωτοπαππάς, είναι μέρος της ομάδας της Airbnb από τον Ιούλιο του 2013 και έχει τη γενική ευθύνη της Στρατηγικής και του Marketing για την Ελλάδα.

Η Βιβή Μανώλη και ο Γιώργος Κατσούρης, είναι Senior Account Managers στην Airbnb.

Ημέρα & Ώρα: Τετάρτη 2 Μαΐου 2018, 18:00-21:00

Τόπος διεξαγωγής:

  • Στη Σύρο, στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων (Αγ.Νικολάου 6 - Ερμούπολη)
  • Μέσω τηλεδιάσκεψης στα γραφεία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στα νησιά: ΆνδροΤήνοΜύκονο, Πάρο, ΝάξοΜήλο και Σαντορίνη.

Δικαίωμα δωρεάν συμμετοχής έχουν τα οικ.τακτ. μέλη των Συλλόγων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων.

Η συμμετοχή δηλώνεται στους τοπικούς Συλλόγους και η εγγραφή στο Workshop, γίνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: goo.gl/FMYkk2


Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων 
Αντώνης Καρατάσος

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Προτού ξεκινήσετε να γράφετε πικρόχολα σχόλια κ. Μπασαντή.....

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ - ΚΑΙ ΤΕΡΜΑ
Προτού ξεκινησετε εσείς και ο φίλος σας να γράψετε κάτι κύριε Δουδουσάκη παρακαλώ να έχετε πρώτα διαβάσει το κείμενο το οποίο σχολιάζετε. .Κι όχι να γράφετε τις προκαταλήψεις σας..... Τα ίδια κάνατε χρόνια τώρα με την Πλούσκα της Ζωής σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Στήν πρωτοβουλία αυτή συμμετέχει και το σωματείο μας και οι πρωτοβουλίες άρχισαν μέσω της πανελλήνιας ομοσπονδίας μας.
Το σωματείο μας ήταν από τα δύο τρία πανελλαδικά που ενημερώσαμε τα μέλη μας στην περσινή μας γενική μας συνέλευση οτι το φαινόμενο της βραχυχρόνιας μίσθωσης δεν μπορούμε να το αποφύγουμε και το μόνο που μένει να το εκμεταλευτούμε και εμείς. Επίσης πολλά μέλη μας έχουν ενταχθεί στήν πλατφόρμα της Airbnb κάτι που στηρίζουμε
Άρα πάλι παραπληροφορείτε Εν Άνδρω.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κύριε Πολυκράτη μάλλον δεν διαβάσατε το κείμενο. Μπορείτε να μας υποδείξετε που αναφέρει το σωματείο σας; ΠΟΥΘΕΝΑ. Τι λέει; Πως επαγγελματίες διαμαρτύρονται στο site μας με σχόλια. Δεν τα διαβάζετε; Είτε γιατί δεν μπορείτε λόγω ηλικίας είτε γιατί δεν θέλετε λόγω προκαταλήψεων. Πάντως σχόλια υπάρχουν και πολλά κάτω από αντιστοιχες αναρτήσεις μας.
ΑΡΑ ΕΣΕΙΣ παραπληροφορείτε με όσα γράφετε. Και δεν είναι πρώτη φορά που ως συνδικαλιστής μιας παρελθούσης εποχής επιδίδεστε στο σπορ της παραπληροφόρησης όπως βλέπουμε και από το σχόλιο σας. Σας θυμίζουμε απλώς πως διακριθήκατε στην παραπληροφόρηση τόσα χρόνια με την Πλούσκα.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Δυστυχώς η Ανδρο εχει μείνει πίσω τουριστικά! Καλώς ασχολείστε με το συγκεκριμένο αρθρο για το σύστημα της AirBnB, αλλά το νησί γενικότερα πάσχει από "τουριστική συνείδηση" συνολικά με οτι αυτό συνεπάγεται: ικανός αριθμός σε κλίνες (αν ρωτήσει καποιος τους παραγωγικούς πολιτισιτκούς συλλογους του τόπου που διοργανώνουν εκδηλώσεις θα καταλάβει τι τραβούν για να βρουν επάρκεια σε δωματια προς φιλοξενία συλλογικών φορέων ερχόμενοι εκτός νησιού), είδος εξυπηρέτησης, γνώση συνολικότερα για την τάση στον κλάδο του τουρισμού (τι ζητούν οι ξενοι επισκέπτες π.χ., οι Ελληνες, κλπ). Οταν επανω στο νησι υπαρχουν σήμερα καταστηματα καφεστιασης που μεσα στο καλοκαιρι μαζεύουν από το τραπεζι του πελάτη, το ποτήρι του καφέ ή το πιατο στο οποιο του εχουν σερβίρει οτιδήποτε αφου εχει τελειώσει, ζητώντας να πληρωθουν γιατι "κλείνουν" αλλα ο πελατης μπορει να καθισιε οσο θελει στο τραπεζι με την ωρα να ειναι μολις λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, τι να περιμενει κανεις? Η Ανδρος εχιε μεινει αρκετα πίσω στο θέμα της σωστης εξυπηρέτησης του επισκέπτη απο ολες τις πλευρές. Ξορκίζουν το σύστημα του AirBnB, αντι να καταλαβουν οτι ολες μαζί οι μορφές των καταλυματων -είτε ειναι ενοικιαζόμενα, μικρά ξενοδοχεία (μεγαλες μοναδες δυστυχως δεν διαθετουμε, είτε καταλυματα μέσω του AirBnb- αν συνεννοηθούν και αντιμετωπίσουν συλλογικά τον κάθε επισκέπτη που θα ερθει στην Ανδρο, μονο θετικα αποτελέσματα μπορεί να υπάρξουν για τις ιδιες τους τις επιχειρήσεις, αλλά και για το νησί. Απο τη στιγμή που κάποιος δεν εχει στην ταμειακή του ως επιχείρηση έσοδα, προσπαθεί να κάνει τα πάντα για να προσελκύσει κόσμο.