"Καίει" η τιμή της βενζινης στις Κυκλάδες! Πόσο έχει στην Άνδρο.

Οι Κυκλάδες ανεδείχθησαν για άλλη μια φορά… «πρωταθλήτριες» στην αύξηση της τιμής της βενζίνης! Οι κάτοικοι των Κυκλάδων χρυσοπληρώνουν τα καύσιμα, ενώ στα Δωδεκάνησα που είναι πιο μακριά από το κέντρο, οι τιμές είναι χαμηλότερες.

Και ενώ το ράλι ανόδου στις τιμές συνεχίζεται, υπάρχουν κυκλαδονησια που η τιμή της αμόλυβδης ξεπέρασε τα 2 ευρώ το λίτρο! Στην Άνδρο οι τιμές κυμαίνονται από 1,79 μέχρι 1,92 ευρώ το λίτρο!!!

Αναλυτικά: στη Σίκινο και την Αμοργό υπήρξαν πρατήρια που τη Δευτέρα,(21.5) υπέβαλαν στο παρατηρητήριο τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης ,τιμές ίσες ή άνω των δύο ευρώ.

Συγκεκριμένα ένα πρατήριο στη Σίκινο υπέβαλε τιμή 2,045 ευρώ το λίτρο ενώ ένα πρατήριο στα Κατάπολα της Αμοργού,υπέβαλε τιμή στα 2 ευρώ το λίτρο.

Οι Κυκλάδες εξάλλου είναι η περιοχή με την ακριβότερη μέση τιμή στη βενζίνη (1,850 ευρώ το λίτρο) ενώ στη δεύτερη ακολουθούν τα Δωδεκάνησα με 1,768 ευρώ/λίτρο.

Στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται η Ευρυτανία με 1,724 ευρώ/λίτρο.

Πανελλαδικά η τιμή της αμόλυβδης είναι - βάσει των στοιχείων της Δευτέρας - στα 1,630 ευρώ/λίτρο όταν μια εβδομάδα νωρίτερα ήταν 1,603 ευρώ/λίτρο.

Χ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μαθανε πως είμαστε πλούσιοι! Δεν εξηγείται αλλιώς πώς το κοντινότερο στη Αθήνα κυκλαδονήσι (άρα λιγότερα μεταφορικά) έχει από τα πιο ακριβά καύσιμα! Για να μη συγκρίνω με τα μακρινά Δωδεκάνησα που, όπως γράφετε, έχουν χαμηλότερες τιμές αν και τα μεταφορικά τους είναι (λογικά) αυξημένα! Κάποιος μας δουλεύει; ;; ( θα ήθελα μια απάντηση αν μπορούν από τους πρατηριούχους μας...)

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν θα σταθώ μόνο στο γεγονός οτι η βενζίνη στην Αθήνα (π.χ. στην Παλλήνη) έχει 1.56/λίτρο ενώ στην Άνδρο ξεπέρασε το 1.90/λίτρο δηλαδή 35 λεπτά/λίτρο διαφορά , το αλλο κουφό είναι οτι υπάρχει βενζινάδικο στην Άνδρο που πουλάει τη βενζίνη 10 λεπτά...!!! παραπάνω απο τα άλλα βενζινάδικα...αν είναι δυνατόν. Μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος πως συμβαίνει αυτό; Εννοείται οτι απο τον συγκεκριμένο κύριο δεν βάζω βενζίνη ούτε για το βενζινοπρίονο. Καλά θα κάνουν μερικοί να προσγειωθούν στη πραγματικότητα ,αν θέλουν να δουλέψουν.

This comment was minimized by the moderator on the site

Το θέμα που αγγιξατε κύριε Μπασαντή είναι μείζωνος σημασίας, οχι γιατί τα νησιά μας περιμένουν το προσεχές διάστημα τουρισμό (πως να κινηθεί οταν τα ακτοπλοϊκα απο τη μία είναι υπέρογκα σε σχεση με την απόσταση κι απο την άλλη οι τιμές των καυσίμων πραγματικά καίνε), αλλά διότι τα ίδια τα νησιά είνια σε δυσμενέστερη θέση από την ηπειρωτική Ελλάδα ως προς το θέμα αυτό. Παλιότερα οι πρατηριούχοι απαντούσαν στην ερώτηση γιατι ειναι τοσο ακριβό το καύσιμο στα νησιά, οτι ευθύνεται η μεταφορά για αυτό και πιο συγκεκριμένα οτι ναυλώνεται πλοίο που διακινεί αποκλειστικά βυτιοφόρα καυσίμων πτος τα νησιά κι ετσι ανεβαίνει ο τόνος ανα είδος καυσίμου, επομένως και η τιμή του λίτρου. Τα τελευταία δέκα σχεδόν χρόνια που ολες οι εταιρείες διακινούν τα καύσιμα με δικά τους πλοία και βυτία στα νησιά γιατι συνεχίζει η τιμή στις Κυκλάδες και γενικότερα το Αιγαίο να είναι απο τις υψηλότερες στην Ελλάδα? Ας μας απαντήσει καποιος για αυτο. Ενα αλλο ζήτημα επίσης είναι το γεγονός του οτι ενα πρατήριο μπορεί να γεμίσει τις δεξαμενές του με καύσιμο σε συγκεκριμένη ημερομηνία και έπειτα απο κάποιες ημέρες χωρίς να έχει προμηθευτεί ξανά καύσιμα, μεταβάλλει την τιμή του λίτρου. Αφου προμηθευτηκε συγκεκριμένη ποσότητα σε συγκεκριμένη τιμή: γιατι να μεταβάλλει την τιμή πώλησης αν λίτρο απο τη στιγμή που δεν εχει τελειώσει το διαθέσιμο στοκ του καυσίμου του απο την τελευταία προμήθεια, η οποία έγινε μάλιστα σε συγκεκριμένη τιμή? Το να αγοράσει ξανά καύσιμο με ακριβότερη τιμή, είναι κατανοητό και επακόλουθο οτι η τιμη πώλησης του λίτρου θα βγει ακριβότερη. Αλλά το να μεταβάλλει τις τιμές της ποσότητας που εχει ήδη προμηθευτεί και πριν καν αυτή τελειώσει, δεν είναι περίεργο? Ας μας εξηγήσει κάποιος την λογική της κοστολόγησης των καυσίμων γενικότερα και το γιατί να υπάρχει η τεράστια διαφορά των περίπου 25 λεπτών ανά λίτρο μεταξύ της Ηπειρωτικής Ελλάδας (κυρίως των αστικών περιοχών) και των νησιών της Χώρας μας..

This comment was minimized by the moderator on the site

γιατί όταν ανακοινώνεται αύξηση της τιμής βενζίνης/πετρελαίου οι νέες αυξημένες τιμές ισχύουν από το επόμενο πρωινό ΕΝΩ όταν ανακοινώνονται μειώσεις στις τιμές δεν τις βλέπει ποτέ ο καταναλωτής;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;