Γρήγορο ίντερνετ σε όλη την Άνδρο!!!

Μέχρι το τέλος του 2018 η Άνδρος θα έχει συνδεθεί με οπτικές ίνες και θα έχει ευρυζωνικά δίκτυα. Επιτέλους φτάνει στο νησί το γρήγορο ιντερνέτ. Είναι ένα βασικό βήμα εκσυγχρονισμού που γίνεται από τις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες και θα δώσει σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη του νησιού.

Τα έργα ήδη έχουν ξεκινήσει καιρό από τη Νότια Άνδρο… κι ανηφόρισαν στην Κεντρική! Τώρα η βασική εργολαβία είναι στην περιοχή της Χώρας και ολοκληρώνεται το δίκτυο στα γύρω ορεινά και ημιορεινά χωριά. Και θα συνεχίσουν στην Βόρεια και Δυτική Άνδρο. Δηλαδή, Μπατσί και Γαύριο.

Καθημερινά η εργολαβία των εταιρειών (Rural connect ευρυζωνικά δίκτυα & Intracat) σκάβει εκατοντάδες μέτρα ένα μικρό χαντάκι κόβοντας την άσφαλτο 8-10 πόντους με ένα μηχάνημα και σε βάθος 40 πόντων. Βάζουν ένα μεγάλο καλώδιο με τις οπτικές ίνες απ’ όπου θα περνάνε τα ευρυζωνικά δίκτυα. Το σκεπάζουν. Και στο τέλος θα ρίξουν και άσφαλτο. Συνδέουν όλα τα χωριά του νησιού και με το κεντρικό δίκτυο στη Χώρα που είναι ήδη απλωμένες οπτικές ίνες και το ίντερνετ τρέχει γρήγορα.

Τα έργα γίνονται και επί του επαρχιακού (έξω από τους οικισμούς) και επί του δημοτικού οδικού δικτύου (μέσα στους οικισμούς). Επί του επαρχιακού θα γίνουν σε μήκος 87χιλ. και θα έχουν 60 φρεάτια σύνδεσης και επίβλεψης. Και επί του δημοτικού το μήκος υπολογίζεται στα 40 περίπου χιλ.

Γίνεται με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και θα απλωθούν τα δίκτυα της VODAFON. Θα υπάρξει συνεργασία και με την COSMOTE, η οποία έχει ήδη δίκτυο στην Χώρα και απλώνει το δικό της δίκτυο με έργα έξω από τον Όρμο (500 μέτρα με φρεάτια) και στην διασταύρωση των Μενήτων (425 μέτρα και 14 φρεάτια).

Για τα έργα έχουν γνωμοδοτήσει θετικά οι τεχνικές υπηρεσίες Επαρχείου και Δημαρχείου και έχουν εγκριθεί από την Περιφέρεια. Αναμένεται όπως είπαμε να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ. ΠΑΛΙ ΣΚΑΒΕΤΑΙ Η ΑΣΦΑΛΤΟΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΛΟΓΟ ΛΑΚΟΥΒΙΤΣΑΣ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ, ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΙΣΟ ΜΕΤΡΟ ΠΙΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ(ΣΧΕΔΟΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ). ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΘ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΑΣ, ΝΑ ΣΚΑΨΟΥΝ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΧΑΝΤΑΚΙ???? ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΠΗΓΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ, ΚΑΙ ΧΑΛΑΣΑΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΥΚΤΙΟ!!!!! ΑΠΛΑ 20-30 ΠΟΝΤΟΥΣ ΠΙΟ ΜΕΣΑ!!! ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ!

This comment was minimized by the moderator on the site

"Γρήγορο ίντερνετ σε όλη την Άνδρο!!!", ακούγεται ωραία. Εμείς στην Δυτική Άνδρο δεν έχουμε ούτε αργό internet ακόμη!

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπορεί κανείς να συστήσει αυτήν την εταιρεία στο Δήμαρχο, μπας και μάθει και κάνει το ίδιο με την ύδρευση..που έχει γεμίσει τους δρόμους στο Μπατσί με λάστιχα για να υδρεύει το χωριό; 11 οι Τούμπες των περαστικών φέτος έξω από το μαγαζί μου.