Εθνική Τράπεζα τέλος στο Κόρθι

Ο πεζόδρομος στο Κόρθι όπου ήταν και το γραφείο της Εθνικής (φωτ. Εν Άνδρω).

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου θα γίνουν οι τελευταίες συναλλαγές στο γραφείο  που διατηρούσε - με δύο υπαλλήλους κάθε Τετάρτη - η Εθνική Τράπεζα στο Κόρθι.

Οι λόγοι όπως διαπιστώσαμε μετά από σχετική έρευνα έχουν να κάνουν με το γενικότερο συμμάζεμα των Τραπεζών, οι οποίες κάποτε ανθούσαν. Η οικονομική «ανάπτυξη» που περιμένουμε δεν έχει ακόμα φτάσει, οι τράπεζες βλέπουν τις καταθέσεις να μειώνονται και τα δάνεια πια δύσκολα δίνονται. Η επίκρατούσα οικονομική καχεξία οδηγεί όλες τις Τράπεζες να κλείνουν σε πολλά μικρά νησιά και υποκαταστήματα.

Ιδού τα πρωτοσέλιδα ιστοσελίδων για το τι γίνεται στα μικρά νησιά των Δωδεκανήσων

Στην Άνδρο η «Πειραιώς» στο Γαύριο υπολειτουργεί τον χειμώνα. Και – μετά από παρεμβάσεις και πολιτικές πιέσεις – λειτουργεί μόνο το καλοκαίρι. Όμως έχει πρόβλημα. Η Εθνική Τράπεζα στο Κόρθι έβλεπε την πελατεία της να μειώνεται, τις όποιες καταθέσεις να εξανεμίζονται και μεγάλο μέρος των σύνθετων τραπεζικών συναλλαγών να γίνεται στο υποκατάστημα της Χώρας όταν οι Κορθιανοί πήγαιναν για ψώνια.

Πέρα από τις όποιες αιτίες το κλείσιμο της Εθνικής στο Κόρθι καθρεφτίζει κάτι από την οικονομική πορεία της περιοχής και της Άνδρου. Μερικές αποσπασματικές διαμαρτυρίες που έγιναν κατά διαστήματα δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα μπροστά στην σκληρή πραγματικότητα

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet