Sea Jets & Golden Star Ferries αυξάνουν τον στόλο τους Γεμίζει πλοία το Αιγαίο

Του Μηνά Τσαμόπουλου


Η δρομολογιακή χρονιά 2018-2019 αναμένεται να είναι ακόμη καλύτερη όσο αφορά τον αριθμό πλοίων. Βάσει των αιτήσεων για δρομολόγια που κατέθεσαν μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου του 2018, όπως είχαν δικαίωμα οι εταιρείες, θα δρομολογηθούν 255 πλοία όλων των τύπων από 1η Νοεμβρίου 2018 έως 31 Οκτωβρίου 2019.

Τη μεγάλη διαφορά στην αύξηση του αριθμού πλοίων την κάνουν η Sea Jets, η οποία δηλώνει πως θα δρομολογήσει 19 πλοία και η Golden Star Ferries, η οποία δρομολογεί πέντε πλοία αντί των τριών που είχε 12 μήνες νωρίτερα. Ενώ αναμένει να δει τι θα γίνει και με το έκτο (συνιδιοκτησία με την Fast Ferries), το Golden Express, που ήδη έφερε από την Ισπανία.

Το 2018-2019 - με την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Hellenic Seaways από τον όμιλο της Attica Group - το νέο σχήμα θα έχει δύο πλοία λιγότερα, τα οποία όμως θα «χρεωθούν» στον Όμιλο Grimaldi και στη θυγατρική τους τις Μινωϊκές που κι αυτά θα μείνουν στο Αιγαίο.

Στις γραμμές των Ανατολικών Κυκλάδων, αυξήθηκε ο αριθμός των υπό δρομολόγηση πλοίων κατά 10,5% και από 38 πάνε στα 42. Στις γραμμές του Βορείου Αιγαίου η αύξηση του αριθμού των πλοίων είναι 14%.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet