Ποιοι Ανδριώτες εφοπλιστές φεύγουν από το Λονδίνο λόγω Brexit

Το Brexit στην Μεγάλη Βρετανία έφερε μεγάλη αναστάτωση στις οικονομίες ολόκληρου του κόσμου και μεταξύ άλλων είχε ως αποτέλεσμα να… υποχρεώσει πολλους Έλληνες εφοπλιστές και κυρίως τους περισσότερους Ανδριωτες να εγκαταλείψουν το Λονδίνο! Γνωστά και πανίσχυρα ονόματα της εφοπλιστικής οικογένειας της Άνδρου, που επί χρόνια είχαν εγκατασταθεί στην βρετανική πρωτεύουσα την εγκατέλειψαν μεταφέροντας αλλού τις έδρες των επιχειρήσεων τους.

Επαμεινώνδας Εμπειρίκος

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου, γνωστού ως Committee, Χαράλαμπος Φαφαλιός,  στο «Πρώτο Θέμα» είναι αποκαλυπτικός: «Υπάρχουν ζητήματα που προβληματίζουν όπως η αστάθεια του φορολογικού περιβάλλοντος που έχει ως συνέπεια, όλο και περισσότερες ναυτιλιακές εταιρείες να εγκαταλείπουν το Λονδίνο και να εγκαθίστανται αλλού». Για να προσθέσει: «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο Λονδίνο, να ακολουθήσει τη μοίρα της Νέας Υόρκης, όπου στη δεκαετία του 1960 πραγματοποιήθηκε μαζική φυγή ναυτιλιακών εταιρειών λόγω αλλαγής στη φορολογία.»

Αδαμάντιος Πολέμης

Ανάμεσα στα ονόματα που έχουν αποχαιρετήσει το Λονδίνο ως μόνιμη βάση τους είναι ο Λου Κολλάκης και οι Αδαμάντιος και Σπύρος Πολέμης και  χαρακτηρίζονται ως το «πρώτο κύμα» και πατάνε γερά στην Ελλάδα, για να ακολουθήσουν ο Μιχάλης Χανδρής, μέλη της οικογένειας Γουλανδρή και πιο συγκεκριμένα απόγονοι του "Big Τζoν", που έχουν πάει στην Ελβετία και στο Μονακό, ο Επαμεινώντας Εμπειρίκος που επέλεξε το Μονακό καθώς και μέλη των οικογενειών Μουρολέοντα, Λυκιαρδόπουλου και Καρούση.

Σπύρος Πολέμης

Το κτύπημα για τους Έλληνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές είναι διπλό αφού λόγω του επικείμενου ΒREXIT έχει «καθίσει» η αγορά του real estate όπου τα τελευταία χρόνια είχαν κάνει τεράστιες επενδύσεις για να σιγουρέψουν τα χρήματά τους. Τα ακίνητα που συγκέντρωναν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ήταν αξίας μεταξύ 500 χιλιάδων και 2 εκατομμυρίων στερλινών σε περιοχές όπως το Chelsea, το Knightsbridge, η Belgravia, το Kensington, στην πλατεία Carlyle το Marylebone του Ανατολικού Λονδίνου, το Mayfair και το Notting Hill. Μέσα μία χρονιά, αγόραζαν 30 έως 50 πολυτελέστατα σπίτια-πύργους σε ακριβές περιοχές επενδύοντας 250 έως 400 εκατομμύρια λίρες ετησίως.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητέ ''κάπτεν ''έχεις αναλογισθεί ποτέ τι έχετε προσφέρει όλοι εσείς οι εργάτες της θάλασσας στους εφοπλιστές;;;;;;;;;;;;;;;;;;;άσε λοιπόν το ΄΄λιβανιστήρι ''........Καλή Χρονιά σ όλους τους ναυτικούς Ανδριώτες και μη ,καλές θάλασσες σ αυτούς που θαλασσοπνίγονται για να στείλουν ψωμί στις οικογένειες τους...ανεξαρτήτως .....brexit..........

This comment was minimized by the moderator on the site

Θα ήθελα να διαφωνήσω με το παρακάτω σχόλιο διότι οι συγκεκριμένοι εφοπλιστές και συμπατριώτες μας έχουν προσφέρει τα μέγιστα στον τόπο μας και σε επίπεδο κοινωνίας και σε προσωπικό. Η Άνδρος ως λιμενας νηολόγιου ταξιδεύει στα πέρατα του κόσμου και η περηφανια σε αυτο περισσεύει.Τελος να μην ξεχνάμε πόσα παιδιά της Άνδρου έχουν εργασία και επαγγελματική εξέλιξη χάριν στους εφοπλιστες μας που η Αγάπη τους για την Άνδρο είναι έμπρακτη και ουσιαστική .Δεν θέλω να απαριθμήσω τους συλλόγους που η οικογένεια Πολεμη στηρίζει ,αυτό είναι κάτι πολύ γνωστό σε πολλούς.
Καλή χρονιά σε όλους και καλές θάλασσες στους απανταχού Ανδριωτες Ναυτικούς.

This comment was minimized by the moderator on the site

Θα έρθουν στην Ελλάδα;;;;χα χα χα άρα;;; γιατί να μας νοιάζει;;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Αχχχχχχχχχχχχχχχχ..................ζόρια που τραβούν κι αυτοί οι δυστυχείς πάμπλουτοι!