Έγειρε χτες βράδυ στο πλάι «κουρασμένο» το «Πηνελόπη Α»!

Το Πηνελόπη Α στην Ελευσίνα (φωτ. Αρχιπέλαγος).

Το θρυλικό πλοίο της γραμμής μας «Πηνελόπη Α» φαίνεται πως κουράστηκε ξεχασμένο στη ντάνα της Ελευσίνας και ξαφνικά χτες το βράδυ (28/2) έγειρε στο πλάι κι ακούμπησε στην πλωτή εξέδρα που είναι δεμένο. Εισροή υδάτων  από αδιευκρίνιστη αιτία λένε. Το πλοίο είναι παροπλισμένο - από το 2014 που απεσύρθει λόγω οικονομικών προβλημάτων της εταιρείας Αγούδημου - στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Ελευσίνας.

Είναι το δεύτερο «επεισόδιο» που εμπλέκεται μέσα σε ένα χρόνο το σπουδαίο για τους Ανδριώτες και τους άλλους κυκλαδίτες πλοίο. Θυμίζουμε πως το πλοίο είχε λυθεί κι είχε επιχειρήσει να «δραπετεύσει» και να ξανοιχθεί στα πέλαγα πριν ένα χρόνο (18/1/2018). Το περιμάζεψαν τα ρυμουλκά τότε!…

Το Πηνελόπη λυμένο ξεφεύγει πέρσι από την ντάνα

Σύμφωνα πληροφορίες το πλοίο χτες βράδυ πήρε κλίση 9 με 10 μοίρες λόγω εισροής υδάτων από κάποιους σωλήνες έχει ακουμπήσει σε μία πλωτή εξέδρα που βρίσκεται δίπλα του. Στην εξέδρα είναι δεμένο και το παροπλισμένο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Μυτιλήνη».

Άλλη μια φωτογραφία στην ντάνα δίπλα στην πλωτή εξέδρα που έγειρε χτες βράδυ

Ήδη από το αρχηγείο του λιμενικού σώματος είναι σε εξέλιξη σχέδιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ενώ στο σημείο αναμένεται πλωτός γερανός και ρυμουλκό, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Επίσης, δίπλα στο «Πηνελόπη» βρίσκονται ήδη δύτες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Το «Πηνελόπη Α» ανήκει στην Εθνική Τράπεζα και βγήκε πρόσφατα σε πλειστηριασμό έναντι του ποσού των 800.000 ευρώ, αλλά απέβη άγονος. Το πλοίο παρέμενε παροπλισμένο από το 2014 στον κόλπο της Ελευσίνας και έως τώρα παρέμενε στα αζήτητα.

Όπως έγραφε ο συνεργάτης μας Χ. στις 19/1/2018 "το πλοίο από το 1992 μέχρι το 2014 εξυπηρετούσε το νησί μας χειμώνα-καλοκαίρι, με άγριους καιρούς, με ανοιξιάτικες μπουνάτσες, με καλοκαιρινά μελτέμια. Πάντα στην ώρα του με φτηνά εισιτήρια και υπήρξε ένα αγαπημένο βαπόρι για όλους τους Ανδριώτες..." και μετά  βρέθηκε «από το στενό της Μάγχης, το Ντόβερ και το Καλαί, στα γαλανά νερά του Αιγαίου και των Κυκλάδων… μετά στην «αποστρατεία» του, το έστειλαν… εξορία στην ντάνα των παροπλισμένων πλοίων στην Ελευσίνα, μέχρις ότου πάρει τον δρόμο για τα διαλυτήρια της Τουρκίας, για να γίνει παλιοσίδερα.»

Το χτεσινό επεισόδιο όπως όλα δείχνουν το φέρνει πλέον πιο κοντά στα διαλυτήρια…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

Πηγές: Κλίση από εισροή υδάτων στο παροπλισμένο πλοίο «Πηνελόπη Α» iefimerida.gr, Αρχιπέλαγος.gr και Εν Άνδρω.gr.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Γιατί γράφετε ψέμματα κύριε του ΕΝ ΑΝΔΡΩ ???
Για ποιές ύβρεις μιλάτε, σε ένα σχόλιο μου, που αναφέρετε σε γεγονότα περίεργα ....με έργα στο νησί...
τολμήστε να δημοσιεύσετε όλο το σχόλιο ως είχε και αφήστε τις αρλούμπες...εμείς το έχουμε φωτογραφήσει και το κρατάμε....για δημοσίευση του
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Εσείς έχετε φωτογραφίσει τον εαυτό σας στον καθρέφτη. Τι να κάνουμε εμείς; Να ανεβάσουμε χυδαίους υπαινιγμούς για ζητήματα που μόνο εσείς βλέπετε στον καθρέφτη σας; Και αν μας μηνυσουν θα έρθετε εσείς με την φωτογραφία σας να μας υπερασπιστείτε στο δικαστήριο. Άλλωστε εσείς ξέρετε από δικαστήρια. Εμείς όχι...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ωραια....και γιατι πρέπει να μα σλές κάθε φορά για το βαπόρι αυτό ? ..μέτοχοι είμαστε ...
εχει τελειωσει εδώ και κάτι χρόνια....
δεν κυττάτε να γράψετε κατι για την... κρεπάλη...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κύριε Τάκη πρώτον να μάθετε πως γράφεται η λέξη κραιπάλη... δεύτερον να μάθετε σε τι κυρίως αναφέρεται. Σύμφωνα με το λεξικό: "τρόπος ζωής που χαρακτηρίζεται από έλλειψη ηθικών αρχών και φραγμών, όσον αφορά τις σεξουαλικές και άλλες ηδονές: Zει μέσα στην κραιπάλη...".
Τρίτον αν δεν σας αρέσει η ποιητική της θάλασσας και ο ρομαντισμός των πλοίων που αγαπήσαμε και μας ταξίδεψαν μην διαβάζετε το κείμενο. Δεν είναι ανάγκη να διαβάζουμε εμείς σχόλια για την "κραιπάλη" που απασχολεί εσάς...
Ευχαριστούμε για τις υπόλοιπες ύβρεις σας, αλλά λέμε να μην τις ανεβάσουμε και χαλάσουμε την αισθητική της μέρας...
Καλημέρα σας κύριε Τάκη...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro