Ξύλινα τείχη στο Μπατσί!!!

Για να μοιραστεί ένας κοινόχρηστος χώρος στο Μπατσί έγιναν μηνύσεις και προσαγωγές! Έλαβε χώρα πολύωρη ακροαματική διαδικασία  στο δημοτικό συμβούλιο με δικηγόρους. Κατάληξη ήταν 50%/50% διαχωρισμός του χώρου. Ιδού πως ερμήνευσαν το 50%/50% κάποιοι: με ένα σχεδόν δίμετρο ξύλινο τοιχίο σε δημόσιο χώρο! Χωρίς φυσικά άδεια του Δήμου και χωρίς φυσικά άδεια της πολεοδομίας! Έτσι "είδαν" κάποιοι τα "δικαιώματα" τους στον κοινόχρηστο χώρο! Έτσι αντιλαμβάνονται κάποιοι στις μέρες μας τον... ανταγωνισμό! Όχι στις τιμές, αλλά με περίκλειστα τείχη! Μήπως είναι αναγκαία μια συνολική παρέμβαση του Δήμου, αλλά και μια σοβαρή παρέμβαση της πολεοδομίας με ένα πρόστιμο για την αυθαίρετη κατασκευή; - Εν Άνδρω...

Αγαπητό Εν Άνδρω

Καλησπέρα όπως είχατε γράψει προ καιρού η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Άνδρου («Τραπεζάκια Έξω») ήταν να διαμοιραστεί ο χώρος μεταξύ των δύο καταστημάτων 50%/50%. Όπως βλέπετε από τις φωτογραφίες μετά το μοίρασμα του κοινόχρηστου χώρου - το ανταγωνιστικό μαγαζί "ΜΠΟΥΚΑ" στη θέση Καμπανάκι στο Μπατσί - θεώρησε σωστό να υψώσει έναν ξύλινο τοίχο γύρω στα 2 μέτρα μόνο και μόνο για να κλείσει τη θέα των τραπεζιών μου και να περιορίσει και την προβολή του μαγαζιού μου.

Επίσης κρύβει την θέα από τον ανυποψίαστο τουρίστα επισκέπτη του Μπάτσιου ο όποιος μπορεί να θέλει να κάτσει στο παγκάκι για να βγάλει πέντε φωτογραφίες του χωριού αυτό το παράνομο τοιχίο.

Αυτό το παράνομο έκτρωμα δεν προσβάλλει μόνο το κατάστημά μου αλλά προσβάλλει όλο το δημοτικό διαμέρισμα του Μπάτσιου και τον Δήμο της Άνδρου και τον οποιοδήποτε πολίτη. Ο δήμαρχος είναι ενήμερος για την κατάσταση όπως και ο κοινοτάρχης και ο αντιδήμαρχος και όλοι είπαν να κατέβει αυτός ο τοίχος ή να μπούνε γλάστρες σαν διαχωριστικό.

Αγαπητέ διαχειριστή έχουμε έρθει να επενδύσουμε στην Άνδρο και το μοναδικό πράγμα που βρίσκουμε συνεχώς από τους διπλανούς μας είναι... τοίχους! Κάποτε όμως αυτοί οι τοίχοι πρέπει να πέσουν…

Ευχαριστώ πολύ

Γιάννης Ζήσης

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Οι πέργκολες και τα στέγαστρα αποτελούν το σημείο αναφοράς του εξωτερικού χώρου ενός κτηρίου και λόγω των κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν στην χώρα μας χρησιμοποιούνται ευρέως.
Πολλοί ιδιοκτήτες όμως δεν γνωρίζουν ότι απαιτείται Άδεια από την Πολεοδομία εν προκειμένω του Δήμου ΑΝΔΡΟΥ, για να κατασκευαστεί μία πέργκολα.
Σύμφωνα το Νέο Οικοδομικό Κανονισμό «Πέργκολα είναι η εξωτερική ασκεπής σταθερή κατασκευή με μέγιστο ύψος τα τρία μέτρα, που προορίζεται για την αναρρίχηση των φυτών ή την τοποθέτηση προσωρινών σκιάστρων από ύφασμα, καλαμωτή και κινητά στοιχεία, αποκλειομένων οποιωνδήποτε άλλων κατακόρυφων στοιχείων πλήρωσης του φέροντα οργανισμού της κατασκευής».
Κάθε κατασκευή πέργκολας ανεξάρτητα από τη θέση που κατασκευάζεται, απαιτεί Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας από την Πολεοδομία Άνδρου.
Τι δικαιολογητικά αιτούνται;
Αίτηση του ιδιοκτήτη
Στοιχεία Νομιμότητας του κτηρίου π.χ. Οικοδομική Άδεια, περαίωση με Ν. 4178/13, Βεβαίωση μηχανικού για κτίσμα προ του έτους 1955
Κάτοψη και όψη σε κλίμακα 1:100
Αντίγραφο τοπογραφικού διαγράμματος της οικοδομικής αδείας ή της άδειας δόμησης εφόσον υφίσταται ή του προσαρτώμενου σε δικαιοπραξία, με την υπό κλίμακα, αποτύπωση των εγκαταστάσεων (θέση, διαστάσεις, αποστάσεις κτλ).
Τεχνική Εκθεση Μηχανικού
Δήλωση του Μηχανικού ότι δεν παραβιάζεται το ιδεατό στερεό του κτιρίου.
Φωτογραφίες του ακινήτου
Συναίνεση του διαχειριστή ή των συνιδιοκτητών όταν οι εργασίες αφορούν κοινόχρηστους χώρους.
Ο χρόνος έκδοσης της Άδειας από την στιγμή που κατατεθεί στην υπηρεσία δόμησης της Πολεοδομίας Άνδρου, ο πλήρης φάκελος, με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, είναι περίπου 3 με 4 μέρες. Μόνο σε περίπτωση που απαιτείται γνωμοδότηση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής χρειάζεται ακόμα μία βδομάδα επιπλέον.
Αν, απο την άλλη , έχουν τοποθετηθείι πέργκολες χωρίς άδεια, υπάρχει πρόβλημα, υπάρχει παρανομία.
Τότε θεωρείται αυθαίρετη κατασκευή και πρέπει να γίνουν τα εξής:
Σε περίπτωση που η άδεια είναι σε ισχύ κατατίθεται φάκελος στο αρμόδιο Πολεοδομικό Γραφείο 'Ανδρου, για να γίνει αναθεώρηση της υπάρχουσας Άδειας Δόμησης για τη συγκεκριμένη κατασκευή.
Αν έχει κατασκευαστεί μέχρι τον Ιούλιο του 2011 τακτοποιείται με τον Ν. 4178/ 2013 καταβάλλοντας 500 ευρώ παράβολο συν την αμοιβή μηχανικού.
Σε άλλη περίπτωση μπορεί να κατατεθεί στην πολεοδομία Άνδρου, φάκελος νομιμοποίησης εργασιών μικρής κλίμακας.

This comment was minimized by the moderator on the site

Τώρα που θα γίνει το νέο ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΔΡΟΥ, ήρθε η στιγμή και μάλιστα με το ξεκίνημα της νέας Δημοτικής Αρχής Ανδρου απο την 1/9/2019 και να γίνει άμεσα η έναρξη λειτουργίας του, με ένα πρώτο θέμα που καίει το τόπο μας κι είναι το θέμα όλων των παράνομων στην ουσία σκιάστρων (κοινώς πέργκολες των καταστημάτων ) στο Μπατσί, το Γαύριο, το Κόρθι αλλά και την Χώρα.
Στο Γαύριο η χερσαία ζώνη λιμένος Γαυρίου, να περάσει στα χέρια του νέου Ανδριώτικου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, προκειμένου να δοθούν προσωρινές άδειες παραχώρησης χώρου στους καταστηματάρχες.
Αλλά με τη δέσμευση ότι σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα (ενός-δύο ετών) το νέο Λιμενικό Ταμείο Ανδρου, να έχει καταθέσει σχέδιο για τις πέργκολες με όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις και βάση αυτού του σχεδίου να διαμορφωθούν οι πέργκολες των καταστημάτων και όχι αυτό το ‘’πανηγύρι ‘’ που έχει γίνει με κάθε είδους σχέδιο κάθε είδους χρωματισμό και ..πάει λέγοντας ! !
Οπου σε συνδυασμό με την αποξίλωση, όλων των παράνομων πινακίδων κάθε μορφής και χρήσης να αλλάξει το Γαύριο, να αλλάξει το Μπατσί.

This comment was minimized by the moderator on the site

Σε δημόσιους κοινόχρηστους χώρους επιτρέπονται κατασκευές «λυόμενες και προσωρινές».

Ως λυόμενη κατασκευή ορίζεται αυτή «που αποτελείται από συναρμολογούμενα και αποσυναρμολογούμενα δομικά στοιχεία, ενώ ως προσωρινή κατασκευή ορίζεται η «κατασκευή που τοποθετείται και απομακρύνεται σε λυόμενα μέρη, δεν απαιτεί εκτεταμένη υποδομή ώστε να αλλοιώνει σοβαρά το φυσικό έδαφος και τοποθετείται για συγκεκριμένο σκοπό και διάρκεια σε οικοδομήσιμο ή μη χώρο».

Επίσης ως στέγαστρο ορίζεται «η μη προσβάσιμη σταθερή κατασκευή, που κατασκευάζεται με συμπαγή σταθερά ή κινητά στοιχεία στην οροφή του, αποκλειομένων οποιωνδήποτε άλλων κατακόρυφων στοιχείων πλήρωσης», ενώ ως πέργκολα ορίζεται «η εξωτερική ασκεπής σταθερή κατασκευή με μέγιστο ύψος τα τρία μέτρα, που προορίζεται για την αναρρίχηση των φυτών ή την τοποθέτηση προσωρινών σκιάστρων από ύφασμα, καλαμωτή και κινητά στοιχεία, αποκλειομένων οποιωνδήποτε άλλων κατακόρυφων στοιχείων πλήρωσης του φέροντα οργανισμού της κατασκευής».

Οι παραπάνω διατάξεις έχουν δημιουργήσει σύγχυση στις πολεοδομικές υπηρεσίες ως προς τις επιτρεπόμενες κατασκευές στους κοινόχρηστους χώρους που παραχωρούνται από δημόσιους φορείς και ΟΤΑ (Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης), ιδιαίτερα για χρήση τραπεζοκαθισμάτων, με αποτέλεσμα κατασκευές που καταγράφονται σαν αυθαίρετες σε κάποιες περιοχές, σε άλλες να θεωρούνται νόμιμες, π.χ. μεταλλικές κατασκευές βιδωτές επί του δαπέδου με ανοιγόμενα οριζόντια στοιχεία πλήρωσης και ανοιγόμενη οροφή, ενώ απλές ξύλινες ανοικτές κατασκευές, πέργκολες, να θεωρούνται αυθαίρετες είτε όταν έχουν σταθερό υλικό σκίασης ή ακόμα κι αν έχουν ύφασμα για σκίαστρο.

Στην ερώτηση τι ισχύει τελικά κι αν επιτρέπονται πέργκολες ή σκίαστρα στους κοινόχρηστους χώρους ή επιτρέπονται μόνο ομπρέλες δόθηκε απάντηση από το Υπ. Περιβάλλοντος ότι αυτές οι κατασκευές θα πρέπει να αποσκοπούν στη λειτουργία του χώρου και θα πρέπει να αποτελούν ενιαίο αισθητικό σύνολο.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΜΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ! !
ΚΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ.... '' ΣΤΥΛΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΙΔΕΕΣ'' ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΝΤΟΠΟΙΟΥ ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΑΒΛΕΣ -ΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ Η ΟΠΤΙΚΗ ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ, ΟΤΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΙΣΧΗ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ, ΔΕΝ ΚΤΙΖΕΤΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ, ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ? ?
ΑΙΣΧΟΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΜΠΑΤΣΙ
ΑΙΣΧΟΣ ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ! !

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥ '' ΜΠΟΥΚΑ '' ΗΡΘΕ ΙΣΩΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΞΗΛΩΘΟΥΝ '' ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ'' ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ...ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ ΤΑ ΙΑΣΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΓΚΟΛΕΣ ! !
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ......

This comment was minimized by the moderator on the site

Απαράδεκτοι, κρίμα που είναι νέοι. Κακέκτυπα "νυκτόβιων" , "μπαρόβιων".
Με τέτοια εμφάνιση και συμπεριφορά πιστεύουν ότι θα κονομήσουν περισσότερα.
Συνέχεια του φαινομένου πριν ένα μήνα που έκαψαν ένα νέο μπαρ παραλίας.
Συνέχεια του περισυνού καψίματος άλλου ενός μπαρ παραλίας.
Συνέχεια του μαγαζιού που έχει κάνει πάνω από τριάντα "καταγγελίες" στο
διπλανό του μαγαζί .
Αντί να δουλέψουμε όλοι με πνεύμα συνεργασίας τη μεγάλη (long) τουριστική μας
σαιζόν, κάποιοι έχουν τη νοοτροπία "να κλείσουν" τους ανταγωνιστές τους.
Δε βρέθηκε ένας στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν μετέφεραν τον καυγά τους εκεί,
να τους τρίξει τα δόντια και να τους δηλώσει ότι η Άνδρος δεν θα γίνει Μάλια,
Λαγανάς Ζακύνθου, Φαληράκι Ρόδου και Μύκονος.
Θεωρώ ότι το νέο "Τείχος του Αίσχους", θα ξηλωθεί αμέσως με την πίεση των
Μπατσιωτών προτίστως διότι το Μπατσί είναι το γαλήνιο παραθαλάσσιο χωριό
που δείχνουν οι παλιές ταινίες που έχουν γυριστεί εκεί.
Και κάτι τελευταίο : Οι πραγματικοί επιχειρηματίες, ακόμη και οι επιχειρηματίες
της "νύχτας", οι "νονοί" δηλαδή, είναι άνθρωποι ευγενέστατοι και διπλωμάτες,
δεν προκαλούν δηλαδή τις Αρχές και τον κόσμο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Πάνω από 20 χρόνια στο νησί, όπου διατηρώ εξοχική κατοικία. Το Μπατσί ήταν αλλιώς όταν πρωτοήρθαμε... Τώρα πια, ούτε από μακρυά... ΟΙ Ανδριώτες (ευτυχώς όχι όλοι) πυροβολούν τα πόδια τους. Ειδικά στο Μπατσί «μπόμπα» ποτά, κακό σέρβις (με εξαιρέσεις πάντα) και λογική «ότι αρπάξουμε σε 1-2 μήνες». Κρίμα... Το νησί θα μπορούσε να έχει και ποιοτικότερο και μεγαλύτερο σε διάρκεια τουρισμό. Κάποιοι πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους. Οχι, δεν θέλω να γίνουμε Μύκονος. Αλλά είναι αμαρτία αυτός ο παράδεισος, η Ανδρος, να φυτοζωεί ενώ άλλα χειρότερα σε φυσική ομορφιά νησιά να έχουν περισσότερο τουρισμό εξαιτίας ύπαρξης δομών και κυρίως επαγγελματικής συνείδησης από όσους δραστηριοποιούνται σε αυτά.

This comment was minimized by the moderator on the site

Να δούμε τότε και το θέμα των περγολων αν υπάρχουν άδειες με ποιο καθεστώς φτιάχνονται κλπ κλπ γιατί η πολεοδομία σε αυτό το νησί πολύ κοιμαται

This comment was minimized by the moderator on the site

Η πολεοδομία καλύπτει το παράνομο τοίχο. Απο που παίρνει άραγε εντολή??