Η Άνδρος ανεβαίνει στο airbnb!

  

Ποιος θα το πίστευε πριν λίγα χρόνια; Η Άνδρος να βρίσκεται στις πάνω θέσεις μεταξύ των πόλεων, των νησιών και των περιοχών που παραχώρησαν τα πιο πολλά σπίτια στην δημοφιλή πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης airbnb!

Ξεπέρασε το Πήλιο, τους Παξούς, την Μυτιλήνη, τη Μάνη και την Σκιάθο! Και είναι πολύ κοντά με την Σύρο, την Καλαματα, την Σκόπελο. Κατέχει την 22η θέση στον κατάλογο των πρώτων περιοχών στην Ελλάδα με καταγεγραμμένα επισήμως  περισσότερα από 800 καταλύματα που νοικιάζονται με αυτή μέθοδο!

Σύμφωνα με στοιχεία - παραδόξως - η Αθήνα δεν κατέχει την πρωτιά στον αριθμό ακινήτων που προσφέρονται μέσω του airbnb. Όπως προκύπτει από τα εν λόγω στοιχεία, «πρωταθλήτρια» είναι η Κρήτη με 22.585 αγγελίες! Ακολουθεί η Αθήνα, με τις μισές καταχωρήσεις, 11.355!

Η κατάταξη των πρώτων περιοχών ακινήτων airbnb στην Ελλάδα έχει ως εξής: 

  1. Κρήτη: 22.585
  2. Αθήνα: 11.355
  3. Κέρκυρα: 6.809
  4. Σαντορίνη: 5.159
  5. Μύκονος: 4.351
  6. Ρόδος: 4.055
  7. Κεφαλονιά: 3.434
  8. Ζάκυνθος: 3.354
  9. Πάρος: 3.051
  10. Κασσάνδρα: 3.048
  11. Λευκάδα: 2.397
  12. Νάξος και Μικρές Κυκλάδες: 2.395
  13. Θεσσαλονίκη: 2.213
  14. Σιθωνία: 1.719
  15. Τήνος: 1.139
  16. Νέα Προποντίδα: 987
  17. Μήλος: 889
  18. Σκόπελος: 868
  19. Σύρος: 856
  20. Καλαμάτα: 854
  21. Θάσος: 840
  22. Άνδρος: 805
  23. Σαρωνικός: 789
  24. Νότιο Πήλιο: 755
  25. Δυτική Μάνη: 746
  26. Παξοί: 736
  27. Μυτιλήνη: 729
  28. Σκιάθος: 713
  29. Καβάλα: 638

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ AIRBNB ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΜΑΡΙΕΡΕΣ...

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητό «εν ανδρω»: Διάβασα την απάντησή σας στον κ. Παναγιωτόπουλο. Θα μου επιτρέψετε να σημειώσω πως ενώ όλα αυτά που γράφετε είναι 100% σωστά, παραλείψατε να αναφερθείτε στην νοοτροπία των ίδιων των Ανδριωτών που πρώτα και κύρια (κατά την άποψή μου) πρέπει να αλλάξει. Από τον απλό κάτοικο έως τον επιχειρηματία να ξεφύγουν από τη λογική της «αρπαχτής», της προχειρότητας, του ωχαδελφισμού. Μονον έτσι θα αναγκαστούν και οι Αρχές να πράξουν όσα είναι υποχρεωμένες. Για παράδειγμα αν οι ίδιοι οι Ανδριώτες δεν ξεσηκωθούν για τα σκουπίδια γιατί να ιδρώσει ο δήμαρχος. Αν δεν φωνάξουν για την έλλειψη υποδομών, πώς θα ασχοληθεί ο δήμος. Και πολλά άλλα. Λιμάνι δεν έχουμε, δρόμους δεν έχουμε, ύδρευση δεν έχουμε και παρόλα αυτά όλοι χαζογελάμε και περιμένουμε τον δίμηνης διάρκειας τουρισμό να τα κονομήσουμε. Ε δεν γίνεται έτσι δουλειά. Ας δούμε τι κάνουν τα άλλα νησιά και πάρουμε παράδειγμα... Συγγνώμη για το μακροσκελές σχόλιο
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ευχαριστώ πολύ για την ουσιαστική συμπλήρωση στο σχόλιο μας. Εσκεμμένα δεν γράψαμε για τη νοοτροπία και χαιρόμαστε που το είδατε και το επισημάνατε.
Κοντά 6 χρόνια δινουμε μαχη καθημερινή με αυτή τη νοοτροπία από το Εν Άνδρω. Και 4.5 χρόνια πριν από άλλο ΜΜΕ. Στο τέλος διαπιστώσαμε (α) Πως το άλλο ΜΜΕ είχε την ίδια και χειρότερη νοοτροπία, των δημοσίων σχέσεων έναντι αυτής της νοοτροπιας. (β) Συνεχίσαμε στο Εν Άνδρω κόντρα σε αυτή τη νοοτροπία και το τι ακούσαμε γνωστά. Προχτές για την φλεγόμενη στο κατακαλόκαιρο χωματερή διαμαρτυρηθήκαμε μόνοι μας σχεδόν. Αν διαβάσατε τα σχόλια ήταν από άσχετα (την μπάλα στην εξέδρα) μέχρι χαιρέκακα που επαινούσαν την φωτιά στη χωματερή.
Τι να πούμε λοιπόν για ένα νησί που μέρος των κατοίκων εθελοτυφλεί;
Μας συγχωρείτε κι εμάς για το μακροσκελές της απάντησης αλλά επειδή είχατε δίκιο είπαμε να συμπληρώσουμε κι εμείς...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο ποιοτικός τουρισμός θέλει πρωτίστως σοβαρούς επιχειρηματίες κι όχι σαν αυτούς που δεν ντρέπονται να προσφέρουν βρώμικα και με ρημαγμένη επίπλωση διαμερίσματα, διαφημιζόμενα parking για τα αυτοκίνητα των πελατών τους (που τα μετατρέπουν σε αποθήκες, τους υποχρεώνουν να παρκάρουν στο δρόμο, δημιουργώντας οξύτατο κυκλοφοριακό πρόβλημα), καντινιέρηδες που αντί να καθαρίζουν την παραλία που τους εξασφαλίζει τα προς το ζην, ζητούν από τον Δήμο να αναλάβει την δική τους υποχρέωση. Τέλος χρειάζεται Αστυνομία ΥΠΑΡΚΤΗ για την ασφάλεια των πολιτών και την κίνηση στους δρόμους που είναι απροσπέλαστοι και κανείς δεν ασχολείται με το θέμα. Καθένας παρκάρει όπου και όπως του αρέσει, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ (φαιδρό Σαββατιάτικο περιστατικό-λίγο πριν το ποτάμι στα Λειβάδια....γιατί όπως θρασύτατα είπε η σωφερίνα ¨ΕΓΩ ΕΔΩ ΜΕΝΩ¨ άρα διακόπτει την κυκλοφορία κατά τα γούστα της....).

This comment was minimized by the moderator on the site

δεν ξέρω αν φταίει το airbnp ή όχι, αλλά με όποιον επαγγελματία του νησιού μίλησα, από ταξιδιωτικό πράκτορα μέχρι ιδιοκτήτη/διαχειριστή «μπιτσόμπαρου» όλοι συμφωνούν πως έχουμε πολύ αλλά κακής ποιότητας τουρισμό φέτος. Οι μόνοι που κάνουν «πάρτι» είναι οι φούρνοι και όσοι με σουβλάκια και πίτσες. Μήπως με τόσες ομορφιές που έχει το νησί και τόσες εναλλακτικές λύσεις, να επενδύαμε καλύτερα στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα? Μια σκέψη κάνω μπορεί να είναι και λάθος...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Έχετε δίκιο. Μπορεί να μην φταίει το airbnb (αν δείτε τις περισσότερες τιμές που είναι σχετικά υψηλές = άλλωστε η Άνδρος δεν έχει πολλά και μεγάλα ξενοδοχεία ποιότητας). Όμως ο ποιοτικός τουρισμός θέλει υποδομες. Θέλει καθαριότητα. Θέλει τάξη και κανονισμούς. Δεν θέλει χωματερή να καίει ντάλα καλοκαιρι (αυτή τη στιγμή καίει). Θέλει οργάνωση των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης. Θέλει αρχαιολογικούς χώρους. Θέλει ποιοτικές επενδύσεις στα ωραία μέρη...
Θέλει...
Μόνο που εμείς ως κοινωνία και ως πολιτευόμενοι δεν θέλουμε... Μας αρκεί ακόμα η μετριότητα...
Ως πότε;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro