Άρση μέτρων για εστιατόρια, καφέ: Πιο πολλά τραπεζάκια έξω…

 

Πιο πολλά τραπεζάκια έξω θα δούμε και στον πεζόδρομο της Χώρας

Τη ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα επέκτασης στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) να αναπτύξουν τα τραπεζοκαθίσματά τους σε κοινόχρηστους χώρους, καταθέτει με τροπολογία αύριο στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Με την τροπολογία, δίνεται η δυνατότητα επέκτασης, ατελώς, έως και 100% του κοινοχρήστου χώρου που αναπτύσσονται τραπεζοκαθίσματα, εφόσον αυτό είναι δυνατόν και υπό την προϋπόθεση της εξασφάλισης ακώλυτης διέλευσης των πεζών και των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Επίσης δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους, υπό προϋποθέσεις, να πεζοδρομούν για ορισμένες ώρες ή και ολόκληρη την ημέρα, συγκεκριμένους δρόμους προκειμένου να δώσουν περισσότερο χώρο για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε καταστήματα εστίασης, ή να δημιουργούν διαδρόμους κίνησης πεζών, ποδηλάτων ή διαδρόμους ήπιας κυκλοφορίας. Για τις περιπτώσεις των καταστημάτων που δεν είναι εφικτή η παραχώρηση επί πλέον χώρου δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να μειώνουν τα τέλη έως και σε ποσοστό 50%.

Η τροπολογία θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού «Ειδικές μορφές τουρισμού και διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη». Με τις ρυθμίσεις που προβλέπει η τροπολογία, και θα ισχύσουν έως 31 Δεκεμβρίου 2020, στόχος είναι ο περιορισμός των επιπτώσεων, στα καταστήματα εστίασης, από τα μέτρα που έχουν επιβληθεί για την αποτροπή της πανδημίας του covid-19.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/politiki/arsi-metron-estiatoria-kafe-tropologia-trapezokathismata

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Εδώ τις καλές εποχές και δεν μπορούσε να περάσει κανένας από τον πεζόδρομο στην Χώρα ειδικά προς αφανή ναύτη μεριά φαντάσου. τώρα τι θα γίνει θα πρέπει ο δήμος να βάλει σωστούς κανόνες και οι μαγαζατορες όλοι να σεβαστούν όλους γιατί όλοι έχουν ανάγκη και δικαίωμα να δουλέψουν και όχι μόνο η εστίαση που βεβαίως είναι σημαντική. Για να μην γίνουμε ζούγκλα στην κυριολεξία μιας και φέτος μου φαίνεται λόγω της κατάστασης θα κοιτάζει ο ένας να φάει την μπουκιά του άλλου . Μακάριο να ηγουμένου ψεύτες για αυτό αλλά χλωμό το βλέπω!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Δηλαδή, για να καταλάβω, αφού μέχρι πέρσι στον δρόμο περπατούσαμε σε φάλαγγα ενός, εφέτος τι θα γίνει? Α ξέχασα, Ο Κούλης θα μοιράσει ....φτερά σε όλους μας.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κανονηστε να κανετε παλι τον πεζοδρομο της Χωρας απροσπελαστο....