ΜΠΟΥΚΑ-CHILE: Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια!!!

 

Ο κοινόχρηστος χώρος που μοιράζονται τα δύο καταστήματα. Δεξιά το Μπούκα που έχει μεγάλη πρόσοψη στο λιμάνι του Μπατσίου με πολλά τραπέζια και αριστερά το Chile που είναι στο στενό και διεκδικεί μερικά τραπέζια στην πλατεία.

Η πρώτη επιστολή καταγγελίας έφτασε στο Εν Άνδρω στις 12/6. Περιμέναμε να δούμε την εξέλιξη μετά το περσινό σήριαλ με τα ξύλινα χωρίσματα (χωρίς ή με καρούλια). Από ότι φάνηκε από την δεύτερη επιστολή - τρεις μέρες αργότερα - δεν έγινε τίποτα. Όπως δεν έγινε τίποτα και με την αυτοψία του διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Γκλάρα για τις εκτελούμενες εργασίες και κατασκευές στο οικόπεδο. Το σήριαλ λοιπόν "ποιος βάζει τραπέζια και ποιος όχι" συνεχίζει και από τα ξύλινα χωρίσματα στην μικρή πλατεία περάσαμε στις εργασίες και κατασκευές χωρίς άδεια στο παρακείμενο οικόπεδο, σύμφωνα με τις νέες καταγγελίες. Κι ο Δήμος Άνδρου δεν φαίνεται να είναι παρών ούτε σαν διαιτητής!...

ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Εντυπωσιακές οι απαντήσεις του κ. Γκλάρα, όπως αποτυπώνονται στη δεύτερη καταγγελία. Αν είναι ακριβής η καταγγελία απλώς διαπιστώνουμε πως ο κ. Γκλάρας από την περίοδο Σουσούδη, που έκανε ότι ήθελε (παρουσίες, απουσίες, γραφόμενα κλπ) επανέκαμψε και επί Λοτσάρη λέγοντας "ότι γουστάτρει"! Την περίοδο Σουσούδη τον χρεωνόταν ο κ. Σουσούδης. Σήμερα όμως τον χρεώνεται ο κ. Λοτσάρης... 

ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Το θέμα με τα τραπέζια των δύο επιχειρήσεων στο Μπατσί μετά από τόσες αντιδικίες και αστυνομικές αναφορές θεωρητικά λύθηκε πέρσι. Πρακτικά επανέρχεται πάλι εφέτος. Πέρσι ο πρώην αντιδήμαρχος αντέδρασε σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ. Εφέτος ο νυν αντιδήμαρχος που είναι; Υπάρχει ή όχι η ίδια απόφαση του ΔΣ; Τηλεφωνήσαμε στην Πρόεδρο του Μπατσίου - που πάντα απαντά στα τηλέφωνα - και μάθαμε πως και το Τοπικό έχει πάρει απόφαση για 50%-50%. Τι κάνουν λοιπόν αντιδήμαρχος και δήμαρχος για να μην γίνονται τραγελαφικά στο Μπατσί μεταξύ ιδιωτών επιχειρηματιών;

ΤΡΙΤΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Το θέμα είναι μεταξύ ιδιωτών εξήγησε σύμβουλος του κ. Λοτσάρη. Πολύ σωστό. Όμως το πως κοιλοπονούνται ή δεν εφαρμόζονται οι αποφάσεις για τους κοινόχρηστους χώρους είναι πολιτικό ζήτημα. Ο κ. Λοτσάρης - που είναι επιχειρηματίας και ο ίδιος - μπορεί ίσως να μην το ξέρει, όμως πρέπει να μάθει πως πολιτική σημαίνει αποφάσεις και εφαρμογή τους. 

Αυτά τα λίγα με την ελπίδα πως τέτοια ζητήματα πρέπει να λύνονται πριν αποκτούν πολιτική διάσταση...  - ΕΝ ΑΝΔΡΩ

 

Το οικόπεδο πριν ξεκινήσουν εργασίες διαμόρφωσης του σε υπαίθριο χώρο για τραπεζάκια. Διακρίνεται ο χώρος πριν την διαμόρφωση.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ Νο 1

Παρ. 12 Ιουν, 12:15 μ.μ. 

Αγαπητό εν Άνδρω,

Δυστυχώς το σήριαλ καλά κρατεί κι εφέτος καθώς το κατάστημα Μπούκα βρήκε καινούργιο έργο να ανεβάσει. Νομίμως έχει εκμισθώσει το οικόπεδο που βρίσκεται παραπλεύρως από το κατάστημα τους όσον αφορά αυτό το σκέλος πολύ καλά έκαναν βέβαια το νοίκιασαν με μοναδικό σκοπό να δηλώσουν ότι είναι κομμάτι της επιχείρησής τους ώστε να διεκδικήσουν τον κοινόχρηστο χώρο μπροστά από αυτό.

Ένα κοινόχρηστο χώρο στον οποίο το δημοτικό συμβούλιο Άνδρου κατά πλειοψηφία και πέρσι αλλά και φέτος έχει μοιράσει στις δύο επιχειρήσεις κατά 50%.

Μάλλον δεν τους φτάνουν αυτό το 50%  που έχουν και θέλουν και τα δικά μας. Εμείς σαν επιχείρηση έχουμε κάνει αίτηση για τραπεζοκαθίσματα στο δήμο στις 3/1 του 2020 και μετά την αίτηση μας έστειλαν παραστατικό για να πληρώσουμε τα τραπεζοκαθίσματα μας όπως και το πράξαμε.

Ωστόσο παρόλα τα προβλήματα που υπάρχουν λόγω κορονοϊού αντί να πάμε με ηρεμία και με ειρήνη να δουλέψουμε αυτούς τους δύο μήνες ο Δήμος Άνδρου και το καθεστώς που επικρατεί μας βάζουν εμπόδια.

Είμαστε μια επιχείρηση που ήμασταν εδώ και το χειμώνα που θα ξαναείμαστε και του χρόνου το χειμώνα και γενικά θα είμαστε στο νησί συνέχεια και δεν σκοπεύουμε να φύγουμε όσο και να μας κυνηγάνε. Και ζητάμε μόνο το αυτονόητο, 5 τραπέζια για να δουλέψουμε...!!!! 

Με εκτίμηση 

Γιάννης Ζήσης

Οι εργασίες της διαμόρφωσης του χώρου έχουν ξεκινήσει.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ Νο 2

Δευτ. 15 Ιουν, 5:30 μ.μ.

Αγαπητό εν Άνδρω 

όπως και στο προηγούμενο γράμμα που σας έστειλα έτσι και σε αυτό θα αναφέρω κάποια πράγματα. Σήμερα 15 Ιουνίου έγινε αυτοψία μετά τη δικιά μου καταγγελία από την Παρασκευή.  Ο διευθυντής της πολεοδομίας κ. Γκλάρας ήρθε στο οικόπεδο που γίνονται εργασίες διαμορφώσεις και έδωσε προφορικά και όχι γραπτά όπως νομίζω ότι οφείλει, την έγκριση να συνεχίσουν το έργο τους οι ιδιοκτήτες του Μπούκα. Ένα έργο που ήδη η υπηρεσία έστειλε και στον Δήμο αλλά και σε εμάς ότι για να υπάρξει θα πρέπει να έχει κάποιες απαιτούμενες άδειες από το συμβούλιο αρχιτεκτονικής.

Επιπροσθέτως όταν πήγα στο γραφείο του και του έδειξα και τις φωτογραφίες μου απάντησε σχεδόν υβριστικά ότι "κάνει κουμάντο εκείνος"! Και μου έκλεισε την πόρτα στα μούτρα! Όταν στη συνέχεια ζήτησα γραπτή την αναφορά του γύρισε και μου είπε επί λέξει: "όποτε γουστάρει θα μου τη δώσει"! Παρών στο περιστατικό αυτό ήταν κι άλλος κόσμος.

Οι εργασίες προχωρούν όπως φαίνεται στην φωτογραφία με με μεταφορά χαλικιών με μπούρδες και ξύλων με γερανό μάλλον για κάποια υπαίθρια κατασκευή. Όπως λέει ο Γ. Ζήσης δεν υπάρχει άδεια. Για όλα αυτά ο κ. Γκλάρας θα απαντήσει "όποτε γουστάρει"! Ο δήμαρχος άραγε τι λέει;

Επίσης σήμερα κατέθεσα και στην πολεοδομία ένσταση για διακοπή εργασιών καθότι αυτό που συντελείται στο συγκεκριμένο οικόπεδο είναι παράνομο επίσης τους έχω επισυνάψει και 11 φωτογραφίες.

Θεωρώ αδιανόητο απαράδεκτο αυτό που γίνεται και φέτος με εμάς. Έχω ενημερώσει όλες τις αρμόδιες αρχές κι ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του αν νομίζουν ότι θέλουν να ανεβάσουν εκεί πάνω κόσμο ας αναλάβουν και τις δικές τους ευθύνες είναι ένα οικόπεδο το οποίο είναι επικίνδυνο.

Μέσα σε όλα αυτά θέλω να τονίσω ότι και η προηγούμενη δημοτική αρχή ο δήμαρχος ο αντιδήμαρχος και όλοι αυτοί που απάρτιζαν το Δημοτικό συμβούλιο του 2019 είπανε ότι ο χώρος θα μοιραστεί 50-50. Όπως και μοιράστηκε. Το ίδιο έχει πει και φέτος και η καινούργια δημοτική αρχή (αντιδήμαρχος και δήμαρχος)...

Παρόλα αυτά τίποτα δεν έχει γίνει και περιμένουμε τι θα κάνουνε τα παιδιά του Μπούκα για να δουν αν θα δώσουν και σ' εμένα τα 5 τραπέζια που έχω ήδη πληρώσει!

Όλα τα παραπάνω γίνονται για να συνενώσουν οι ιδιοκτήτες του Μπούκα το οικόπεδο με το μαγαζί τους και να πάρουνε όλη την πλατεία Καμπανάκι. Το παραπάνω το θεωρώ εξωφρενικό και μη έντιμο για μία επιχείρηση που έχει έρθει στην Άνδρο ένα χρόνο και να μην μπορεί να έχει μόνο 5 τραπέζια για να δουλέψει.

Ευχαριστώ πολύ

Γιάννης Ζήσης

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αν η "Μπούκα" έχει πρόσοψη στην πλατεία δικαιούται το χώρο μπροστά στην πρόσοψη της. Αν θελει μπορεί να παραχωρήσει μέρος του χώρου της σε άλλο κατάστημα. Αν θέλει. Απλά τα πράγματα!

This comment was minimized by the moderator on the site

Να γίνει παιδική χαρά εκεί πάνω, είναι η καλύτερη λύση!

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλησπέρα
Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο για τα καλά του λόγια επίσης θέλω να πω στον κάτοικο μπάτσιου ότι εμείς δεν είμαστε ανοιχτά 30 μέρες αλλά είμαστε όλο το χρόνο και δεν κάνουμε καμιά αρπαχτή.. επίσης θέλω να ενημερώσω τους συναδέλφους μου ότι όταν είσαι ομάδα κερδίζεις κανένας μόνος του δεν πάει μπροστά αυτό όσον αφορά το Μπούκα που σε καμία των περιπτώσεων δεν θέλουμε να φύγει... Εμείς έχουμε έρθει εδώ στην Άνδρο έχουμε επενδύσει και ζητάμε το αυτονόητο να δουλέψουμε επί ίσοις όροις. Αυτό που συμβαίνει στο κατάστημά μας είναι πρακτικές παλαιότερων χρόνων έχουνε τελειώσει ανεπιστρεπτί εμείς δεν κρατάμε κακία σε κανέναν ούτε σε κανένα δημόσιο υπάλληλο...επίσης θέλω να πω ότι η κυρία βολικά Η κοινοτάρχη σα του Μπατσίου έκανε και κάνει ότι μπορεί... Σε Αυτό το σημείο θέλω να πω ότι η κοινότητα έχει πάρει την απόφαση ότι πλατεία θα μοιραστεί πενήντα-πενήντα όπως πέρσι... Όλοι στο Μπατσί γνωρίζετε ότι αυτό το κατάστημα πάντα εκμεταλλευόταν τη συγκεκριμένη αυλή εμεις παρόλα αυτά συμφωνήσαμε να πάρουμε το 50% Γιατί αυτό θεωρούμε δίκαιο...θέλω να σας ευχηθώ καλή σεζόν καλό καλοκαίρι σε όλους και να τελειώσει αυτή η περιπέτεια γρήγορα για να μη δημιουργούμε προβλήματα και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις στο Μπατσί έχουν αρκετά προβλήματα δεν θέλουν άλλα... ευχαριστώ πολύ Γιάννης Ζήσης

This comment was minimized by the moderator on the site

Αν δεν είναι αρμόδια η πρόεδρος Ποιός είναι ο παπας του χωριού.Το τοπικό είναι αρμόδιο να αποφασίσει Ποιός θα πάρει και τι.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ ΦΙΛΕ ΓΙΑΝΝΗ, ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΟΥΒΆ...

This comment was minimized by the moderator on the site

Να σφραγιστεί η περιοχή να αφήσουν ελεύθερα τα πεζοδρόμια για τον κόσμο και να αφαιρεθούν τα τραπεζάκια και από τους δύο τάχα επιχειρηματίες,που προσπαθούν ότι αρπάξουν για 30 ημέρες

This comment was minimized by the moderator on the site

Το θεμα χοιροτερευσε επί διοίκησης Σουσουδη υπεύθυνος βέβαια και ο γκλαρας που εξυπηρετούν συμφέροντα και δεν δίνουν λύση παρά ενεργούν βάση προσωπικού τούς όφελος. ΝΤΡΟΠΗ ο κόσμος μικρός και γνωριζόμαστε όλοι. Να ανοίξουν λογαριασμοί και να ορισθούν ορκωτοί λογιστές

This comment was minimized by the moderator on the site

Για την κυρία Άννα την πρόεδρο μόνο τα καλύτερα. Το Μπατσί δεν είχε ποτέ τέτοια εικόνα. Αν ήταν στην αρμοδιότητα της σίγουρα θα έλυνε και το θέμα της πλατείας των δυο μαγαζιών.

This comment was minimized by the moderator on the site

ωραια απαντηση απο δημοσιο υπαληλο,εγω κανω κουμαντο εδω και οποτε γουσταρω θα σου την δωσω!!!αν ηταν τα χρυσα παιδια ομως θα τα εδινε ολα αμεσως!.Οσο για το δημο, απευθειας αναθεσεις!τωρα για την διακοπη εργασιων που ζητησε ο κ ζησης η μιση ανδρος εχει χτιστει μετα απο διακοπη εργασιων,η πολεοδομια υπαγεται στον δημο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Πάλι τα ίδια άρχισαν.Το τοπικό Συμβούλιο και η πρόεδρος που είναι να μας προστατέψει.Θα έχουμε τα ίδια όπως πέρσι να μας παίρνει όλους η μπάλα.καλή η μπατανοβουρτσα αλλά ας Κάνει και τίποτα ποιό ουσιαστικό η πρόεδρος και το τοπικό Συμβούλιο