Ξεκίνησαν τα τοπικά της Δευτέρας. Ξεκίνησε το κρίσιμο καλοκαίρι...

Στιγμιότυπο από την άφιξη του Supeferry το απόβραδο της Δευτέρας 13/7/20

Ξεκίνησαν τα καλοκαιρινά τοπικά δρομολόγια από την Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020. Ξεκίνησε η υψηλή καλοκαιρινή σεζόν του δύσκολου καλοκαιριού του κορονοϊού. Σε άλλες εποχές τα καλοκαιρινά τοπικά τις καθημερινές είχαν ξεκινήσει από Ιούνιο. Τώρα φτάσαμε μέσα Ιουλίου για να δούμε το Superferry το απόβραδο να μπαίνει στο λιμάνι Δευτέρα για να πάρει καθυστερημένους επιβάτες του Σαββατοκύριακου. Και πήρε αρκετούς όπως θα δούμε πιο κάτω.

Μια εποχή - επί Πηνελόπης - το αείμνηστο εκείνο πλοίο έκανε απογευματινό τοπικό την Δευτέρα Φθινόπωρο και Άνοιξη. Ήταν η εποχή που με άλλα πλοία και πολύ περισσότερες δυσκολίες η κίνηση έφτανε τους 350.000 επιβάτες τον χρόνο. Με την κρίση πέσαμε στους 220.000. Και με τον κορονοϊό έχουμε φτάσει τους πρώτους 6 μήνες 42.000 επιβάτες και βλέπουμε τι ψαριά θα πιάσουμε αυτό το δύσκολο καλοκαίρι.

Πάντως με τα μέχρι τώρα δεδομένα της εποχής του κορονοϊού το χτεσινό απογευματινό δρομολόγιο που έφτασε στις 21:00 από Ραφήνα έφερε 50 επιβάτες, 20 ΙΧ και 4 φορτηγά, ενώ πήρε 315 επιβάτες και 80 ΙΧ κάτι που αφήνει ελαφρώς ικανοποιημένους όλους γιατί το πλοίο άξιζε να πάρει το ρίσκο δίνοντας συνάμα και μια ακόμα ελπίδα στο νησί. Και με δεδομένο πως ήταν το πρώτο καθημερινό της χρονιάς ελπίζουν μέχρι τέλος Αυγούστου σε καλύτερες μέρες. 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet