Ακυβέρνητο δεξαμενόπλοιο στο Κάβο Ντόρο!...

Το σημείο του συμβάντος στον Κάβο Ντόρο και το πλοίο που είχε το πρόβλημα.

Σήμερα το πρωί στις 05:30, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Υπουργείου Ναυτιλίας ενημερώθηκε από Έλληνα πλοίαρχο δεξαμενόπλοιου "Delta Sea", σημαίας Μάλτας για μηχανική βλάβη και ακυβερνησία του πλοίου και ενώ αυτό έπλεε στη θαλάσσια περιοχή του Κάβο Ντόρο.

Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 6 με 7 μποφόρ. Από την αρμόδια Λιμενική Αρχή Καρύστου ενεργοποιήθηκε άμεσα το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενώ προς συνδρομή στο έργο της απαιτήθηκε και η μετάβαση του ΠΛΣ-115 του Λιμεναρχείου Άνδρου στο σημείο της ακυβερνησίας για προληπτικούς λόγους.

Το πλοίο ρυμουλκείται στο Λαύριο.

Ο Έλληνας πλοίαρχος κατάφερε να αγκυροβολήσει το πλοίο σε ασφαλές σημείο της περιοχής και μετά από συνεννόηση της πλοιοκτήτριας εταιρείας με το ρυμουλκό πλοίο "ΑΠΟΛΛΩΝ", το δεξαμενόπλοιο ρυμουλκείται ήδη προς Λαύριο. Στο πλοίο, μήκους 100 μέτρων, επέβαιναν έξι (06) μέλη πληρώματος και αυτό μετέφερε περίπου 40 μετρικούς τόνους πετρελαίου.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ευτυχώς που δεν έπεσε έξω να γεμίσει ο τόπος πετρέλαια σαν το άλλο τις προάλλες το CABRERA. Ευτυχώς που ήταν δήμαρχος ο Σουσούδης τότε και διαχειρήστηκε τη κατασταση τέλεια και δεν είχαμε επιπτώσεις γιατι τώρα μαυρο φίδι που μας έφαγε.

This comment was minimized by the moderator on the site

Όλα τα βαπόρια στο καβο ντόρο χαλανε και πεφτουνε εξω